چگونه از هک شدن تلگرام جلوگیری کنیم؟

این روزها که استفاده از ربات ها در تلگرام رایج شده شایعات زیادی مبنی بر این که این ربات ها قادر به هک کردن گوشی شما و دستیابی به اطلاعات شخصی شما را دارا هستند رواج یافته که می تواند ساخت کانال تلگرام توسط شما را تحت شعاع خود قرار دهد.

روشی که خیلی ها پیشنهاد می کنند تا بتوانید مطمئن شوید گوشی شما هک شده یا نه به این صورت است که به قسمت Setting تلگرام خود بروید. گزینه Privacy and Security را انتخاب نمایید و بعد گزینه Active Sessions را بزنید. صفحه ای باز می شود که تعداد دستگاه هایی که با خط شما در حال استفاده از تلگرام هستند را نمایش می دهد.

شاید شما هم با دیدن چندین کاربر در این صفحه که در حال استفاده از اطلاعات تلگرام شما هستند، متعجب و متحیر شوید. اما واقعیت چیست؟ آیا واقعا چندین نفر گوشی شما را هک کرده اند و از یوزر تلگرام شما استفاده می کنند؟

پاسخ این است که الزاما این گونه نیست ولی می تواند همین معنی را نیز داشته باشد. در واقع تعداد کاربرانی که در این جا به شما نشان می دهد کسانی هستند که با یوزر شما و از دستگاهی غیر از گوشی فعلی شما به تلگرام متصل شده اند. اگر شما از لپ تاپ یا گوشی دیگری قبلا یا در حال حاضر به تلگرام وصل شده اید در این صفحه نشان داده می شود. ولی اگر شما هرگز از دستگاه دیگری برای وصل شدن به تلگرام تان استفاده نکردید در واقع اشخاص دیگری در حال انجام این کار هستند و شما را هک کرده اند!

حال ببینید چطور این اتفاق امکان پذیر است. دو راه رایج برای این عمل وجود دارد. وقتی کسی از گوشی یا لپ تاپ دیگری با وارد کردن شماره خط شما قصد وصل شدن به تلگرام را داشته باشد، تلگرام برای اطمینان یک کد فعال سازی به خط شما ارسال می کند و فرد تنها با وارد کردن آن کد می تواند تلگرام را باز کند. حال اگر شما گوشی خود را به کسی مثلا برای تعمیرات سپرده باشید، آن فرد به راحتی به آن کد دسترسی پیدا می کند و بعد هم می تواند آن سمس را از گوشی شما پاک کند و شما هرگز متوجه آن نشوید. بهترین راه برای جلوگیری از چنین اقدامی این است که همیشه بخواهید در حضور خودتان گوشی تان را تعمیر کنند. البته اگر چنین امکانی وجود نداشته باشد خوشبختانه تلگرام راهی برای غیرفعال کردن استفاده از اکانت شما توسط دستگاه های دیگر قرار داده است. کافی است گزینه Terminate all other Session را بزنید تا تمام دستگاه های دیگر که به اکانت شما دسترسی دارند غیر از گوشی فعلی تان دسترسی شان قطع شود.

راه دیگر نصب برنامه هایی خاص بر روی گوشی است. این برنامه ها معمولا ظاهری فریبنده دارند و از ظاهر آن ها مشخص نیست که یک برنامه هک هستند. یکی از معروف ترین آن ها با نام Setting در دستگاه شما ذخیره می شوند. این برنامه ها قادرند تمام اطلاعات گوشی شما را به ایمیلی که در آن وارد می شود ارسال کنند. برای رفع این خطر کافی است شما این برنامه را پیدا کنید و پاک کنید تا عملکرد آن متوقف شود.

چگونه تلگرام هک می شود؟

تلگرام به خودی خود هک نمی شود و این شرکت برای هک سرورهایش مبلغ هنگفتی را به عنوان جایزه قرار داده است ولی به کمک بدافزار یا فورواردر پیام یا حتی بدون هیچ نرم افزاری می شود به تلگرام دیگران وارد شد.

اگر نمی خواهید تلگرام تان هک شود همین امروز به فعال کردن تایید دو مرحله ای اقدام نمایید.

تایید دو مرحله ای علاوه بر نیاز به پیامک تاییدیه شماره شما، به رمزی تعیین شده از سوی شما نیاز دارد که این رمز را می توانید به همراه ایمیل تان به تلگرام بدهید تا در صورت فراموش کردن، در ایمیل آن را بازیابی کنید.

فعال سازی تایید دومرحله ای (Two-Step Verification)

1. برای فعال سازی این قابلیت تلگرام، از منوی Settings به Privacy and Security بروید و در آن جا منوی Two-step Verification را انتخاب نمایید.

2. برای فعال سازی دکمه را روشن نمایید. در این بخش رمز عبوری وارد نمایید که به هیچ وجه فراموش نمی کنید و از این بابت مطمئن هستید.

3. پس از وارد کردن رمز بر روی Next کلیک کنید. سپس به مرحله Password Hint می رسید. در این مرحله چیزی را وارد نمایید که باعث می شود بدانید رمز عبورتان چه بوده است و دیگران از آن متوجه رمز عبور شما نشوند. Password Hint برای این است که اگر رمز تان را گم کردید سیستم این کلمه را به شما یادآوری می کند و با نمایش آن احتمالا شما پسوردتان را به یاد می آورید.

4. با زدن بر روی Next به مرحله بعدی یعنی Recovery E-mail بروید. در این مرحله ایمیل اصلی تان را وارد کنید و سپس Done را بزنید ولی اگر نمی خواهید ایمیلی وارد کنید بر روی Skip کلیک کنید. توصیه می شود حتما ایمیل تان را وارد کنید چرا که در صورت فراموشی رمز عبور، با ایمیل می توان به آن دست پیدا کرد.

5. اکنون به ایمیل تان بروید و بر روی لینکی که فرستاده است کلیک کنید.

پیغام موفقیت آمیز بودن فعال سازی امنیت دو مرحله ای را در صفحه باز شده خواهید دید. از این به بعد به راحتی می توان گفت هک اکانت شما چه از طریق بدافزار چه از طریق دیگر غیرممکن خواهد بود.

2
اشتراک‌گذاری

ارسال پاسخ