گراند اسلم ماجراجویی

توسط

علاوه بر قطب های شمال و جنوب، اورست را به عنوان قطب سوم کره زمین می شناسند.

تا کنون تنها 14 انسان موفق به این پیمایش هر سه قطب شده اند و افراد زیادی نیز از جمله راینهولد مسنر کوهنورد برجسته ایتالیایی در رسیدن به این هدف ناکام مانده اند (مسنر موفق به پیمایش کامل قطب شمال نشد).

پیمایش قطب های شمال و جنوب و صعود به اورست هر یک نیازمند هزینه ای گزاف به اضافه تشکیل گروه های مجزا برای رسیدن به این اهداف است. رسیدن به اوج و مرکز سه قطب بعنوان رکورد محسوب نمی شود، بلکه ارضاء کننده حس برتری طلبی انسان ها و رسیدن به رویایی ماجراجویانه است.

نخستین بار یک کوهنورد کره ای بنام پارک یانگ سئوک (Park Young Seok) بود که توانست تا سال 1994 مسیر قطب های شمال و جنوب را پیموده و به بلندای اورست دست یابد. ضمن آنکه در همان سال یک نروژی به نام ارلینگ کاگ و یک ژاپنی بنام سوزومو ناکامورا توانستند در پی کوهنورد کره ای به این موفقیت دست یابند. هم چنین در سال 2002 یک زن سوئدی بنام تینا جوگرین به این موفقیت دست یافت و در سال 2006 یک زن نروژی بنام سلیون اسکوک نام خود را به ثبت رساند.

از میان 14 انسانی که در این رده بندی نام خود را به ثبت رسانده اند تنها یک فرانسوی به نام آنتونی چودنس موفق شده هر دو قطب شمال و جنوب را با اسکی طی و اورست را نیز بدون بهره گیری از کپسول اکسیژن مصنوعی فتح کند (متاسفانه وی در سال 2003 در شیشاپانگما کشته شد).

گرچه در میان این افراد کس دیگری بدون اکسیژن اورست را صعود نکرده، اما می توان به اشخاصی برخورد که آنها هم با کمک اسکی قطب شمال و جنوب را پیمایش کرده اند.

همچنین دو پیماینده دیگر قطب که قصد صعود اورست را داشتند تا در این جمع قرار گیرند پیش از دستیابی به قله این کوه ناپدید شدند و بدین شکل نسبت کشته شدگان سه قطب به فاتحان آن حدود 15 درصد ثبت شده، ضمن آنکه در پیمایش قطب شمال و جنوب نسبت به اورست می توان به این واقعیت رسید که قطبین مغناطیسی بیشتر دشوار است تا کاری ریسکی مانند صعود اورست.

گراند اسلم ماجراجویی

علاوه بر پیمایش دو قطب، گروهی از کوهنوردان اقدام به صعود بلندترین قلل 7 قاره می کنند که به این موفقیت گراند اسلم ماجراجویی می گویند.

گرچه بجز صعود اورست، فتح سایر قلل مرتفع قاره ها کمتر ریسک پذیری دارد و فاتحان گراند اسلم ماجراجویی به جز سه قطب تنها نیاز به زمان های طولانی برای پرواز با هواپیما دارند، پس بهتر است گراند اسلم ماجراجویی را به کاری اطلاق کرد که کوهنورد کره ای پارک یانگ سیک موفق به انجام آن شد، یعنی فتح 14 قله 8000 متری در کنار پیمایش دو قطب و صعود به 7 قله مرتفع قاره های جهان.

در این بین اورست در هر 3 مکان این رده بندی ها قرار می گیرد. اورست یکی از 3 قطب زمین است، بلندترین قله در میان 14 کوه 8000 متری است و همچنین به عنوان بلندترین کوه قاره آسیا جزو 7 قله به شمار می رود.

اکنون تنها پارک کره ای توانسته به این موفقیت دست یابد، با این حال با توجه به صعود با کمک کپسول اکسیژن مصنوعی توسط پارک کره ای علاقمندان گراند اسلم ماجراجویی منتظرند تا آخرین حد موفقیت در این امر یعنی فاتح بدون اکسیژن 14 قله 8000 متری را از میان برترین کوهنوردان دنیا برگزینند.

شاید نخستین کاندید این کار بزرگ ایوان والروی اکوادوری باشد، کسی که توانسته بدون کمک کپسول اکسیژن به 13 قله 8000 متری صعود کند (وی تنها دائولاگیری را در پیش دارد)، و قصد دارد به سراغ پیمایش قطب ها رود.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید