انتشار کتاب کوه پیمایی و طبیعت گردی نویسنده کارن برگر

توسط

پیاده روی در مرتعی سرسبز در یک روز بهاری، قدم زدن بر روی شن های روان کویر، شنیدن صدای خش خش برگ های پاییزی جنگل، عبور از رودخانه ای سرد در گرمای طاقت فرسا، تجربه ی سکوت و تاریکی مطلق در اعماق غار، پیمایش دامنه های پر از گل و گیاه و کوهپیمایی تا رسیده به قله ای سِتُرگ، قسمت عمده ای از سبک زندگی کوه پیمایان و طبیعت گردان را تشکیل می دهد. در این کتاب یا قواعد و اصول کاربردی در زمینه های مختلف کوهپیمایی و طبیعت گردی آشنا می شوید. پرداختن به هر یک از فعالیت های پیش گفته، اگر همراه آموزش صحیح باشد، هم لذت شما را بیشتر می کند و هم موجب پایداری فعالیت شما می شود.

کوه پیمایی و طبیعت گردی
نویسنده: کارن برگر
ترجمه: سامان شاهین پور
پژوهش و نظارت: احمد نظری
ناشر: انتشارات مهرسا
نوبت چاپ: اول، 1394
جلد: شومیز
قطع: پالتویی بزرگ
تعداد صفحات: 288 صفحه

درباره‌ کتاب: سامان شاهین پور (مترجم) و احمد نظری (نظارت) در سخن آغازین کتاب در رابطه با این کتاب این گونه نوشته اند: «کتاب پیش رو، ترجمه آزادی است از کتاب “Backpacking and Hiking” نوشته کارن برگر که توسط انتشارات DK به چاپ رسیده است. با این توضیح که در راستای افزودن به غنای علمی کتاب و با توجه به اقلیم، آب و هوا، طبیعت و فرهنگ و آداب و رسوم کشور عزیزمان و هم چنین با هدف استفاده از نظرات جدید ارائه شده و کنکاش های علمی صورت گرفته توسط متخصصین این حوزه، درصد زیادی از متن اصلی و تصاویر کتاب تغییر یافته است. مبنای مطالب ارائه شده علاوه بر تجربیات عملی کوهنوردان و طبیعت گردان، نوشته ها و کتاب های به روزی است که توسط متخصصین حوزه های مختلف مرتبط با کوهپیمایی و طبیعت گردی نگاشته شده است. در نحوه نگارش این کتاب، تلاش شده مطالب بصورت کوتاه و سلیس بیایند و با استفاده از جداول، تصاویر رنگی و توضیحات مرتبط، انتقال مفهوم آسان تر صورت پذیرد. تصاویر به کار رفته در داخل متن به منظور شفاف تر شدن مطلب است و به معنای تأیید همه جانبه آنها نمی باشد.»

همچنین، در مورد مخاطبین این کتاب آورده شده است: «جامعه هدف این کتاب، افرادی هستند که به تازگی پا به عرصه طبیعت گردی و کوه پیمایی نهاده اند و برای یک شروع مناسب و ادامه آن تا سطوح بالاتر، نیازمند آموزش منسجم و علمی هستند. با تمام تلاش هایی که صورت گرفته، قطعا خواندن این کتاب باعث نمی شود از یادگیری مهارت های لازم بی نیاز باشید و همانطور که در جای جای متن اشاره شده، مطالعه کتاب های تخصصی تر و شرکت در جلسات و دوره های آموزشی، امری بسیار ضروری است. به دلیل برخی محدودیت ها و ضرورت ها، هم سطح بودن برخی مطالب در بعضی از فصول رعایت نشده است و توضیحاتی بیشتر از سطح عمومی مطالب آورده شده و از طرف دیگر برخی از موضوعات مهم، مورد بحث و بررسی قرار نگرفته که به امید خدا و در مجالی دیگر به آن خواهیم پرداخت.»

همچنین آقای رضا زارعی رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در ارتباط با ترجمه و گردآوری این کتاب نظر خود را این گونه بیان نمودند: «کوهپیمایی به عنوان نخستین شاخه ورزش کوهنوردی، سالانه طیف وسیعی از دوستداران طبیعت، دامنه نوردان، پیمایش کنندگان کویر و جنگل و همه کسانی را که نیازمند آشنایی به اصول پایه ای این شاخه می باشند را به خود جلب می کند، از این رو سرمایه گذاری و برنامه ریزی اصولی و علمی در ورزش کوهپیمایی، علاوه بر سلامت جامعه، موجب حفظ حریم طبیعت شکننده و رو به نابودی خواهد گردید.

از سوی دیگر تخصصی شدن شاخه کوهپیمایی، خود موجب ورود علوم پایه در دل این ورزش شده، آشنایی با اصول گام برداری، تغذیه، پوشاک، وسایل ضروری، جهت یابی و همچنین ابداع ابزارهای تخصصی در این شاخه که هر یک در سلامت سفر و ورزش مؤثر می باشند، باعث گردیده نگاه علمی در ورزش کوهپیمایی روز به روز گسترده تر شود و علاقه مندان را به سمت دوره ها، جزوات و کتاب های تخصصی در این زمینه هدایت نماید.

در این میان کتاب حاضر که ترجمه و گردآوری از برترین منابع روز کوهپیمایی و طبیعت گردی دنیاست، می تواند تأثیر به سزایی در سلامت ورزشی علاقمندان این شاخه داشته باشد. ضمن سپاس از آقای سامان شاهین پور که با قلم شیوای خود بدون کم ترین لطمه به مفاهیم کلی کتاب آن را ترجمه نموده و همچنین مربی گرانقدر آقای احمد نظری که با عشقی وصف ناپذیر و نظارت علمی، کتاب را آماده چاپ و بهره برداری نهایی کردند، امید دارم چنین فعالیت هایی در جامعه مورد توجه علاقه مندان و به خصوص مربیان عزیز کوهپیمایی واقع گردد و روز به روز شاهد تربیت شاگردانی کارآزموده توسط ایشان باشیم.»

فهرست مطالب:
– سخن آغازین
– مقدمه رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی

فصل اول: پوشاک و وسایل ضروری
– لباس
– کفش
– کوله پشتی
– چادر
– کیسه خواب
– تجهیزات پخت و پز
– آب
– کیف کمک های اولیه
– چوبدست (عصا، باتون)
– ابزارهای مکانیکی و الکترونیکی
– عکس برداری در طبیعت
– فهرست وسایل مورد نیاز در هر برنامه
– فهرست وسایل تکمیلی برای هر برنامه

فصل دوم: برنامه ریزی برای حرکت
– ​ارزیابی شرایط مسیر
– کوه پیمایی یک روزه
– کوه پیمایی چند روزه
– انتخاب یک مسیر
– برنامه سفر
– اتفاقات پیش رو
– آمادگی جسمانی برای پیاده روی
– انتخاب غذا
– قبل از حرکت به این فهرست ده تایی توجه کنید.

فصل سوم: در طول مسیر
– ​حرکت با آرامی
– گام استراحت
– کوه پیمایی با دیگران
– طبیعت گردی با کودکان
– شیوه خواندن نقشه
– جهت یابی با نقشه و قطب نما
– روش های دیگر راه یابی
– کوه پیمایی در مسیر های دشوار
– شرایط آب و هوایی
– شناخت ابرها

فصل چهارم: اردو زدن
– ​اردو زدن در فضای باز
– راه اندازی چادر
– غذا و آب
– درست کردن آتش
– پیدا کردن غذا در طبیعت
– دمنوش های گیاهی
– گیاهان و میوه های خوراکی
– تست خوراکی بودن گیاه

فصل پنجم: چالش های پیش رو
– ساخت سریع یک پناهگاه
– یافتن آب
– تقطیر آب
– شرایط سخت آب و هوایی
– استفاده از نقشه برای راه یابی
– استفاده از مسیر برای مسیریابی
– برخورد با حیوانات

فصل ششم: کمک های اولیه
– بیماری های عمومی
– شرایط اضطراری پزشکی
– جراحت
– شوک
– بیهوشی
– تنفس مصنوعی
– عملیات احیای قلبی-ریوی (CPR)

ضمائم
– دوره های آموزشی رسمی فدراسیون
– نمایه واژگان کتاب
– منابع و مآخذ

این کتاب را می توانید از طریق این لینک بصورت آنلاین خریداری کنید.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید