صعود به قله کلون بستک

توسط

اردوی آمادگی تیم کلنی کوهنوردی آقایان و بانوان استان از تاریخ نوزدهم لغایت 23 دی ماه به مدت 5 روز در منطقه البرز مرکزی (قله کلون بستک) برگزار شد.

این اردو با حضور یازده نفر کوهنورد آقا و 6 نفر کوهنورد خانم برگزار شد. اهداف اردو به شرح زیر اعلام شد:

1. چادر زدن در ارتفاع و شب مانی در قله
2. هم هوایی و رفع مشکلات ارتفاع
3. بالا رفتن استقامت و تحمل افراد تیم

البته به علت شرایط بد جوی اهداف اردو به طور کامل محقق نشد. ولی اردوی بسیار خوبی بود.

درباره قله کلون بستک: قله کلون بستک از جمله مرتفع ترین قلل رشته کوه البرز است (4200 متر) که در شمال آبادی های دربندسر و شمشک قرار گرفته است، در شمال آن رودخانه دریوک، رودخانه ای که از ارتفاعات برج خلنو و سرکچال و هرزه کوه سرچشمه می گیرد، و در ورای آن خط الراس بزرگ سه چال که مانند دیواری دریوک را محاصره کرده کرده است قرار دارد، قله کلون بستک یا به قول برخی از اهالی محلی یعنی: جایی که صبح هنگام پرتو های طلایی خورشید برای اولین بار در نوک آن جوانه می زند. شرایط آب و هوایی آن غالبا ناپایدار است و شاید باد شدیدی که معمولا نیز از غرب و شمال غرب می وزد، ویژگی اصلی این قله به شمار می رود.

از جنوب به وسیله گردنه 3300 متری دیزین به قله 3700 متری دشت مانند سی چال و پیست دیزین و از شرق توسط خط الراس لبه مانندی به قله 4150 متری سرکچال منتهی می گردد. کلون بستک را از دو مسیر متفاوت و مشترک می توان صعود کرد، مسیر اول: از دربندسر، مسیر دوم: از گردنه دیزین.

منطقه سنگی دامنه های جنوب و جنوب شرقی این قله که کاملا در استان تهران قرار دارد، مشرف به منطقه رودبار-قصران بوده و آبریز این دامنه، رودخانه جاجرود است که نهایتا به سد لتیان رسیده و قسمتی از آب آشامیدنی تهران و آب مورد نیاز کشاورزی در دشت ورامین را تأمین می کند. همچنین دره رودخانه ولایت رود، در جهت شرق به غرب، از شمال این قله گذشته و در امتداد خط الرأس هرزه کوه ها جریان پیدا می کند و پس از رسیدن به دامنه های قله سه چال به طرف جنوب ادامه پیدا می کند و با عبور از پای یال های شمال غربی و غربی کلون بستک، مجددا در نزدیکی دیزین در جنوب غرب کلون بستک، به طرف غرب تغییر مسیر می دهد. در اصل ولایت رود نیز به عنوان آبریز دامنه های شمالی و غربی کلون بستک، پس از ادغام با وارنگرود و تشکیل رودخانه کرج، قسمت دیگری از آب آشامیدنی ساکنین تهران را تأمین می کند.

یالهای جنوبی، شرقی، غربی و شمال غربی اصلی ترین یال های این کوه به شمار می روند، که این دو تای آخر در ارتفاعات بالا به یکدیگر ملحق شده و از شمال غرب به قله می رسند. مسیر نرمال صعود قله کلون بستک از طریق یال جنوبی می باشد که از این مسیر، قله در تمامی فصول و با یک کوهپیمایی نه چندان دشوار و طولانی از طریق گردنه 3280 متری دیزین در عرض یک روز، قابل دسترس می باشد. شاید به دلیل همین دسترسی ساده به قله از طریق گردنه دیزین، صعود کلون بستک یکی از ساده ترین صعودهای قلل چهار هزار متری البرز به حساب می آید. صعود زمستانی قله از مسیر دربندسر توام با ریزش بهمن است، بهترین مسیر برای این صعود از یال دیزین می باشد.

پس از صعود به قله کلون بستک، قله های آزاد کوه، کمان کوه و قلل البرز از دماوند تا علم کوه دیده می شود.

نکات و تذکراتی برای صعود به قله کلون بستک
– مسیر دسترسی به یال غربی کلون بستک از طریق پارکینگ دیزین در انتهای جاده فرعی گچسر به دیزین در میانه راه کرج به چالوس می باشد. از این پارکینگ و در امتداد رودخانه می توان وارد دره ولایت رود شده و به پای یال غربی کلون بستک رسید.

 – در فصل زمستان، عبور از سمت چپ (غرب) رودخانه معقول تر به نظر می رسد. این در حالی است که حاشیه غربی رودخانه منطقه نظامی بوده و عبور از این قسمت باید با هماهنگی قبلی انجام شود.

– پیش از رسیدن به یال غربی، تنها در یک قسمت از مسیر، باید از رودخانه عبور کرد که با توجه به حجم کم آب در زمستان، عبور از قسمت های کم عرض رودخانه، بدون دشواری میسر می باشد.

– بهترین زمانبندی پیشنهادی برای این برنامه، دو روز می باشد. روز اول حرکت از دیزین تا ابتدای یال غربی، شب مانی در این محل و صعود یال غربی و فرود از یال جنوبی در روز دوم برنامه. گفتنی است به دلیل باز شدن تقریبی دره در پای یال غربی، شب مانی در این قسمت بدون خطر جدی بهمن می باشد. همچنین پس از عبور از قسمت های سنگی یال غربی، باد شدید و شرایط هوایی ناپایدار شب مانی در این ارتفاع را ناخوشایند می نماید.

– برای اجرای این برنامه با زمانبندی فوق، بهتر است پیش بینی به طول انجامیدن بیش از حد برنامه در روز دوم، در نظر گرفته شود. در روز اول بیش از 15 ساعت کوهپیمایی و درگیری با سنگ و در روز دوم یک ساعت کوهپیمایی تا قله و حدود 3.5 ساعت زمان برگشت تا گردنه دیزین به طول می انجامد.

– همراه داشتن یک طنابچه 15 الی 20 متری و همینطور وسایل فنی مورد نیاز جهت عبور با حمایت، برای گذر از برخی قسمت های سنگی این یال توصیه می شود.

– گرچه برقراری کارگاه و عبور با حمایت باعث کندی حرکت خواهد شد ولی در برخی قسمت های سنگی مسیر، عبور بدون حمایت نیز مستلزم دقت زیاد بوده و وقت گیر می باشد. بنابراین در هر دو حالت، عبور از قسمت های سنگی مدت زمانی بیش از حد انتظار را خواهد گرفت.

– در هوای خراب و با وجود باد شدید، خطر سقوط در هنگام عبور از روی تیغه های باریک مسیر، جدی می باشد.

– همراه داشتن یک کلنگ یا تبر یخ، برای عبور از معابر یخ بسته مسیر توصیه می شود.

– در صورت حرکت از روی یال، تقریبا در هیچ قسمتی از مسیر، با خطر بهمن مواجه نخواهیم شد.

– در طول مسیر و تقریبا در اکثر نقاط، پوشش کامل آنتن موبایل وجود دارد.

آخر برنامه هم از مدرسه یخنوردی میگون بازدیدی داشتیم و قرار بود با دکتر مساعدیان دیداری داشته باشیم که این دیدار صورت نگرفت.

11 نظر
  1. محمدنژاد 12 سال قبل
    پاسخ

    سلام؛ عرض ادب و احترام خدمت شما نویسنده توانا
    با مطالب تازه و شروع به کار وبلاگ جدید به آدرس زیر کتابخانه هه ورامان (یانه ۆ کتێبۆ هه ۆرامانی) منتظر حضور استادانه شما هستیم تا ما را راهنمایی فرمایید.

  2. مریم 12 سال قبل
    پاسخ

    خیلی زیبا بودن ممنون که خبرم کردین … خوش به حالتون … برف … ارزو به دلشم خیلی وقته

  3. بهجت شوشتری 12 سال قبل
    پاسخ

    خیلی خوب است متشکرم

    • غريبه 12 سال قبل
      پاسخ

      جی خوبه؟ بهتر چیه؟
      بهتره دنبال عالی ترین ها بریم … شوهر

  4. حکیمه 12 سال قبل
    پاسخ

    جالب بود. خیلی دوست داشتم تو برنامه باشم ولی به دلایلی نشد
    دوستان به جای ما

  5. حسن 12 سال قبل
    پاسخ

    سلام پیام گذاشتم در مورد این تیم کلنی و هیمالیانوردی پرسیدم جواب ندادین ممنون میشم اگه جواب بدین.

  6. انسان بد 12 سال قبل
    پاسخ

    انسان بد اگه نظر بده بازم نظرش بده

  7. بر فراز طبیعت 12 سال قبل
    پاسخ

    با سلام و درود و خسته نباشد و به امید موفقیت

  8. غريبه 12 سال قبل
    پاسخ

    خدا را خدا را خدا را
    زندگی منشوریست در حرکت دوار
    امیدوارم اصل زندگیتان را فدای فرعیات آن نکنید

  9. محمد 10 سال قبل
    پاسخ

    با سلام… در فصل زمستان (اول دی ماه) اگر بارش برف داشتیم و هر دو جاده بسته بود راهی دیگر وجود داره برای صعود؟ مثلاً از خود دربندسر شروع کنیم!

    • مدیر 10 سال قبل
      پاسخ

      سلام. ما همون مسیر جاده بسته را پیاده رفتیم و تا ظهر رسیدیم کنار رادارخانه روبروی پیست اسکی. بعد از اون هم که مشخصه و باید برید روی یال

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید