اتحادیه اروپا بهره برداری اولیه از سامانه مکان یاب جغرافیایی موسوم به “گالیلئو” را آغاز کرد.
با نصب چهار ماهواره دیگر در نوامبر 2016 اکنون 18 ماهواره از مجموع 30 ماهواره این سامانه آماده بهره برداری هستند.
بهره برداری اولیه از سامانه مکان یاب جغرافیایی اروپا موسوم به گالیلئو به تازگی آغاز شده است که قرار است با سیستم آمریکایی مشابه یعنی “جی.پی.اس” رقابت کند. این سیستم که قرار است در نهایت 30 ماهواره در اختیار داشته باشد، در امر خدمات امداد و نجات در کوه و دریا نیز به کار می رود.
از این سامانه همچنین می توان در سیستم های موقعیت یاب خودروها و همچنین در شرایط بحران هایی چون حملات تروریستی بهره برد، اما مهم ترین عرصه فعالیت این سامانه در بخش خصوصی و تجاری خواهد بود.
سامانه مکان یاب جغرافیایی بسیار دقیق گالیلئو یکی از طرح های مهم اتحادیه اروپا است. این سامانه در مقایسه با سیستم 20 ساله جی.پی.اس، مدیریت غیرنظامی دارد و برای اهداف خصوصی و تجاری به وجود آمده است.
خطای سامانه مکان یاب گالیلئو به نسبت جی.پی.اس بسیار کمتر است. برای مثال باید گفت که خطای جی.پی.اس تا حدود 15 متر و خطای گالیلئو در آخرین مرحله خود با فعالیت حدود 30 ماهواره حدود 4 متر خواهد بود. این درجه خطا در سامانه مکان یاب گالیلئو می تواند در ارتباط با نهادها و مشتریان تجاری حتی به چند سانتی متر نیز کاهش یابد. به این ترتیب می توان هدایت یک خودرو، کشتی یا یک هواپیما را به راحتی بدون شخص هدایت کننده انجام داد.
سیستم های فعال مکان یاب جهانی کنونی:
1. سیستم GPS کشور آمریکا
2. سیستم GLONASS کشور روسیه
3. سیستم Galileo اتحادیه اروپا
گفتنی است؛ جی پی اس یا سیستم موقعیت یاب جهانی (Global Positioning Systems)، یک سیستم راهبری و مسیریابی ماهواره ای است که از شبکه ای با حداقل 24 ماهواره تشکیل شده است. این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار زمین قرار داده شده اند. جی پی اس در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال 1980 استفاده عمومی آن آزاد و آغاز شد.