علی اکبر سخی کوهنورد افغانستانی در پی تلاش برای صعود به قله کِی2، دومین قله مرتفع جهان در پاکستان بر اثر سکته قلبی جان باخت.
به گزارش یک رسانه پاکستانی؛ علی اکبر سخی، قهرمان کوهنوردی و رهبر تیم کوهنوردان «هایک و وینچر» هنگام صعود به دومین قله مرتفع جهان (کی ۲) روز پنج شنبه، سی ام تیر ماه جان خود را از دست داد.
روزنامه پاکستانی دان نوشته: همچنین یک کوهنورد فرانسوی نیز در ارتفاعات کوه کی 2 گیر افتاده و از دولت پاکستان درخواست کمک کرده است. یک مسئول پاکستانی نیز در این خصوص گفته است که یک بالگرد نظامی برای نجات جان این کوهنورد عازم کوه کِی۲ یا چوگوری شده است.
خانواده علی اکبر سخی تایید کردند که این قهرمان کوهنوردی در جریان تلاش برای صعود به دومین کوه مرتفع جهان، جان خود را از دست داده است. رشاد، برادر علی اکبر سخی گفته: «برادرم می خواست پرچم افغانستان را بر روی قله کی2 به اهتزاز در آورد».
دلیل مرگ علی اکبر سخی هنوز مشخص نشده است اما یکی از نزدیکان و از همرزمان سابق علی اکبر گفته: «ممکن است کمبود اکسیژن، باعث این اتفاق شده باشد». می دانیم که هرچه از سطح دریا بالاتر می رویم، میزان اکسیژن کم و کمتر می شود.
آقای سخی از فعالان کوهنوردی ولایت بغلان است و کارنامه درخشانی در زمینه کوهنوردی دارد. علی اکبر به همزیستی باور داشت و در این راستا تلاش می کرد تا دختران کوهنورد و پسران بتوانند در کنار هم بلندترین قله ها را فتح کنند.
او و تیم 9 نفری هایک و وینچر که شامل سه دختر و شش پسر بود، توانسته بود پس از هفده روز کوهنوردی، در تاریخ ۶ اگوست ۲۰۲۰ قله نوشاخ (بلندترین قله افغانستان) را صعود کند. فاطمه سلطانی دختر 18 ساله یکی از اعضای این تیم توانست رکورد جوان ترین دختر که قله نوشاخ را صعود کرده به نام خود ثبت کند.
قله کی2 دومین قله مرتفع جهان پس از قله اورست در شمال شرق پاکستان قرار دارد و ارتفاع آن از سطح بحر ۸۶۱۱ متر است. این قله برای کوهنوردان یک چالش است و از نظر مسیر صعود، سخت ترین و فنی ترین مسیر را در بین کوه های دنیا دارد. بخشی از این رشته کوه در کشمیر تحت مدیریت پاکستان و بخش هایی دیگر آن در سینک یانگ چین و تاجیکستان قرار دارد.
تا کنون ۳۷۷ کوهنورد توانسته اند قله کی ۲ را صعود کنند و افتخار فتح کوهستان وحشی را به دست بیاورند. تعداد کسانی که موفق شده اند به سلامت این قله را صعود کنند و باز گردند، زیاد نیست و تعداد کوهنوردانی که در این مسیر جان خود را از دست داده اند، برابر با یک چهارم کسانی است که صعود موفق داشته اند.