بدنامی اينترنت، رفتار اشتباه کاربران

توسط

اگر در اول هر سال با خودتان قرار می‌گذارید که به زندگی مجازی خود در اینترنت سرو سامان بدهید و همچنان سر این قولتان باقی می‌مانید باید به شما تبریک گفت. بسیاری از آدم‌ها در زمانی که با حجم زیادی از اطلاعات دیجیتال مواجه می‌شوند، دچار سردرگمی شده و نمی‌توانند آن طور که باید از عهده مدیریت اطلاعاتشان برآیند. این موضوع را نمی‌توان انکار کرد که زندگی ما دچار تحولات بسیاری نسبت به گذشته شده است و این روزها بیشتر افراد مدت زمان زیادی از طول روز خود را صرف گشت و گذار در اینترنت می‌کنند و این کار را یا به قصد تفریح انجام می‌دهند و یا این که برای انجام کارهای روزمره‌شان نیازمند استفاده از اینترنت هستند. به هر حال اتصال به اینترنت ما را به یک‌باره با حجم زیادی از اطلاعات مواجه خواهد کرد و به همین دلیل شاید هیچ‌گاه حواسمان به این موضوع نباشد که چه مدت زمانی را در اینترنت گذرانده‌ایم بدون این که متوجه گذشتن ساعت‌ها شویم.

این موضوع شاید در ابتدا برای کاربران مشکلی به حساب نیاید اما اگر نتوانید کنترل مناسبی روی زمانی که در اینترنت می‌گذرانید، داشته باشید، کم‌کم این موضوع به یک مشکل بزرگ برای هر کاربر تبدیل خواهد شد به صورتی که شاید کنترل آن بسیار سخت شود. افرادی که در این زمینه تحقیقات گسترده‌ای را انجام داده‌اند به این نتیجه رسیده‌اند که اینترنت می‌تواند به ابزاری تبدیل شود که وقت کاربران را هدر داده و نابود کند. اما اگر این مورد به شکل صحیحی کنترل و هدایت شود، می‌توان از قدرت اینترنت در جهات مثبت استفاده کرد و آن را به یک ابزار کاربردی تبدیل کرد که ویژگی‌های مثبت آن بسیار بهتر از ضررهای آن در رابطه با اتلاف وقت است. باید دید که می‌توان روش‌هایی را به کار برد تا اینترنت بتواند بخشی از زمان تلف شده ما را دوباره به ما برگرداند یا نه؟ شاید اگر به این قضیه خوشبینانه نگاه کنیم بتوان به راه‌حل‌های مناسبی دست پیدا کرد اما چیزی که به وضوح مشخص است این است که قبل از هر چیز این موضوع به کاربر ربط دارد که تا چه حد بتواند روی رفتارهای مجازی خود کنترل داشته باشد و آن‌ها را در جهت صحیحی هدایت کند. به همین خاطر در موضوع ویژه این هفته بایت به شما نشان می‌دهیم که اینترنت چگونه می‌تواند به شما برای مدیریت مناسب‌تر زمان کمک کند و این که چگونه می‌توان از کمک دیگران برای رسیدن به اهدافمان در زندگی آنلاین استفاده کنیم. اگر زمانی که پای رایانه و اینترنت صرف می‌کنید بسیار بیشتر از حد عادی است یا این که نمی‌توانید برنامه‌ریزی مناسبی برای زندگی آنلاین خود داشته باشید، موضوع ویژه این هفته را دنبال کنید تا بتوانید به مدیری موفق در زندگی اینترنتی خود تبدیل شوید.

وب گردی به جای جهان گردی
وب گردی، گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک یا توییتر، انجام بازی‌های آنلاین و بسیاری از عوامل دیگری که اینترنت وارد زندگی ما کرده است، زمان بسیار زیادی از طول روز ما را خواهند گرفت. شاید هم تقصیر خودمان باشد که با این کارها بهانه معتبری برای وقت کشی به خودمان می‌دهیم. شاید تا به حال به صورت جدی به این موضوع توجه نکرده باشید، اما باید بگوییم این موضوع در جهان به چنان مشکل جدی و بزرگی تبدیل شده است که بسیاری از شرکت‌های معتبر در جهان و به خصوص در اروپا سعی کرده‌اند که به شکلی برای کاربران محدودیت ایجاد کرده و جلوی اتلاف وقت آن‌ها را در اینترنت بگیرند. به عنوان مثال شاید این موضوع برای شما هم پیش آمده باشد که به یک‌باره وسط کارتان تصمیم می‌گیرید که به عنوان استراحت گشتی در اینترنت زده یا وارد یکی از شبکه‌های اجتماعی شوید و به این طریق چیزی در حدود 10 دقیقه استراحت کنید اما زمانی که دوباره سر کارتان باز می‌گردید، با تعجب با این نکته مواجه می‌شوید که زمانی بیشتر از 1 ساعت گذشته است و شما به هیچ وجه گذر زمان را احساس نکرده‌اید. به این ترتیب کارهایی که برای انجام آن‌ها برنامه‌ریزی داشته‌ایم عقب خواهند افتاد و ما نمی‌توانیم مدیریت مناسبی روی زمان خود داشته باشیم. نکته بسیار جالب و قابل توجهی که در این رابطه به چشم می‌خورد این است که هیچ کاربری از این ماجرا راضی نیست زیرا وب گردی باعث می‌شود که زمان زیادی را هدر داده و از تمامی کارهای مهمی که باید انجام دهد، باز ماند اما باز هم با وجود این که کاربران از مشکلشان آگاهی دارند، قادر نیستند که جلوی این مشکل را بگیرند زیرا عادت کرده‌اند که بدون در نظر گرفتن زمان و وقتشان از اینترنت استفاده کنند. شاید بتوان گفت که این موضوع خیلی هم به اینترنت ارتباط پیدا نمی‌کند و اینترنت تنها به بهانه‌ای تبدیل شده است که کاربران به خاطر آن دیگر کارهای مهمشان را پشت گوش بیندازند و جالب است که بدانید کارشناسانی که در این زمینه فعالیت دارند اعلام کرده‌اند که بیش از یک چهارم مردم جهان دچار این مشکل هستند که سعی می‌کنند تا حد امکان کارهایشان را عقب انداخته و در دیرترین زمان ممکنی که برای انجام آن‌ها فرصت دارند، به سراغشان بروند.

ممکن است که بسیاری از افراد مشکلاتی که در زمینه مدیریت زمانشان پیدا می‌کنند را به گردن اینترنت بیندازند ولی قبل از هر چیز باید به خودشان نگاه کنند و این که چه قدر در زندگی روزمره‌شان در زمانی که اینترنت نداشته باشند، دیگر کارهایشان را به موقع انجام میدهند. ریچارد وایزمن که یکی از کارشناسانی است که در این زمینه فعالیت میکند، اعتقاد دارد که عقب انداختن کارها میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد، شاید در مواردی ترس از شکست یا کمال گرا بودن یک نفر باعث شود که کارها عقب بیافتند. یعنی این که یک نفر ممکن است کاری را انجام ندهد مگر این که اطمینان داشته باشد که از عهده انجام آن به بهترین شکل ممکن برخواهد آمد. البته بعضی از افراد هم در زمانی که با حجم زیادی از کارها مواجه می‌شوند، دچار ترس شده و حاضر نمی‌شوند که حتی قدمی کوچک برای انجام یا اتمام آن کارها بردارند. اما باید بدانند که همین زمان‌های کم و قدم‌های کوچک می‌توانند تغییرات بزرگی را در زندگیشان ایجاد کنند. اولین توصیه‌ای که کارشناسان برای آن دسته از کاربرانی که نمی‌توانند در زندگی آنلاین زمان خود را مدیریت کنند این است که از قانونی به نام 1 دقیقه استفاده کنند. برای پیروی از این قانون شما اجازه دارید که هر کاری را در فضای اینترنت در هر زمانی که دوست داشتید آغاز کنید اما بیشتر از 1 دقیقه روی آن زمان نگذارید، به این ترتیب با استفاده از این ترفند، شما کار را آغاز کرده‌اید و به هر حال درگیر آن شده‌اید و هر چه قدر هم که هوس گشت و گذار در اینترنت به سرتان بزند باز هم به یک‌باره به خاطر می‌آورید که درگیر کاری شده‌اید که باید آن را به پایان برسانید و به همین دلیل مجبور می‌شوید که دوباره به سراغ کارتان رفته و آن را به طور کامل انجام دهید.

استفاده از اینترنت به صورت مثبت
با این که بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که استفاده از اینترنت در محیط کار تنها باعث اتلاف وقت کارمندان می‌شود اما باز هم می‌توان به راحتی از این اینترنت وقت تلف کن در جهات مثبت نیز بهره برد. جالب است بدانید که تمامی کاربران این موضوع را به روشنی قبول دارند که وقتی به سراغ وب‌گردی در اینترنت می‌روند ساعت‌هایی بسیار بیشتر از آن چه که مورد نظرشان است وقت خود را در اینترنت هدر می‌دهند و برای جلوگیری از این کار ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که سری به وبلاگ‌هایی مانند lifehacker یا 43Folders بزنید تا بتوانید با روش‌هایی آشنا شوید که به شما کمک می‌کند تا بتوانید به راحتی هر کاری که شروع می‌کنید را به پایان برسانید و آن را نیمه‌کاره رها نکنید. اگر احساس می‌کنید که نیاز دارید به گونه‌ای کسی شما را تشویق کند یا این که حس رقابتی‌تان با دیگران برانگیخته شود، می‌توانید به سایت 43things سر بزنید تا بتوانید همزمان با بیشتر از 2 میلیون نفر در تماس باشید که هدف همه آن‌ها تمام کردن یک کار است و همه آن‌ها مرحله به مرحله کارشان را در این سایت اعلام می‌کنند و به این ترتیب در یک فضای رقابتی این حس به کاربران دست می‌دهد که باید کارشان را زودتر انجام دهند تا بتوانند تمام شدن آن را به دیگر اعضا خبر بدهند. جالب است که بدانید در این سایت کارهایی به صورت پیش فرض در یک فهرست قرار گرفته است که اگر شما در حال انجام یکی از آن‌ها هستید می‌توانید به آسانی آن را از فهست موجود انتخاب کرده و به مجموعه افرادی بپیوندید که مانند شما در حال انجام همان کار هستند و مرحله به مرحله وضعیت کاری خود را به اطلاع دیگران هم می‌رسانند. مسلما اگر به زبان انگلیسی علاقه دارید این کار به تقویت زبان شما هم کمک بزرگی خواهد کرد و بعد از مدتی می‌توانید پیشرفت خود را کاملا حس کنید. البته کاربران این سایت در مورد مشکلاتشان هم در فروم‌های موجود صحبت می‌کنند و هر کس تمامی مشکلاتی را که در فضای آنلاین دارد برای دیگران توضیح داده و به دنبال راه حلی برای آن می‌باشد. طبق آمار و گزارشاتی که توسط این پایگاه منتشر شده است بیش از 90 درصد از کاربران از به هم ریختگی و شلوغی Mail Box ‌شان شکایت دارند و همه آن‌ها تعداد زیادی ایمیل نخوانده دارند که نمی‌دانند چگونه می‌توانند مدیریت درستی روی آن داشته باشند.

نظم و ترتیب در زندگی آنلاین
شاید از دوران کودکی به تمامی ما یاد داده باشند که در زندگی باید نظم را رعایت کنیم و مدیریت درستی روی وسایل‌مان داشته باشیم تا در مواقع نیاز گیج نشده و بدانیم که هر چیزی در کجا قرار دارد. اما داشتن نظم در زندگی آنلاین کاری نیست که والدین به ما آموخته باشند و هر کسی باید در فضای مجازی به طریقی سرو سامان دادن به زندگی آنلاین را آموخته باشد. مخصوصا شاید برای ما بسیار سخت باشد که صندوق پستی خود را مرتب کرده و به این مکان مجازی هم مانند فایل اسناد کاغذیمان نگاه کنیم. با توجه به این که در آینده‌ای بسیار نزدیک تمام مدارک و اسناد از حالت کاغذی خارج شده و به نسخه‌های دیجیتالی تبدیل می‌شوند باید یاد بگیریم که به زندگی مجازی هم مانند زندگی حقیقی نگاه کنیم و همانطور که در زندگی حقیقی نظم و ترتیب را در تمامی موارد رعایت می‌کنیم در زندگی آنلاین هم این موارد را بسیار دقیق‌تر رعایت کنیم. شاید برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که به دلیل شلوغی و به هم ریختگی صندوق پست الکترونیکی‌تان ایمیل‌های مهمی را دیر خوانده باشید یا کلا از کنار آن‌ها به راحتی گذشته باشید. متخصص مدیریت زمان دیوید الن در این رابطه می‌گوید که اگر همین الان سر و کله یک فرشته نجات پیدا شود و تمامی ایمیل‌های شما را ناپدید کند، در مدت زمان بسیار کمی مانند 10 روز دیگر، باز هم همین مقدار ایمیل در صندوق پستی‌تان خواهد بود. در واقع مشکل ما تعداد زیاد ایمیل‌ها نیست، بلکه این است که ما باید بتوانیم در مورد هر ایمیل تصمیم بگیریم که با آن چه کار کنیم. شما باید بدانید که به راحتی می‌توان یک صندوق پستی مرتب و خالی داشت، فقط کافی است اراده کنید و از این موضع کنار بیایید که حیف است که ایمیلی را پاک کنید. مشخص این است که این امکان وجود ندارد تا بتوان به تک تک ایمیل‌ها پاسخ داد. شما می‌توانید روی ایمیل‌هایی که خوانده‌اید و برایتان زیاد مهم نیستند علامت خوانده شده را قرار دهید یا اگر باید در مورد آن‌ها کاری را انجام دهید همه آن‌ها را به فولدری با نام Tasks ببرید. به این ترتیب می‌دانید که باید به سراغ کدام ایمیل‌ها برای پاسخ دادن به آن‌ها بروید و کدام ایمیل‌ها را می‌توانید پاک کنید. اگر همه از Gmail استفاده می‌کنید می‌توانید به Google Labs، در قسمت بالای صفحه مراجعه کنید و گزینه Multiple Inboxes را فعال کنید و در این بخش می‌توانید که تنظیماتی را انجام دهید که تمامی ایمیل‌های نخوانده شما به بالای فهرست‌تان انتقال پبدا کند. گوگل هم بخشی به نام Task را در نظر گرفته که شما می‌توانید تمامی ایمیل‌های کاری‌تان را به این پوشه منتقل کنید تا در زمان انجام کارهای‌تان دچار سردرگمی نشوید. برای راحت‌تر کردن کارهای‌تان می‌توانید از نرم‌افزار Outlook شرکت مایکروسافت استفاده کنید و به این ترتیب به یک مدیر موفق برای تمامی نامه‌های دیجیتالی‌تان تبدیل شوید.

یادآوری اینترنتی
اینترنت می‌تواند همیشه در کنار شما به عنوان کسی حضور پیدا کند که تمامی کارهای مهم‌تان را به شما یادآوری کند. شما می‌توانید کارهایی که از پیش برای انجام‌شان برنامه‌ریزی کرده‌اید را در فهرستی دیجیتالی و امن بنویسید. البته اینترنت برای شما بستری را فراهم کرده است که بتوانید کارهای روزمره‌تان را در پایگاه‌هایی بنویسید که هیچ‌گاه از خاطرتان نروند. به عنوان نمونه پایگاه‌های rememberthemilk.com و toodledo.com این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهند که بتوانید فهرست تمامی کارهای‌تان را از روی وب به گوشی تلفن همراه هوشمندتان منتقل کنید. البته اگر شما هم از این موضوع وحشت دارید که به یک‌باره با حجم زیادی از کار مواجه شوید، می‌توانید از پایگاه nozbe.com استفاده کنید. این پایگاه کارها را به ترتیب اولویت انجام دسته‌بندی کرده و به صورت مرحله به مرحله به شما نشان می‌دهد تا بتوانید به این ترتیب چندین پروژه را به صورت همزمان برای خود اجرا کنید و آن‌ها را به صورت تدریجی در مراحل مختلف انجام داده و در این سایت نتایج کارتان را یادداشت کنید. مایکل اسلیوینسکی که بنیان‌گذار این سایت است می‌گوید که ایده اصلی در مورد این سایت این است که مراحل هر کار در این سایت به یک پروژه تبدیل خواهد شد و در هر لحظه فقط یک مرحله از هر کار برای انجام به کاربر نشان داده خواهد شد. به این صورت این انگیزه برای افراد ایجاد می‌شود که بتوانند به صورت تدریجی کارهای بزرگشان را به پایان برسانند. این برنامه تا به حال برای آیفون، آندروید و بلک‌بری به بازار آمده است. نکته جالب دیگری که وجود دارد این است که با وجود GPS روی تلفن‌های همراه در آینده‌ای بسیار نزدیک این امکان برای تلفن‌های هوشمند به وجود خواهد آمد که علاوه بر یادآوری زمان انجام هر کار، مکان آن را نیز به کاربران یادآوری کنند. به این ترتیب اگر از مکانی عبور کنید که در آن‌جا کاری برای انجام دارید، تلفن همراهتان این موضوع را به یاد شما خواهد آورد. البته هنوز هم کارشناسان اعتقاد دارند رایانه‌ها و سیستم‌های دیجیتال نمی‌توانند به درستی کارها را برای انسان‌ها اولویت‌بندی کرده و در این مورد برای ما تصمیم بگیرند و در آخر این خود شما خواهید بود که تصمیم می‌گیرید که چه کاری را باید در چه زمانی انجام دهید.

آیا یک ترول هستید؟
بسیاری از کاربران به دلیل این که مدت زمان زیادی از وقت خود را در اینترنت می‌گذرانند رو به کارهایی می‌آورند که شاید درک درستی از آن‌ها و خطراتی که دارند، نداشته باشند. اما باید این موضوع را بدانید که روانشناسان شما را به صورت دقیقی تحت نظر داشته و تمامی رفتارهای نادرست‌تان در محیط مجازی را بررسی کرده و حتی روی آن‌ها اسم می‌گذراند. اصطلاح اینترنتی با نام ترول وجود دارد که به افرادی گفته می‌شود که در زندگی آنلاین و در بخش‌های اجتماعی مانند فروم‌ها یا نظراتی که در یک سایت گذاشته می‌شود، پیام‌های بی‌ربط یا ناراحت‌کننده می‌گذرانند و به دلیل داشتن وقت اضافی به بیمارانی تبدیل شده‌اند که در جهان مجازی فتنه به پا می‌کنند. آن‌ها دوست دارند که با منحرف کردن یک بحث و برانگیختن واکنش‌های احساسی کاربران آن‌ها را عصبی و ناراحت کنند. جالب است بدانید که این مفهوم از سال 2008 به بعد شکل گرفت که رفتار بیمارگونه بعضی از کاربران مجازی و اتلاف وقت آن‌ها از این طریق در اینترنت به عنوان یک مشکل اجتماعی در کشورهای اروپایی شناخته شد. ترول معمولا نظرات یا پیام‌هایی را در یک پایگاه مجازی ارسال می‌کند که در پاسخ به یک پرسش عادی بوده و حاوی مطالب ناراحت‌کننده یا توهین‌آمیز برای کسی باشد که سئوال را مطرح کرده است. مسلما با این دسته از افراد در جامعه مجازی زیاد برخورد داشته‌اید و معمولا تنها اقدام مفیدی که در رابطه با این دسته از افراد می‌توان انجام داد این است که اعتنایی به آن چه که می‌نویسند نداشته باشیم زیرا تنها هدف ترول‌ها این است که نظر دیگران را به خود جلب کنند و با انجام یک مخالفت ناگهانی و درست کردن یک هنجار عمومی به شخصی تبدیل شوند که مورد توجه دیگران قرار گیرند. آشنایی با این بیماری که در محیط‌های مجازی به وجود می‌آید می‌تواند از این نظر خوب باشد که شاید بسیاری از افراد به آن مبتلا باشند و به این ترتیب مدت زمان زیادی از وقتشان را در اینترنت هدر بدهند اما از بیماری خود آگاه نباشند. اگر کسی از اطرافیان شما به این مشکل دچار است خوب است که او را باخبر کنید زیرا این بیماری می‌تواند حاد شده و در زندگی حقیقی هم اثرات بدی داشته باشد و هم باعث خواهد شد که دیگر قادر نباشید زمان‌هایتان را در محیط مجازی کنترل کرده و مدیریتی بر زندگی آنلاین خود داشته باشید.

منبع: بایت روزنامه خراسان

7 نظر
  1. محمدنژاد 13 سال قبل
    پاسخ

    سلام وبلاگتان زیباست. تبادل لینک با شما را می پسندم. اگر جواب فرمایید

  2. علیرضا 13 سال قبل
    پاسخ

    سلام میثم جان، ارادت خاصی داریم به کرمانج ها از قهرمانهای داستانهای کلیدر گرفته تا گروه موسیقی شما … لینک شدی 

  3. علیرضا 13 سال قبل
    پاسخ

    همین علی آقا قشنگه. ممنون دوست من

  4. ابراهیم عرفانی 13 سال قبل
    پاسخ

    سلام میثم جان
    من از کلوپ سونی اومدم بهت سر بزنم، یه وبلاگ خرابه ای هم دارم که آدرسشو دادم. اگه گذرت افتاد بیا خوشحال میشیم. تبادل لینک هم می کنیم البته اگه قابل بدونی!
    مرسی

  5. محمدی 13 سال قبل
    پاسخ

    سلام میثم جان این یکی وبلاگت هم محشره … هر وقت اپیدی بی خبر نزاریمون با مرام.

  6. مژگان 13 سال قبل
    پاسخ

    سلاممممممممممممممممممممممممممممم
    از بودن دوباره ات خوشحالم.
    امیدوارم همگی خوب باشید.
    وبلاگت خیلی زیباست. قالب جالبی درست کردی. دستت درد نکنه.
    درود بر تو و موفق باشی.

  7. هاجر 13 سال قبل
    پاسخ

    سلام مطلبت جالب بود بخصوص اون جایی که کاربران خیلی بیکارن و فتنه به پا میکنند این دقیقا تو فیس بوک دیدم بخدا از بیکاری و و مریضی چیزایی میگن فجیع اشوب به پا میکنن ترور شخصیت میکنن

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید