حمایت از وبلاگ نویسان برای رونق گردشگری قشم

توسط

جشنواره سفرنامه نویسی بلاگرها با همکاری سازمان منطقه آزاد قشم، شرکت سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت قشم و کانون سراسری انجمن های راهنمایان گردشگری از روز ششم تا یازدهم اردیبهشت ماه همزمان با روز خلیج فارس برگزار می شود. این جشنواره با هدف تولید محتوا درباره گردشگری قشم و ژئوپارک در فضای مجازی خواهد بود.

آرش نورآقایی رئیس کانون سراسری راهنمایان کشور در این باره گفت: پیش از برگزاری این برنامه، جشنواره سفرنامه نویسی ناصرخسرو و موزه ها و بلاگرها را نیز برگزار کردیم. چرا که معتقدیم ایران می تواند از ظرفیت بلاگرها برای معرفی جاذبه های خود استفاده کند ظرفیتی که از آن تا کنون بهره ای نبرده است. در حالی که کشورهای دیگر در این زمینه فعالیت زیادی می کنند. حتی در دوبلین، کره جنوبی، لاس و گلاس، سوئیس و تایلند هم این جشنواره برگزار می شود از من نیز برای شرکت در آن دعوت کرده اند. جالب اینجاست که رئیس این جشنواره شهردار است.

وی گفت: سه گانه ای برای معرفی قشم در نظر گرفته ایم که شامل جشنواره بلاگرها، استارت آپ گردشگری در مهرماه امسال و اولین همایش دوسالانه اکوتوریسم پایدار است. موضوع سفرنامه نویسی در قشم آزاد است این جشنواره شاید تنها مسابقه ای باشد که پشتیبان آن، هزینه شرکت کنندگان را می دهد به همین دلیل از بلاگرها می خواهیم که به نقاط مختلف قشم بروند و از روستاها و جاذبه های آن دیدن کنند و اگر هزینه ای کردند، آن را تامین می کنیم.

بهترین صفحه اینستاگرام هم جایزه می گیرد

وی همچنین در پاسخ به این سوال که اکنون وبلاگ نویسان بسیار کمتر می نویسند اما در عوض شبکه های اجتماعی فعال شده اند اما در این جشنواره شبکه های اجتماعی و حتی فیس بوک جایگاهی ندارند؟ گفت: وبلاگ نویسی در ایران را باید نجات دهیم دیگر وبلاگ نویسی کمتر انجام می شود ما می خواستیم تا هر کسی که کلمه قشم را در فضای مجازی جستجو می کند، مطالبی جاذبه های گردشگری آن بیاید. اما اکنون هر اندازه در شبکه های اجتماعی این مطالب نوشته شود، نمی توان آن را در اینترنت جستجو کرد. از سویی به بلاگرها می گوییم که اگر اینستاگرام شان را نیز فعال کنند یک جایزه نیز به بهترین اینستاگرام داده خواهد شد. به شرط آنکه صفحه آن فعال و تاثیرگذار باشد.

تنها 28 بلاگر برای شرکت در جشنواره انتخاب شدند

پرویز شجاعی پارسا، از فعالان گردشگری و تیم اجرایی جشنواره بلاگرها نیز گفت: انتظار داشتیم پس از اعلام فراخوان، بلاگرهای زیادی در برنامه شرکت کنند چرا که در جشنواره ناصرخسرو 120 بلاگر حضور داشتند اما در این جشنواره تنها 50 نفر ثبت نام کردند شاید به این علت که زمان اعلام فراخوان قبل از عید بود و یا کارها به سرعت انجام گرفت. اما از این 50 نفر نیز 20 بلاگر از دور خارج شدن چون یا بلاگر سفر نبودند و یا اینکه وبلاگ ها را تنها با هدف شرکت در این برنامه آپدیت کرده بودند در نهایت 28 نفر برای حضور در این برنامه تایید شدند که در این پروسه سه نفر داور و سه نفر تیم اجرایی خواهند بود.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که به آن در سفرنامه نویسی توجه کردیم، این است که هم مطالب تاثیرگذار باشد و هم دارای عکس بوده و بتواند آدرس دقیق درباره جاذبه ها بدهد و یک مکان تاریخی و طبیعی را به گونه ای معرفی کند که مسائل فرهنگی نیز در آن به خوبی عنوان شده باشد.

در ادامه توضیحات مسئولان برگزاری جشنواره، شادی گنجی فعال در حوزه سفرنامه نویسی، گردشگری و باستان شناسی نیز گفت: وقتی وارد جزیره قشم شدیم، در یک جلسه توجیهی، درباره روند برگزاری برنامه توضیحاتی داده می شود و البته باید توضیحات مربوط به موسسه کانادایی که قرار است به ده نفر ازبرگزیدگان جشنواره مدرک بین المللی نیز بدهد، به شرکت کنندگان منتقل کنیم. چرا که آن ها برای خودشان استانداردهایی دارند که اگر این استانداردها در سفرنامه های ایرانی ها رعایت شود، موفق به دریافت گواهینامه می شوند.

وی ادامه داد: بلاگرها می توانند به جزیره قشم، هنگام و هرمز بروند پس از 48 ساعت آن ها فرصت آپدیت کردن سفرنامه های خود را دارند و بعد از 24 ساعت داوران به بررسی سفرنامه ها و انتخاب برگزیدگان می پردازند. در روز خلیج فارس نیز جوایز برگزیدگان اهدا خواهد شد.

گنجی داوران جشنواره را معرفی کرد و گفت: منصور ضابطیان به عنوان فردی که در حوزه سفرنامه نویسی سه کتاب منتشر کرده و فعال این حوزه است. آرش نورآقایی به عنوان کسی که وبلاگش جزو پربازدیدترین وبلاگ های گردشگری در ایران است و اسد نقش بندیان، عکاس گردشگری داوران این جشنواره هستند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برای بلاگرها در جلسه توجیهی، جاذبه های گردشگری قشم معرفی خواهد شد گفت: معمولا هر گردشگری که می خواهد سفر کند می بایست از قبل اطلاعات مربوط به سفر را از قبل به دست بیاورد گاهی بدون اطلاع قبلی سفر می کند هر دو این روش ها می تواند در سفرنامه نویسی تاثیر بگذارد. بنابراین توضیحی در این باره ارائه نمی کنیم.

گنجی گفت که به سه نفر از برگزیدگان جوایزی خواهند داد و سفرنامه ده نفر نیز به یک موسسه کانادایی در حوزه سفرنامه نویسی ارائه خواهد شد تا برای آن ها مدرک بین المللی صادر شود این مدرک می تواند به عنوان رزومه ای برای بلاگرها باشد.

منبع: حمایت از بلاگرها برای رونق گردشگری قشم

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید