روز جهانی کوهستان در سال 2016

توسط

روز جهانی کوهستان در سال 1395 مناسبتی است تا تنوع و غنای فرهنگ های مناطق کوهستانی برجسته شوند.

مفهوم میراث سنتی، فرهنگ و معنویت، به طور طبیعی با معیشت مردم ساکن کوهستان‌ها گره خورده است. در جایی که سبک زندگی سنتی، تعیین کننده جریان زندگی و زیستن است. بسیاری از مناطق کوهستانی میزبان جوامع بومی کهنی است که مالک و حفظ کننده دانش، سنت ها و زبان های گرانبهایی هستند.

کوه ها برای بسیاری از مذاهب، مفاهیم عمیق معنوی را در بر دارند؛ کوه المپیوس، کوه سینا، ماچوپیچو، کوه آتوس، کوه های چهارگانه مقدس بودایی فقط مثال هایی از آنهاست. ساکنان کوهستان ها سیستم های جالب توجه برای بهره برداری از زمین های با تنوع زیستی غنی را توسعه دادند و در طول قرن ها به لطف همزیستی هماهنگ جوامع با محیط زیست به تکامل رسیدند.

زمین، آب و جنگل‌ها برای مردم ساکن کوهستان ها منابع طبیعیِ مهمی هستند. نسل های جدید به تبعیت از نیاکان خود، رفاه و آسایش، اصالت و هویت و آینده فرزندان خود را در گرو مراقبت و دوستی با محیط زیست خود می دانند. آنها بهره گیری از دانش و فنون سنتی خود را کلید مدیریت بهینه و افزایش دهنده انعطاف پذیری اکوسیستم حساس و شکننده کوهستان می دانند.

همچنین کوهستان ها مکانی برای گردشگران و جریان فرهنگ هاست. از فعالیت هایی نظیر کوهنوردی و سنگنوردی و اسکی گرفته تا بازدید از کلیساهایی در دل صخره هایی در اتیوپی، کوه ها همه امکانات را برای همه نوع گردشگر فراهم می کنند. گردشگری در کوهستان اگر به طور پایدار مدیریت شود، همانطور که برای حفاظت از اکوسیستم کوهستان ها، محصولات و خدمات انگیزه ایجاد می‌کند، می تواند نقش مهمی در در توسعه و حفاظت از فرهنگ های سنتی ایفا کند.

روز جهانی کوهستان در سال 1395 مناسبتی است تا تنوع و غنای فرهنگ های مناطق کوهستانی برجسته شوند، طیف وسیعی از هویت ها ترویج و ارتقاء یابند و این تضمین داده شود که حقوق مردم بومی به رسمیت شناخته می شود و روش های سنتی همچنان مانا و پایدار باقی می ماند.

به طور کلی موضوع «فرهنگ» برای امسال انتخاب شده است و کشورها، جوامع و سازمان ها برای بزرگداشت روز جهانی کوهستان در سال 1395 موضوعی را انتخاب کرده اند که ارتباط نزدیک تری با آنان دارد.

گفتنی است؛ سازمان ملل متحد سال 2002 را (سال جهانی کوه ها) اعلام کرد و از سال 2003 به بعد روز 11 دسامبر هر سال مصادف با 21 آذر ماه را به عنوان روز جهانی کوهستان نامگذاری کرد. هدف از اختصاص این روز، نقش و اهمیت بالای کوهستان به عنوان یکی از زیستگاه های مهم انسان و مهم ترین پناهگاه های تنوع زیستی گیاهی و جانوری است. علاوه بر آن کوه ها از مهم ترین منابع تامین کننده آب شیرین در جهان به شمار می آیند.

روز جهانی کوهستان فرصتی است برای ایجاد آگاهی در مورد اهمیت کوهستان در چرخه زندگی، ‌روشن ساختن فرصت ها و محدودیت ها در موضوع توسعه در کوهستان‌ و فراهم ساختن همکاری هایی که می تواند سبب تغییرات مثبت در نواحی کوهستانی جهان شود.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید