هدف از تعبیه صفحه 404 در سایت، کمک به کاربرانی است که به اشتباه وارد سایت شده اند یا دنبال آدرسی بوده اند که حالا وجود ندارد.
تغییر در ماهیت وب نهفته است و کاربران به آن عادت کرده اند. یعنی انتظار داریم ظاهر و ساختار سایت ها تغییر کند، مطلب جدیدی در سایتی قرار گیرد، آدرس صفحه ای عوض شود و یا به طور کلی مطلبی از روی سایتی حذف شود. پاره ای از لینک ها نیز از همان ابتدا به طور اشتباه سهوا یا عمدا توسط تولید کنندگان محتوا، تعریف می شوند.
هر چند کاربران با “صفحه مورد نظر پیدا نشد” یا “Page Not Found” آشنا هستند اما از دید مدیر سایت باید تمهیداتی اندیشیده شود تا دسترسی به مطالبی که آدرس آن ها تغییر یافته است برای کاربران هم چنان مقدور باشد. فلسفه طراحی صفحه 404 یا “پیدا نشد” نیز کمک به کاربران سایت در مواردی این چنین است. هدف از تعبیه صفحه 404 در سایت، کمک به کاربرانی است که به اشتباه وارد سایت شده اند یا دنبال آدرسی بوده اند که حالا وجود ندارد. این صفحه طراحی نمی شود که بیننده را عمدا به آن بکشانیم. بنابراین جذابیت گرافیکی در این صفحه در اولویت اول قرار ندارد و این صفحه پیش از همه چیز باید نقش خود را به عنوان راهنما به خوبی ایفا کند.
دو گروه بیننده وجود دارند: بینندگان واقعی سایت یعنی انسان ها و بینندگان نرم افزاری سایت مانند موتورهای جستجو و …
کاربران (انسان ها) می آیند پس باید بتوانند راهی به مطالبی که دنبالش بوده اند، بیابند. همین طور آن ها نباید با صفحه ای خشک و بی روح مواجه شوند و از سایت متواری شوند. موتورهای جست و جو هم می آیند. آن ها هم نباید از سایت متواری شوند. راه نگه داشتن آن ها لینک های ساده به بخش های دیگر سایت است. موتورهای جستجو علاوه بر بروز رسانی پایگاه داده خود و حذف آدرس صفحه ای که دیگر وجود ندارد، آدرس درست صفحه و آدرس صفحه های جدید را نیز باید بیابند.
اگر هدف از طراحی صفحه 404 این است که کاربران واقعی سایت به آن مراجعه نکنند مگر در زمان نبود صفحه ای یا تغییر آدرس آن، لازم است در طراحی آن به فکر موتورهای جست و جو باشیم. به عبارت دیگر پیوندهایی کمکی در اختیار آن قرار دهیم که بتواند به بخش های دیگر سایت یا آدرس جدید صفحه “پیدا نشد”، مراجعه کند. با بروز رسانی پایگاه داده موتور جستجو، در جست و جوهای آتی، آن دیگر کاربران را به صفحه «پیدا نشد» ارجاع نخواهد داد.
برای محتوای “صفحه پیدا نشد” می توانید موارد زیر را مد نظر داشته باشید:
– قرار دادن راهنمای سایت
– قرار دادن لینک به صفحه اصلی بخش های مختلف سایت
– قرار دادن لینک به صفحه اول سایت و چند صفحه مهم دیگر
– از لینک های ساده استفاده کنید و نه لینک با کدهای جاوا اسکریپت و موارد مشابه
– از Image Map استفاه نکنید.
منبع: ایران سئو