داعش تهدیدی بر سرنوشت نخستین مقصد گردشگری دنیا

توسط

امنیت، قلب تپنده صنعت گردشگری است و بیش از هر فعالیت اقتصادی دیگر، بر موفقیت و شکست مقاصد گردشگری اثر دارد.

حملات تروریستی جمعه شب در پاریس، بیش از 129 کشته و 352 مجروح به جای گذاشت. بر اساس تازه ترین گزارش ها، گروه تروریستی داعش با بر عهده گرفتن مسئولیت حملات و انفجارهای عصر جمعه در پاریس اعلام کرد که این انفجارها “انتقام به خاطر سوریه” و 11 سپتامبری دیگر برای فرانسه است.

در این حملات، شش تیراندازی و دو انفجار انتحاری در هفت نقطه پاریس روی داد. این نخستین بار در تاریخ فرانسه است که عملیات انتحاری در خاک این کشور صورت می گیرد.

انفجار اول در نزدیکی استادیوم فوتبال پاریس و هنگام بازی دوستانه دو تیم آلمان و فرانسه و زمانی انجام شد که فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه داخل استادیوم بود. وی به سرعت محل را ترک کرد و برای تشکیل جلسه اضطراری به وزارت کشور رفت. انفجار دوم نیز حدود پانزده دقیقه بعد اتفاق افتاد.

همزمان شش تیراندازی در نقاط دیگر شهر روی داد و سپس افراد مسلح با ورود به یک سالن کنسرت بیش از هزار و پانصد نفر را به گروگان گرفتند. گروگان گیری با دخالت پلیس پایان یافت و در جریان آن نزدیک صد نفر به همراه پنج مهاجم کشته شدند.

در پی این حملات فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه با اعلام وضعیت اضطراری در سراسر کشور از برقراری کنترل مرزی جهت جلوگیری از خروج “مهاجمان و ورود احتمالی افرادی با مقاصد تروریستی” خبر داد. همچنین شهرداری پاریس تمام اماکن عمومی را در روز شنبه تعطیل کرد. کلیه برنامه ها در فضای باز از جمله راهپیمایی ها نیز در این روز لغو شدند.

اتفاقات جمعه شب پاریس، چهره گردشگری فرانسه را مطمئنا عوض خواهد کرد. ایمنی و امنیت، قلب تپنده صنعت گردشگری است. بیش از هر فعالیت اقتصادی دیگر، موفقیت و شکست مقاصد گردشگری بستگی به توانایی این مقاصد در ارائه ی محیطی ایمن در ذهنیت گردشگران دارد. حملات تروریستی به عنوان مهمترین و تاثیر گذارترین عوامل مخرب چهره های امن مقاصد گردشگری شناخته می شوند و سالانه جان تعداد قابل توجهی از گردشگران و شهروندان عادی را می گیرند.

با افزایش جنگ و حملات تروریستی در گوشه و کنار جهان، شاهد کاهش تعداد گردشگران ورودی به مقاصد مورد هدف این گونه حملات هستیم. گردشگری چه در کشورهای در حال توسعه مانند هند، مصر، کنیا، تونس، ترکیه و …  و چه در کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده و انگلیس و … نخستین صنعت آسیب پذیر از عواقب این حملات است. این بار فرانسه، اولین کشور گردشگر پذیر جهان در سال 2015، مورد هدف قرار گرفته است.

کشور فرانسه با سابقه درخشان در گردشگری بین المللی شاید شاهد افول در تعداد گردشگران بین المللی بازدیدکننده خود در بازه زمانی کوتاهی باشد اما زیرساخت های گسترده و توانی های بالفعل شده بازاریابی و بازارداری آن، دوباره خواهد توانست گردشگری را به رگ های اقتصاد این کشور جاری سازد. اما چنین فرآیندی برای کشورهای نوپا در گردشگری ممکن نیست و تنها تجربه یکباره آن کلید خاموشی بر آرزوهای صنعت گردشگری آنهاست.

ایران به عنوان کشوری با سیاست های مشخص در مبارزه با گروه تروریستی داعش، و داشتن مرز مشترک با مرکز فتنه های تروریستی این گروه، باید بیش از هر زمان دیگری در ارائه ی چهره ای امن از کشور تلاش کند. مخصوصا در زمان کنونی و با تاکیدی که از جانب عالی ترین مقامات سیاسی کشور بر توسعه گردشگری کشور صورت گرفته است، ایجاد و حفظ ذهنیت مثبت گردشگران بین المللی نسبت به امنیت کشور جز با بازاریابی هدفمند و اولویت قرار دادن تحقق این مهم، ممکن نیست.

منبع: دنیای سفر

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید