قوانین ورود و سفر به سوئیس

توسط

شاید یکی از اصلی ترین مناطق گردشگری در منطقه اروپا جاذبه های طبیعی و همچنین آثار تاریخی کشور سوئیس باشد که بر اساس آمار سازمان جهانی گردشگری طی سال 2015 میلادی نزدیک به 21 میلیون گردشگر بین المللی را از سراسر جهان پذیرایی کرده است.

در گزارش سالانه سازمان جهانی گردشگری بیش ترین جاذبه های گردشگری این منطقه از قاره سبز را طبیعت این کشور تشکیل داده و پس از آن توریسم ماجراجویان توانسته بسیاری از گردشگران را وادار به بستن چمدان هایشان برای بازدید از دیدنی های این کشور کند.

اما یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از گردشگران به خصوص آن گروه از گردشگران که برای ورود به خاک این کشور نیازمند دریافت روادید هستند موضوع قوانین و هم چنین گروه های مختلف روادید برای ورود به این کشور است.

بطور کلی با توجه به اینکه سوئیس به عنوان بیست و پنجمین کشور عضو پیمان شنگن شناخته شده است، تمامی قوانین ورود گردشگران و اتباع خارجی به خاک این کشور بر اساس قوانین شنگن است.

قوانین ورود گردشگران به خاک سوئیس

با توجه به قوانین حاکم بر منطقه شنگن لازم است بدانیم دارندگان پاسپورت کشورهایی چون اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوگزامبورگ، مالت، نروژ، هلند، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا و سوئد می توانند بدون هر گونه تشریفات پلیس مهاجرت وارد خاک سوئیس شوند. این در حالی است که دارندگان پاسپورت کشورهای افغانستان، آنگولا، بنگلادش، کامرون، جمهوری کنگو، اریتره، اتیوپی، غنا، گینه، هندوستان، ایران، عراق، لبنان، نیجریه، پاکستان، سیرالئون، سومالی، سریلانکا و ترکیه باید به هنگام ورود به هر یک از مرزهای کشور سوئیس از قبل ویزا تهیه کرده باشند.

برای اقامت بالاتر از سه ماه اتباع کدام کشورها نیازمند دریافت ویزا هستند؟

با توجه به آخرین بازنگری در قوانین مربوط به اقامت بالاتر از 90 روز در منطقه شنگن دارندگان پاسپورت کشورهای زیر اگر قصد اقامت بالاتر از سه ماه در خاک سوئیس را دارند باید اقدام به دریافت ویزا نمایند:

افغانستان، الجزای، آنگولا، ارمنستان، آذربایجان، بحرین، بنگلادش، بلاروس، بلیز، بنین، بوتان، بولیوی، بوتسوانا، بورکینافاسو، بروندی، کامبوج، کامرون، کیپ ورد، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، چین، کلمبیا، کومور، کنگو، کنگو، کاستاریکا، ساحل عاج، کوبا، جیبوتی، دومینیکا، جمهوری دومینیکن، اکوادور، مصر، گینه استوایی، اریتره، اتیوپی، فیجی، گابن، گامبیا، گرجستان، غنا، گرانادا، گینه، گینه بیسائو، هنگ کنگ، هندوستان، اندونزی، ایران، عراق، جامائیکا، اردن، قزاقستان، کنیا، کوزوو، کویت، قرقیزستان، لائوس، لبنان، لیبریا، لیبی، ماکائو، مالدیو، مالی، جزایر مارشال، موریتانی، مغولستان، مراکش، موزامبیک، میانمار، نامیبیا، نائورو، نپال، نیجر، نیجریه، کره شمالی، عمان، فلسطین، پاپوآ گینه نو، پرو، فیلیپین، قطر، روسیه، رواندا، عربستان سعودی، سنگال، سیرا لئون، سومالی، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، سری لانکا، سودان، سورینام، سوازیلند، سوریه، تاجیکستان، تانزانیا، تایلند، ترینیدات و توباگو، ترکیه، امارات متحده عربی، ازبکستان، ویتنام، یمن، اوکراین و زیمباوه.

الزامات مورد نیاز برای ورود به سوئیس چه هستند؟

شهروندان کشور سوئیس حتی اگر در دیگر نقاط جهان ساکن باشند نامحدود حق ورود به سویس را دارند و فقط کافی است یکی از موارد گذرنامه یا کارت شناسایی این کشور را هنگام ورود به خاک سوئیس به ماموران مهاجرت نشان دهند. اما اداره مهاجرت این کشور پیشنهاد می کند دیگر اتباع کشورهای خارجی که هیچ مدرکی دال بر سوئیسی بودن شان ندارند ولی به نوعی می توانند اصالت سوئیسی بودن خود را به اثبات برسانند هنگام ورود یکی از مدارک زیر را ارایه نمایند.

1. فتوکپی گذرنامه معتبر یا کارت شناسایی
2. یک سند سفر منقضی شده
3. یک سند رسمی نشان هویت فرد و / یا شهروندی (به عنوان مثال، راننده).

اما دیگر شهروندان اروپایی که قصد دارند وارد خاک این کشور یعنی سوئیس شود نیز باید مدارک زیر را همراه داشته باشند.

• یک کارت شناسایی معتبر و یا گذرنامه ارائه دهند.
• یک تهدید به نظم و امنیت عمومی محسوب نشوند.

انواع ویزای ورود به خاک سوئیس

یکی از متداول ترین انواع ویزا که معمولا برای سفرهای معمول به سوئیس مورد استفاده است ویزای نوع C نام دارد و برای اقامت کوتاه مدت تا سه ماه مورد استفاده قرار می گیرد و مقصد برای مقاصدی مثل توریستی، مانند بازدید از بستگان یا دوستان، شرکت در ورزش و یا رویدادهای فرهنگی، برای کسب و کار، و برنامه های مدرسه یا مطالعه است.

تذکر: آن دسته از گردشگران که قصد سفر به سوئیس برای اشتغال دارند باید علاوه بر ویزا، مجوز کار نیز در اختیار داشته باشند.

دومین نوع ویزای کشور سوئیس مربوط به آن گروه از گردشگران یا افرادی است که قصد اقامت بالاتر از سه ماه در این کشور را دارند که به این نوع ویزا نوع D یا ویزای ملی گفته می شود. یکی از کاربردهای این نوع ویزا برای افرادی است که قصد درمان یا اقامت در کنار والدین و خانواده خود را دارند، شناخته شده و با صلاحدید مقامات مهاجرتی این کشور صادر می شود.

دیگر انواع ویزا نیز در این کشور صادر می شود اما با توجه به محدودیت های این نوع ویزاها و همچنین کاربردهای خاص دولتی یا سیاسی برای عموم بازگو نشده است.

مدت زمان پردازش اطلاعات برای صدور ویزا

بطور کلی افرادی که نیازمند دریافت ویزا برای ورود و اقامت در خاک این کشور هستند با مراجعه به یکی از سفارتخانه ها یا کنسولگری های سوئیس در کشور محل اقامت خود باید مدارک مورد نیاز را تحویل داده که این مدارک بطور کلی در وب سایت همان سفارتخانه یا کنسولگری مشخص شده است و پس از 15 روز مراحل پردازش آن توسط اداره مهاجرت اتحادیه اروپا یا خود کشور سوئیس مورد بررسی قرار خواهد گرفت اما سیستم VIS این روند را بسیار ساده و کوتاه کرده است. البته تحت شرایط خاص، دوره برای پردازش یک برنامه کاربردی ممکن است توسط 30 تا 60 روز افزایش یابد.

هزینه ویزا چقدر است؟

از آنجا که این کشور جزو اتحادیه اروپا و حوزه شنگن است هزینه صدور ویزاهای نوع C و D شصت یورو در نظر گرفته شده است اما لازم است بدانید در صورت رد درخواست و تقاضای تجدیدنظر لازم است دوباره این رقم برای بررسی مجدد هزینه شود این در حالی است که دیگر انواع ویزا می تواند برای متقاضی هزینه بیش تری متناسب با قوانین اداره مهاجرت سوئیس دربر داشته باشد.

زمان مورد نیاز برای صدور ویزا

با توجه به افزایش روز افزون گردشگران برای ورود به خاک سوئیس بطور متوسط معمولا هر متقاضی باید بین 6 تا 8 هفته برای دریافت نتیجه درخواست خود در نوبت باشد که در برخی فصول پرتقاضا ممکن است این روند بسیار طولانی تر باشد از این رو به متقاضیان توصیه می شود درخواست خود را به صورت الکترونیک ثبت کنند تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود.

VIS برای بهبود روش ویزای شنگن

• با توجه به تصویب قانون استفاده از سیستم VIS برای اشتراک گذاری اطلاعات گردشگران ورودی به منطقه شنگن، از دوم اکتبر سال 2012 ثبت اطلاعات تمام متقاضیان دریافت روادید برای ورود به منطقه شنگن با استفاده از این روش ثبت و تحت تدابیر امنیتی خاصی میان کشورهای عضو این پیمان به اشتراک گذاشته می شود. این سیستم با استفاده از اطلاعات بایومتریک (اثر انگشت، اسکن چشمی و برخی اطلاعات دیگر) امکان دسترسی مسئولان به تمام اطلاعات مورد نیاز و غیرقابل تغییر افراد را فراهم می کند.

• مسئولان اداه مهاجرت اتحادیه اروپا در این زمینه می گویند برای تسهیل عبور مرور افراد در منطقه یاد شده این سیاست به کار گرفته شده و طی 5 سال کلیه تردد این افراد و تقاضاهای دریافت مجوزهایی مثل روادید، اجازه کار، یا حتی اقامت در آن نگهداری می شود تا هنگام ورود و تردد این افراد در منطقه شنگن بدون هر گونه هدررفت وقت این نیاز برآورده شود. هرچند می توان در صورت ثبت اشتباه اطلاعات به سادگی آن را تصحیح و اصلاح کرد.

مزایای استفاده از این روش

VIS با توجه به دسترسی همزمان کلیه کشورهای عضو این پیمان آن گروه از گردشگرانی که مکرر قصد سفر و اقامت در کشورهای عضو این پیمان و سوئیس را دارند می توانند با استفاده از اطلاعات موجود مدت زمان انتظار خود برای دریافت مجوزهای لازم کاهش دهند. هرچند از نظر امتیازات امنیتی کشورهای عضو نیز می تواند تمامی اطلاعات مربوط به اقامت و تردد افراد را در 5 سال گذشته که در منطقه پیمان شنگن صورت گرفته را در اختیار داشته باشند.

VIS در عمل

داده های بیومتریک ویزای متقاضی (اسکن 10 رقمی انگشت و عکس دیجیتال) جمع آوری شده است. این یک روش ساده و قابل اعتماد است که تنها چند دقیقه طول می کشد. داده های بیومتریک، همراه با داده های ارائه شده در فرم درخواست ویزا، در یک پایگاه داده مرکزی امن ثبت شده است. این در حالی است که کودکان زیر 12 سال نیازی به ثبت اطلاعات در این سیستم را ندارند.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید