سنگک خاشخاشی و داغ

توسط

سنگک نوعی نان هست که روی سنگ ریزه‌های گرم پخته می شود. نان سنگک از آرد مرغوب، آب خالص و کمی نمک پخته می‌شود و در پخت آن به غیر از سه ماده ذکر شده، نباید چیز دیگری به آن افزود. نان سنگک پیش از اسلام در ایران رواج داشته است. در زمان ساسانیان طبیب دربار برای معالجه یکی از پادشاهان، دستور می‌دهد که برای شاه نانی تهیه کنند که روی ریگ پخته شده باشد.

در سال 1356 نخستین کتاب‌ درباره نان سنگک، بنام «مجموعه معارف و فرهنگ نانوایی سنگکی و نان سنگک» توسط یکی از شاطرهای معروف شهر ری بنام سید داوود روغنی (شاطرداوود) نوشته شد. به گفتهٔ شاطرداوود کهن ‌ترین نوشته‌ای که در آن از نان سنگک نام برده شده است «برهان قاطع» است که در سال 1062 هجری قمری نوشته شده است. معنی واژهٔ سنگک در آن کتاب اینگونه آمده است: «نوعی از نان هست که روی سنگ ریزه‌های گرم بپزند.» از دیدگاه شاطرداوود «نان سنگک از نظر مزه، طعم و همچنین هضم آسان و سلامت، بهترین نان ایران و شاید هم دنیا باشد.

اما …

امروز می خواهم سایتی را معرفی کنم بنام سنگک. شاید با خود فکر کنید حالا که خرید اینترنتی همه چیز امکانپذیر شده شاید از این به بعد نان سنگک را هم می تونیم اینترنتی بخریم! نه.

سنگک: گزارش های کوتاه تصویری از مردم جهان. این جمله، معرفی کوتاهی است که از این سایت آمده است. براحتی و با یک نگاه می توان موضوع سایت و هدف آنرا حدس زد. در این سایت با مردم سراسر دنیا آشنا خواهید شد. نویسندگان سنگک به موصوعاتی مثل: زندگی روزمره، طرز برخورد با حوادث، جشن ها و اعیاد، جشنواره ها، رفتارهای جالب مناطق مختلف، باورها و اعتقادات، هنرها و صنایع خاص هر کشور، اتفاقات عجیب و منحصر بفرد و … مردم دنیا پرداخته اند.

تصور من این است که مدیران و نویسندگان سنگک می خواهند با پست های جالب و مفید، برای کاربران ایرانی یک وبگردی خوب و لذت بخش فراهم آورند! همانطور که نان سنگک یک صبحانه خوب و لذت بخش را برایمان به ارمغان می آورد. خوبی سایت سنگک اینست که می توان با دیدن زندگی مردم سراسر دنیا، زندگی خودمان را با آنها مقایسه کنیم.

برچسب ها :
2 نظر
  1. والمستر 12 سال قبل
    پاسخ

    ن خسته دلاور

  2. دختر دوست داشتنی 12 سال قبل
    پاسخ

    سلام تو چرا هیچوقت تو درست کردن سایت سلیقه نداری؟

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید