تمام اتفاقات بدن در طول 24 ساعت شبانه روز

توسط

شاید هیچوقت به این موضوع حتی فکر هم نمی کنیم که وقتی در طول بیست و چهار ساعت شبانه روز مشغول فعالیت و خواب هستیم بدن ما چه فعالیت هایی را تجربه می کند و در کل در طول یک روز کامل در بدن ما چه اتفاقاتی می افتد! اما چه بسا دانستن این موضوع ارتباط مستقیم با عملکرد صحیح سیستم بدن و سلامتی ما دارد.

ساعت 6 صبح: با ترشح هیدرو کورتیزون، اعضای بدن بیدار می شوند. بدین طریق بدن بطور آهسته خودش را برای بیدار شدن آماده می کند. متابولیسم به فعالیت در می آید و برای فعالیت روزانه ما پروتئین و انرژی ذخیره شده به جریان در می آید.

ساعت 7 صبح: هنوز بدن ضعیف است، پس وقت ورزش نیست چون در این ساعت با ورزش فقط به قلب فشار وارد می شود. به جای ورزش صبحانه بخورید چون دستگاه گوارش در این زمان بخوبی کار می کند.

ساعت 8 صبح: مقدار زیادی هورمون در این ساعت ترشح می شود. سیگار کشیدن در این ساعت بیش تر از هر ساعت دیگری باعث تنگ شدن عروق می شود.

ساعت 9 صبح: بدن سفت و سخت بیدار است و زمانی است که نیروی زیادی را در اختیار دارد. در صورت نیاز به تزریق هر آمپولی این ساعت بهترین موقع است. چون هر گونه عوارض ناشی از تزریق آمپول در این زمان به حداقل می رسد و بدن در مقابل اشعه ایکس مقاوم است.

ساعت 10 صبح: ساعتی که ارگانیسم به خودش می آید و اعلام آمادگی می کند. بدن انرژی زیادی را در اختیار دارد و حرارت بدن بالاست. نکته مهم اینکه بین ساعت های 10 تا 12 احتمال سکته های قلبی بیش تر از هر زمان دیگر است.

ساعت 11 صبح: بدن در بهترین حالت و زمان خود قرار دارد. ضربان قلب و میزان گردش خون به اندازه ای مناسب است که ممکن است در معاینات قلبی (اکتروکاردیو گرافی) اشتباهاتی رخ بدهد و اگر مشکلی در قلب وجود داشته باشد در این لحظه دیده نشود. بدن کاملا آماده است تا مسائل ریاضی و سخت ترین فرمول ها را حل کند.

ساعت 12 ظهر: دقت افراد کم و انسان دچار خواب آلودگی می شود. اسید معده زیاد ترشح می شود و خون رسانی به مغز کاهش پیدا می کند. برای خون رسانی به دیگر اعضای بدن از معده استفاده بیش تری می شود. افرادی که عادت به خواب نیمروزی دارند حدودا تا 30 درصد خطر سکته قلبی در آن ها کمتر از دیگران است.

ساعت 13 بعد از ظهر: بدن از تب و تاب می افتد. بهره وری در اواسط روز بیست درصد کاهش پیدا می کند. همه اعضای بدن در پایین ترین سطح فعالیت هستند. در این ساعت فقط کیسه صفرا است که خوب فعالیت می کند و مشغول هضم غذای نیمروزی است.

ساعت 14 بعد از ظهر: احساس خستگی بروز می کند چون فشار و ترشح هورمون ها کم می شود. برای افرادی که از دندانپزشکی ترس دارند این ساعت بهترین زمان است چون افراد در این ساعت کمتر احساس درد می کنند. این وضعیت تا 30 دقیقه ادامه خواهد داشت.

ساعت 15 بعد از ظهر: در این زمان انرژی دوباره به بدن بر می گردد و حافظه خوب کار می کند و مرحله دوم از بهره وری آغاز می شود. ولی کمتر از آن چیزی که بدن در صبح داشت.

ساعت 16 بعد از ظهر: برای ورزش کردن بهترین ساعت است فشار و گردش خون بدن در بهترین حالت است.

ساعت 17 بعد از ظهر: فعالیت ارگان ها به بالاترین حد خود می رسد. نیرو افزایش پیدا می کند، اکسیژن زیادی استفاده می شود، کلیه و مثانه خوب کار می کنند. زمانی است که ناخن ها و موها خوب رشد می کند، اسید معده افزایش پیدا می کند به همین دلیل در این ساعت احتمال خونریزی هم بیش تر است.

ساعت 18 بعد از ظهر: زمان مناسبی برای خوردن شام است. پانکراس در این ساعت فعالیت خوبی دارد.

ساعت 19 بعد از ظهر: میزان فشار خون و ضربان نبض کاهش پیدا می کند. به همین دلیل کسانی که از داروهای کاهش دهنده فشار خون استفاده می کنند باید دقت بیشتری داشته باشند. چون داروهای فشار خون در این زمان باید با احتیاط بیش تری مصرف شود. تاثیر داروهای ضد افسردگی در این ساعت خیلی زیاد است.

ساعت 20 شب: میزان چربی کبد کاهش می یابد و خون کثیف از هر زمان بیش تر به قلب می رسد. کسانی که آلرژی یا آسم دارند در این ساعت باید از داروهایشان استفاده کنند. آنتی بیوتیک ها از این قاعده مستثنی نیستند چون در این ساعت بیش ترین تاثیر را دارند.

ساعت 21 شب: عملکرد ترشح غدد در این ساعت به پایان می رسد. هر چیزی از این به بعد وارد معده می شود و عملیات هضم و جذب غذا به کندی انجام می شود که این مسئله می تواند خیلی خطرناک باشد چون باقیمانده غذا به مخاط روده حمله کرده و مخاط روده را دچار آسیب می کند.

ساعت 22 شب: سیستم دفاعی بدن به حالت آماده باش در می آید. کسانی که سیگار می کشند باید بدانند که از این ساعت به بعد بدن سمومی مثل نیکوتین را خیلی سخت دفع می کند.

ساعت 23 شب: بدن ارگانیسم ترشح هورمون ها را که در طول روز فعال بوده است متوقف می کند آرامش به سراغ بدن می آید و جسم احساس راحتی می کند.

ساعت 24 شب: زمان خواب سلول های پوست بی وقفه فعالیت می کنند حتی بیش تر از آن چیزی که در صبح انجام می دادند. نخستین تصویر خواب و رویا در همان ساعات اولیه پدید می آید.

ساعت 1 نیمه شب: بازدهی در پایین ترین حد قرار دارد. در این ساعت حتی کسانی که شب کار هستند و عادت به شب کاری دارند، خواب شان می گیرد. دقت کم می شود چون بدن و اعضای بدن خود را برای خوابیدن آماده می کنند.

ساعت 2 نیمه شب: کسانی که رانندگی می کنند باید دقت بیش تری داشته باشند چون قدرت دید کم می شود و سرعت عمل و عکس العمل کم می شود به همین دلیل بیش تر تصادفات در این ساعت اتفاق می افتد.

ساعت 3 نیمه شب: هم بدن هم روح در تاریک ترین حالت قرار دارند. ترشح هورمون ملاتونین کم و نامنظم می شود و کسانی که تعادل روحی ندارند این ساعت خطرناکتر عمل می کنند و بیش تر خودکشی ها در این ساعت است.

ساعت 4 صبح: با زیاد شدن ترشح هورمون ها بدن انرژی می گیرد و احتمال سکته های قلبی بین ساعت 4 تا 6 افزایش می یابد. فشار خون به بالاترین حد می رسد و رگ ها تنگ تر می شود. در این ساعت میزان زایمان ها بیش تر است.

ساعت 5 صبح: زیاد شدن هورمون ها در بدن حدودا 6 برابر روز فرد را برای فعالیت آماده می کند. بدن به حرکت در می آید و دوباره روز جدیدی آغاز می شود.

در طول 24 ساعت شبانه روز چه اتفاقاتی در بدن انسان رخ می دهد؟

تاثیر ساعات مختلف خواب شب در سلامتی بدن

داشتن عادات غذایی صحیح و توجه به زمان خوابیدن و استراحت برای حفظ سلامت بدن مهم است تا بتواند مواد مغذی را جذب و مواد زائد را دفع کند. برای سالم زیستن، باید خواب راحت و آرامی داشته باشیم. به موارد زیر دقت کنید تا اهمیت خوابیدن برای شما روشن شود:

ساعت 9 تا 11 شب: زمانی است برای از بین بردن مواد سمی و غیرضروری (این عملیات توسط آنتی اکسیدان ها انجام می شود). در این ساعت بهتر است بدن در حال آرامش باشد. در غیر این صورت اثر منفی بر روی سلامتی خود گذاشته اید.

ساعت 11 تا 1 شب: عملیات از بین بردن مواد سمی در کبد ادامه دارد و شما باید در خواب عمیق باشید.

ساعت 1 تا 3 نیمه شب: عملیات سم زدایی در کیسه صفرا، در طی یک خواب عمیق به طور مناسب انجام می شود.

ساعت 3 تا 5 صبح: عملیات از بین بردن مواد سمی در ریه اتفاق می افتد. بعضی مواقع دیده شده که افراد در این زمان، سرفه شدید یا عطسه می کنند.

ساعت 5 تا 7 صبح: این عملیات در روده بزرگ صورت می گیرد، لذا می توانید آن را دفع کنید.

ساعت 7 تا 9 صبح: جذب مواد مغذی صورت می گیرد، پس بهتر است صبحانه بخورید. افرادی که بیمار هستند، بهتر است صبحانه را در ساعت 6:30 دقیقه میل کنند.

کسانی که می خواهند تناسب اندام داشته باشند بهترین ساعت صرف صبحانه برای آن ها ساعت 7:30 دقیقه است و کسانی که اصلا صبحانه نمی خورند، بهتر است عادت خود را تغییر دهند و در ساعت 9 تا 10 صبح صبحانه بخورند.

دیر خوابیدن و دیر بلند شدن از خواب، باعث می شود مواد سمی از بدن دفع نشوند. از نصفه های شب تا ساعت 4 صبح، مغز استخوان عملیات خون سازی را انجام می دهد.

در ایام تعطیل، بسیاری افراد تا دیر وقت بیدار می مانند و بعد از اتمام تعطیلات با خستگی به سر کار می روند چون اعمال بدن شان دچار سردرگمی شده است و نمی داند چه باید انجام دهد.

برچسب ها :

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید