همه ما می دانیم که با اتصال به اینترنت نیاز به حفظ امنیت خواهیم داشت، اما ممکن است دقیقا ندانیم که از چه راهی باید این امنیت را برای خود به ایجاد کنیم. در گذشته ای نه چندان دور، امنیت در اینترنت غالبا جلوگیری از ورود ویروس به کامپیوتر بود، یعنی هر وقت به کسی می گفتیم مواظب باش امنیتت توی اینترنت به خطر نیفته؛ سریع السیر می گفت: یک آنتی ویروس خوب روی سیستمم نصبه! اما امروزه با گسترش دامنه اینترنت و استفاده های مختلف از آن، کاربران بیشتر در معرض خطر سرقتِ هویت، نقض حریم خصوصی و حتی آزار و اذیت قرار دارند.
به همین منظور در این مقاله به معرفی 6 ابزار رایگان برای امنیت بهتر در فضای وب خواهم پرداخت. شالوده این مطلب را از سایت نگهبان برداشته ام! اما با استفاده از آن مطلبی جدید نوشته ام. 6 موردی که قرار است درباره آنها صحبت کنیم عبارتند از: HTTPS Everywhere ، LastPass ، LongURL ، افزونه NoScript ، ابزار Trusteer Rapport ، VirusTotal
HTTPS Everywhere
همان طور که می دانید وبگردی در محیط دارای SSL بسیار امن تر از وبگردی در میان صفحات معمولی است. افزونه HTTPS Everywhere که برای کروم و فایرفاکس در دسترس است، اطمینان حاصل می کند که ارتباطات شما با بسیاری سایت های مهم، به صورت SSL باشد، در نتیجه احتمال کمتری برای حملات موقع دانلود یا ایجاد حساب های کاربری وجود دارد.
LastPass
“لست پس” حتما برای شما افزونه ای آشنا است. با استفاده از افزونه LastPass نه تنها رمزهای عبور شما به صورت امن ذخیره می شوند، بلکه می توانید رمزهای طولانی و امن نیز درست کنید. رمزهای شما بر روی پایگاه داده ابری ذخیره، و به صورت خودکار در سایت های مورد بازدید، وارد می شوند. اگر با افزونه LastPass آشنایی ندارید؛ مطلب زیر با عنوان “چطور از LastPass برای ذخیره داده های حساس استفاده کنیم؟” را مطالعه کنید.
چطور از LastPass برای ذخیره داده های حساس استفاده کنیم؟
LongURL
اگر از توییتر استفاده می کنید، حتما لینک های کوتاه شده را دیده اید. هر چند این لینک های کوتاه برای خلوت کردن منظره وبگردی شما خوب هستند ولی گاه می توانند شما را به مقاصد گردشگری ناامنی در این قلمروی وسیع هدایت کنند. بنابراین با این افزونه می توانید آنها را به شکل بلند خودشان برگردانید تا مقصد را از روی آدرس٬ تشخیص دهید.
NoScript
افزونه خیلی خوب و مفید NoScript برای فایرفاکس، جلوی اجرا شدن پلاگین های جاوا اسکریپت و فلشی که روی سایت ها هستند را می گیرد. اگر هم به سایتی اطمینان دارید٬ می توانید آن را داخل فهرست سفید قرار دهید ولی برای سایت های ناشناس یک چنین محافظی چاره ساز است.
Trusteer Rapport
Trusteer Rapport یک ابزار خوب مقابله با بدافزار و نیز یک رمزنگار است که برنده جوایزی نیز شده است. با استفاده از Trusteer Rapport می توانید هر بدافزاری را که قصد سرقت اطلاعات شما را دارد مسدود کنید و نیز جلوی ورود اطلاعات حساس تان به سایت های جعلی (مثلا در مواردی نظیر جعل سایت بانک ها) را می گیرد.
VirusTotal
می توانید هر نوع فایل یا آدرس URL را به دست این ابزار تحت وب (VirusTotal زیر مجموعه گوگل است) بسپارید تا آنها برای یافتن ویروس ها٬ کرم ها٬ تروجان ها٬ و دیگر گونه های بدافزار اسکن کند.
همانطور که می دانید می گویند: تجربه بهترین معلم انسان است. بی شک تجربه کردن بسیار بهتر از خواندن تئوری یک مطلب است. در صورت استفاده از ابزارهای معرفی شده و ابزارهای دیگری که می شناسید و فکر می کنید مفید هستند، برای من در بخش نظرات بنویسید. تا هم مرا در استفاده از تجربه هاتون شریک سازید و هم کمکی باشد برای سایر کاربران و تولید محتوا در وب پارسی. امید است با اشتراک گذاری این مطالب و آموزش ها کاربران ایرانی را در هر چه بهتر شدن فضای وب در ایران کمک کرده و از بوجود آمدن مشکلات جدی برای آنان خودداری کنیم.