بزرگترین تهدید امنیتی سال 2012

توسط

طبق نظر پاندا لبز (PandaLabs)، جاسوسی سایبری، همراه با تجاوز به حریم خصوصی و حملات شبکه های اجتماعی با افزایش استفاده از موبایل و تبلت ها روز به روز راحت و سهل تر شده است و در حال تبدیل به منبع اصلی افزایش تهدیدات امنیتی در ماه ها و سالهای آینده است.

جاسوسی سایبری که شرکت ها و آژانس های دولتی در سراسر دنیا را هدف قرار داده است، در حال چیره شدن بر دورنمای امنیت اطلاعات ملی و تجاری است و البته در این میان اطلاعات طبقه بندی شده و دیگر داده های حفاظت شده هم از دست آن در امان نمانده اند. تروجان ها تبدیل به سلاح های مورد علاقه هکرها برای حمله به این هدف های با حساسیت و اهمیت بسیار بالا شده اند.

لویس کرونز، مدیر فنی پاندا لبز می گوید: ما در دنیایی زندگی می کنیم که تمام اطلاعات به شکل دیجیتال هستند و لذا اگر شما دانش کافی داشته باشید به آنها دسترسی خواهید داشت. جاسوس های امروزی لازم نیست که برای سرقت اطلاعات به ساختمانی نفوذ کنند. آنها تنها کافی است که به حد کافی از توانایی و دانش کامپیوتری دست پیدا کنند، تا بتوانند انتقام غارتگر خود را آشکار کنند و بدون اینکه از تخت خواب شان بیرون بیایند، حتی به شرکت هایی که بهترین حفاظ های امنیتی را دارند، دست پیدا کنند.

مصرف کنندگان همچنان هدف جرایم سایبری خواهند بود که همچنان به دنبال کشف راه های پیچیده تر و بهتری برای هدف قرار دادن سایت های فعالیت های اجتماعی و سرقت اطلاعات شخصی افراد هستند. تکنیک های مهندسی اجتماعی کاربران معمولی را تبدیل به سلاح هایی با شخصیت قابل شناسایی برای هکرهای زرنگ می کند، تا کمتر ردپایی از خود بر جای بگذارند.

کرونز می گوید: شبکه های اجتماعی فضایی را ایجاد می کنند که کاربران احساس امنیت می کنند و با فراغ بال به فعالیت و ارتباط با دوستان و خانواده شان می پردازند. مشکل اینجا است که حمله کنندگان بدافزارهایی تولید می کنند که این مزیت را دارند که حس کاذب امنیت را تلقین می کنند تا بتوانند به گسترش خود کمک کنند. این برای مجرمان سایبری بسیار ساده است که کاربران را با یک پیام ساختگی عمومی مانند (نگاه کن، تو هم توی این ویدیو هستی!) گول بزنند. گاهی اوقات حس کنجکاوی بدترین دشمن ما در فضای مجازی است.

در ادامه لیستی از پیشگویی های پاندا لبز در خصوص مهمترین تهدیدات امنیتی سال 2012  را می توانید ببینید:

بدافزارهای موبایل: یک سال قبل، پاندا لبز یک نوسان شدید را در حملات سایبری علیه تلفن های همراه پیش بینی کرد و حقیقت این بود که اندروید در سال 2011 تبدیل به هدف شماره یک خرابکاران سایبری شد. این الگو در سال 2012 هم با تمرکز بر روی الگوهای پرداخت موبایلی و استفاده از NFC (همراه با محبوبیت همه گیر اپلیکیشن های این تکنولوژی) ادامه خواهد یافت.

بدافزارهای تبلت ها: تا کنون تبلت ها سیستم عامل هایی همانند اسمارت فون ها داشته اند، لذا آنها مورد حمله بدافزارهایی همانند موبایل های هوشمند قرار گرفته اند. اما با توجه به استفاده روز افزون مردم از تبلت ها و ذخیره اطلاعات حساس بر روی آنها، باید منتظر علاقه بیش از حد خرابکاران اینترنتی به این ابزارها باشیم.

بدافزار برای مک: همانگونه که بازار مشتریان مک رو به رشد است، تعداد تهدیدات و خطرات پیش روی این ابزار و سیستم عامل آن هم افزایش خواهد یافت. خوشبختانه کاربران مک امروزه بیش از گذشته آگاه شده اند که آنها دیگر در برابر حملات بدافزارها ایمن نیستند و استفاده از برنامه های آنتی ویروس و مراقبت از سیستم عامل در میان آنها رشد چشمگیری داشته است. تعداد بدافزارهای مک در سال 2012 باز هم رشد صعودی را تجربه می کند، هرچند که این رشد نسبت به پی سی سرعت کمتری خواهد داشت.

بدافزار های PC: بدافزارهای پی سی ها و سیستم عامل ویندوز در چند سال گذشته رشد نمایی و صعودی چشمگیری داشته اند و همه نشانه ها خبر از ادامه این روند در سال 2012 می دهند. تروجان ها به گونه ای طراحی می شوند که بی سرو صدا بر روی کامپیوتر های کاربران بنشینند. اطلاعات آنها را دزدیده و به اربابان انتقال دهند. و این اسلحه همچان پرکاربردترین جنگ افزار خرابکاران اینترنتی در سال آینده خواهد بود. به گونه ای که بیش از 75 درصد بدافزارهایی که در سال 2012 متولد می شوند، تروجان خواهند بود.

حمله به مشاغل کوچک و متوسط: این روزها موسسات مالی به خوبی در برابر بدافزارها محافظت شده اند. اما مشاغل کوچک تر، اهداف ساده تر و ارزان تری برای حمله هستند و بانک اطلاعاتی مشتریان شان می تواند یک گنجینه نهفته خوش آب و رنگ واقعی برای هکرها باشد. به خصوص اگر اطلاعات کارت اعتباری و دیگر مشخصات مالی به صورت کاملا واضح و متن سر راست ذخیره شده باشد. متاسفانه بسیاری از شرکت های کوچک و متوسط تیم امنیتی اختصاصی ندارند که همین موضوع آنها را بسیار بیشتر آسیب پذیر کرده و در معرض خطرات قرار می دهد.

ویندوز 8: علی رغم اینکه تا نوامبر 2012 خبری از این سیستم عامل نخواهد بود، پیش بینی می شود  که نسخه بعدی سیستم عامل مایکروسافت، به خرابکاران سایبری فرصت های جدیدی برای ایجاد برنامه های مخرب ارائه کند. ویندوز هشت به کاربران اجازه می دهد که برنامه های بدافزار را در آن واحد برای ابزارهای مختلفی از قبیل پی سی، تبلت و اسمارت فون توسعه دهند. البته این خطر تا سال 2013 چندان جدی نخواهد بود.

منبع: نگهبان

2 نظر
  1. مهدی 12 سال قبل
    پاسخ

    علم بیشتر
    تهدید بیشتر
    اینه

  2. هاجر 12 سال قبل
    پاسخ

    کلا تا پیشرفت بیشتر میشه ادما احساس امنیت نمیکنن

    ولی چاره چیه؟

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید