بسیاری از کاربران اینترنت روزانه روی لینکهای فراوانی کلیک میکنند. در واقع غیرممکن است که یک کاربر اینترنت روزانه با چندین لینک مختلف روبهرو نشود. در میان این لینکها، لینکهای زیادی یافت میشوند که در اصطلاح کوتاه شدهاند.
این نوع لینکها باعث راحتتر شدن وارد کردن دستی آدرسهای پیچیده میشود علاوه بر این که ارائهدهندگان خدمات لینکهای کوتاه شده، اطلاعات مفیدی از کسانی که از این لینک استفاده کردهاند در اختیار صاحب لینک کوتاه شده قرار میدهد. با این وجود این نگرانی به وجود میآید که در پس یک لینک کوتاه شده واقعا چه چیزی انتظار کاربر را میکشد؟ آیا لینک کوتاه شده، دقیقا همان چیزی است که صاحب یا ناشر آن ادعا میکند؟
بسیاری از بدافزارنویسان از لینکهای کوتاه شده برای انتشار بدافزارهای خود استفاده میکنند، چرا که بسیاری از کاربران رایانه نمیدانند چگونه میتوان به ماهیت یک لینک کوتاه شده پی برد.
پاسخ به این سوال، جوابهای متنوعی متناسب با نوع لینک کوتاه شده دارد اما میتوان از یک جواب عمومیتر استفاده کرد.
سایت www.unshorten.it یک اقدام کاملا معکوس را روی لینکهای کوتاه شده انجام میدهد. این سایت ظاهر بسیار سادهای دارد و ظاهر آن را میتوان با گوگل مقایسه کرد. یک فیلد متنی در میانه صفحه برای وارد کردن لینک کوتاه شده، تمام آن چیزی است که این سایت در صفحه آغازین خود در اختیار کاربر قرار میدهد. بعد از وارد کردن لینک کوتاه شده در این فیلد متنی، سایت به طور خودکار عمل معکوس را روی لینک کوتاه شده انجام میدهد و اطلاعات مفیدی را از لینک کوتاه شده در اختیار کاربر قرار میدهد.
یک تصویر از صفحه آغازین سایتی که لینک کوتاه شده به آن اشاره دارد، آدرس دقیق آن و یک ابزار درون سایتی WOT تقریبا همه آن چیزهایی هستند که یک کاربر برای اطمینان از صحت لینک کوتاه شده به آن نیازمند است.
ابزار WOT یک افزونه برای مرورگرهاست که این سایت در بدنه خود از آن بهره گرفته است. این ابزار نشان میدهد نظر دیگر کاربران سایتی که لینک کوتاه شده به آن اشاره میکند، درباره آن چیست. در صورتی که WOT در وضعیت قرمز قرار گرفت، از لینک کوتاه یا مختصر شده استفاده نکنید.
منبع: بایت – مورخ چهارشنبه 1392/10/04 شماره انتشار 18584
ممنون آقا ميثم