هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری در کاشان به پایان رسید

توسط

مهمانان هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری که دو روز آخر برنامه سفر به ایران را در کاشان و آران و بیدگل بودند، به برنامه سفر خود پایان دادند و راهی کشورهای خود شدند.

به گزارش کاشان نیوز؛ بیش از 300 راهنمای گردشگری از 45 کشور جهان پس از دیدار از شهرهای تهران، شیراز، یزد، میبد و اصفهان، نتوانستند از دیدار خانه های تاریخی کاشان چشم پوشی کنند. آن ها بلافاصله پس از رسیدن به کاشان به خیابان علوی آمدند تا همراه انجمن راهنمایان کاشان به بازدید خانه های طباطبایی و بروجردی بپردازند. تأخیر 45 دقیقه ای قطار راهنمایان برنامه های میزبانی را فشرده تر از پیش کرده بود و به ناچار بازدیدها بسیار کوتاه شد.

گروه موسیقی سنتی با صدای سرنا و دهل خود، میهمانان را در خیابان علوی غافلگیر کرد. شاید بهانه ای بود تا خستگی راه را از تن بدر کنند و با شور و نشاط وارد خانه بروجردی ها شوند. همان طور که راهنمایان مجذوب تالار شاه نشین خانه بروجردی بودند، گروه نمایش امیر سهرابی کار خود را شروع کرد. آن ها در ابتدا با تعریف داستان مبارک و نمایش محلی ایرانی به زبان انگلیسی راهنمایان را همراه برنامه کردند و آن ها تا انتها با شور و هیجان به صحبت های نامفهوم مبارک گوش می دادند تا شاید چیزی دستگیرشان شود.

خانه طباطبایی ها با همه شکوه و زیبایی اش، محل پذیرایی راهنمایان بود. می گویند آقای طباطبایی حیاط بیرونی خانه اش را برای پذیرایی از مهمانان خارجی اش تدارک دیده بوده است. حالا پس از گذشت دو قرن، باز شاه نشین این خانه پذیرای مهمانان خارجی کاشان بود تا مهمان نوازی اش را ثابت کند.

زمان زیادی نمانده بود و باید به مراسم اختتامیه می رسیدیم. ساعت 18:30 بود که به هتل نگارستان رسیدیم. اختتامیه مانند تمام برنامه های این چنینی به سخنرانی مسئولان شهری گذشت. دکتر جاوری، رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری کاشان سخنان خود را به انگلیسی بیان کرد. جاوری پس از خوش آمد گویی از خانه های کاشان و باغ فین و دیگر جاذبه های شهر سخن گفت و سپس از سابقه باستانی کاشان تعریف کرد. تپه های سیلک، ویگل و فیض آباد را به عنوان نشانی از میراث باستانی کاشان معرفی کرد. شعربافی، قالیبافی و فرهنگ مردم کاشان و همچنین شهرها و روستاهای اطراف را نیز در جملاتی کوتاه معرفی کرد.

پخش فیلمی کوتاه از تاریخچه کاشان و تارنوازی خسروی از برنامه های خاص اختتامیه بود.

سخنران بعدی مراسم ناظم رضوی، شهردار کاشان بود که سابقه صنعت کاشان را از ذوب فلز و سفالگری در تپه های هفت هزارساله سیلک تا امروز خواند و از فعالیت های صنعتی امروز کاشان همچون فرش ماشینی یادکرد.

مومنیان نیز که خود را به مراسم اختتامیه رسانده بود با شور و هیجان به مهمانان خوش آمد گفت و از آن ها دعوت کرد که در اردیبهشت ماه به کاشان بیایند تا از عطر گل محمدی سرمست شوند. فرماندار کاشان این عطر محمدی را نشانه ای از صلح دوستی و مهربانی مردمان کویر خواند.

آرش نورآقایی، رئیس شورای سیاست گذاری کنوانسیون راهنمایان گردشگری میزبانی کاشان را شایسته و منظم خواند. به گفته او دوسوم از راهنمایان پس از مراسم به سمت فرودگاه امام خمینی حرکت خواهند کرد. بقیه آن ها به همراه تعدادی از راهنمایان ایرانی در کاشان اقامت خواهند کرد تا فردا به بازدید از تپه های سیلک، شهر زیرزمینی نوش آباد و دیدنی های آران بیدگل از جمله امامزاده هلال، خانه بنی طبا و باغ شاکر بروند. نورآقایی سفر کاشان را به عنوان بسته پیشنهادی برای مهمانان کنوانسیون عنوان کرد که آن ها پیش از بازگشت به کشورشان، بتوانند کاشان را ببینند.

کاشان به خاطر قرارگیری در مسیر فرودگاه امام، مقصد مناسبی برای توقف کوتاه راهنمایان بود. این برنامه که با همکاری انجمن راهنمایان گردشگری کاشان و نهادهای شهری همچون فرمانداری، شهرداری کاشان و شهرداری آران و بیدگل و مراکز اقامتی کاشان تدارک دیده شده بود، توانست در آخرین لحظات خاطره خوبی برای مهمانان کنوانسیون رقم زند.

در حالی که یک سوم مهمانان کنوانسیون به کشورهای خود بازگشتند، سفر کاشان ادامه یافت. مهمانان پس از صرف صبحانه به بازدید از تپه های هفت هزارساله سیلک رفتند تا قدمت تاریخ کاشان بر آن ها مجسم شود. پس از سیلک نوبت به شهر زیرزمینی نوش آباد رسید. شهری با معماری دستکند متعلق به دوره ساسانیان و اوایل اسلام که جان پناه مردم نوش آباد در حمله های بی شمار این منطقه بود. شهر زیرزمینی نوش آباد که در زبان مردم محلی به شهر «اویی» معروف است، در زیر بافت قدیم شهر در سه سطح مختلف بنا شده که با دالان ها و اتاق های تودرتو، در مواقع ناامنی مورد استفاده مردم نوش آباد قرار می گرفته است. نوش آباد از توابع شهرستان آران و بیدگل، یکی از نواحی سرسبز در اطراف کاشان بوده که با سی و سه رشته قنات مشروب می شده است. حسن قمی در تاریخ قم نوش آباد را ناحیه ای سرسبز ذکر می کند که به نام یکی از شاهان ساسانی «نوش آباد» نام گذاری شده است.

راه ورودی شهر زیرزمینی نوش آباد از بزرگ ترین آب انبار شهر تعبیه شده است. گردشگران در مخزن آب انبار توقف کرده و به توضیحات راهنما گوش دادند. جمعیت زیاد مهمانان و پیچیدن صدا در مخزن نمی گذاشت گردشگران به خوبی صحبت های راهنما را بشنوند و بعضی از آن ها درخواست داشتند بدون هیچ توضیحی فقط به تماشای شهر بروند. راهنمایان شگفت زده از دالان های اویی می گذشتند و واژه ای برای توصیف آنجا پیدا نمی کردند.

بعد از نوش ‎آباد نوبت به بازدید از آران و بیدگل رسید. خانه ی بنی طبا، امامزاده محمد هلال (ع) و باغ شاکر بناهایی بود که در آران و بیدگل به انتظار مهمانان کنوانسیون بود.

در اقدامی سؤال برانگیز مرقد امامزاده هلال (ع) برای سرو ناهار مهمانان در نظر گرفته شده بود و حجت الاسلام ناصریان، امام جماعت آستان مقدس به زبان انگلیسی به مهمانان خوش آمد گفت. دیدن راهنمایان خانم با چادرهای رنگی بر سر میز سلف سرویس ناهار از عجایب کنوانسیون بود. پیش از این مهمانان کنوانسیون گفته بودند حجاب مانعی برای سفر آن ها نبوده و هیچ مشکلی بابت رعایت آن ندارند. شاید این اتفاق باعث شد این حرف شان را ثابت کنند!

مهمانان کنوانسیون عصر را در باغ شاکر آران و بیدگل، شاهد یک عروسی آیینی بودند. زوج آران و بیدگلی که مراسم نمادین عقد خود را با راهنمایان برگزار کردند، رسوم عروسی ایرانی را نیز به مهمانان خارجی نشان دادند. سرانجام در ساعت 21 روز نوزدهم بهمن ماه بود که مهمانان کنوانسیون پس از 13 روز سفر پرفراز و نشیب به هشت شهر ایران، از کاشان خارج شدند و به سمت فرودگاه امام خمینی برای بازگشت به کشورهایشان حرکت کردند.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید