جاذبه های گردشگری جزیره هرمز

توسط

هرمز، جزیره ای بیضی شکل که نوعی گنبد نمکی به مساحت 42 کیلومتر مربع در 8 کیلومتری بندرعباس است. این جزیره در جنوب شرقی بندرعباس و در میان آب های خلیج فارس قرار گرفته است.

سطح جزیره هرمز را طبقات رسوبی و آتشفشانی تشکیل داده است. طبقات نمکی نیز به صورت تپه هایی قسمت اعظم جزیره را پوشانده اند و اغلب از جنس نمک طعام هستند. استخراج و صدور خاک سرخ جزیره هرمز یکی از مهم ترین منابع درآمد اهالی است. نمک آبی و سنگ لاشه از دیگر معادن این جزیره است.

شهر هرمز مرکز جزیره هرمز است. جمعیت کنونی این جزیره حدود هشت هزار نفر است. این جزیره فاقد آب شیرین است و آب آشامیدنی آن از بندرعباس تأمین می شود.

فرش خاکی: این فرش بزرگ ترین فرش خاکی جهان است که از خاک های جزیره هرمز ساخته می شود. کل خاک های جزیره هرمز 72 رنگ است. گفتنی است، خاک اصلی جزیره هرمز خاک سرخ است.

معدن خاک سرخ: این خاک یکی از بهترین خاک های کشور ایران است که برای لوازم آرایشی استفاده ویژه ای از آن می شود. همچنین رنگ سرخ برای ضد زنگ استفاده می شود. از مصارف دیگر این خاک استفاده غذایی است که سرشار از آهن است این خاک در گویش محلی گِلَک گفته می شود.

دره رنگین کمان (دره رنگ): در این دره کل رنگ ها که در جزیره زیبای هرمز وجود دارد بصورت کوه است.

غار سکوت: در جزیره هرمز غارنمک هایی بلوری وجود دارد که آب از آن ها مثل باران نم نم می بارد و صدای آب گوش ها را نوازش می کند و جالب تر اینجاست که آب معلوم نیست به کجا می رود و باعث سکوت سهمگین می شود.

غار نمکی: این غار بر سطوح آن نمک چسپیده است.

دشت آهو: در استان هرمزگان بیش ترین آهو در جزیره هرمز وجود دارد، مکان خاصی برای استراحت و غذای آهو ساخته شده است.

محل تخم گذاری لاکپشت ها: در این مکان لاکپشت ها از اول تا اواخر اسفند ماه تخم گذاری می کنند.

ساحل خلیج مُفَنغ: ساحلی بسیار زیبا که اغلب برای استراحت از آن استفاده می شود.

کوه برفی: این کوه به علت سفید بودنش نامش کوه برفی است، خاک آن مانند پودر بچه می ماند.

سنگ پَسین: این سنگ به علت همیشه سایه داشتن آن سنگ پسین یا همان عصر گفته می شود.

قلعه پرتغالی ها: این قلعه پانصد سال قدمت دارد.

قصر بی بی گل: این قلعه بدست پادشاه پرتغالی ساخته شده است. علت ساخته شدن این قلعه، ابراز علاقه به خانوم بی بی گل که یک زن ایرانی بوده است.

بازار زعفران: این بازار بیش ترین زعفران دنیا را داشته که از کل ایران به هرمز منتقل می شد.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید