پایان تلخ روس ها در قله گاشربروم ۴

توسط

صعود سرگئی نیلوف و دیمیتری گولوچنکو به قله گاشربروم ۴ از جبهه جنوب شرقی می توانست برگ زرین دیگری را برای شان رقم بزند.

سرگئی نیلوف و دیمیتری گولوچنکو یکی از بهترین کوهنوردان حال حاضر در ارتفاعات بالا و صعودهای دشوار به حساب می آمدند. آن ها قبلا برنده دو کلنگ طلایی شده بودند و صعود آن ها به قله گاشربروم ۴ از جبهه جنوب شرقی می توانست برگ زرین دیگری را رقم بزند. این می توانست بهترین صعود سال باشد.

به گزارش «پلنت مونتین» در حال حاضر سرگئی نیلوف به تنهایی آماده بازگشت به روسیه است. دیمیتری، یار دیرین و همنورد وی هفته پیش در قله گاشربروم ۴ جان باخت. جسد دیمیتری در نزدیکی ۷۰۰۰ متری مانده و احتمالا برای مدتی طولانی یا شاید تا ابد همانجا خواهد ماند. عملیات بازیابی هوایی جسد هم متوقف شده است.

سرگئی نیلوف و دیمیتری گولوچنکو در گاشربروم ۴ از جبهه جنوب شرقی
سرگئی نیلوف و دیمیتری گولوچنکو در گاشربروم ۴ از جبهه جنوب شرقی

کرار حیدری، دبیر آلپاین کلاب پاکستان به رسانه ها گفت که مراحل اولیه درمان سرگئی نیلوف در بیمارستان نظامی اسکاردو انجام شده و او به اسلام آباد بازگشته است. وی در حال حاضر برای بازگشت به خانه آماده می شود و در وضعیت سلامتی بهتری قرار دارد.

هنوز جزییات دقیقی از دلیل مرگ گولوچنکو منتشر نشده است اما در جلسه ی توجیهی که در آلپاین کلاب پاکستان برگزار شد، نیلوف مرگ دیمیتری گولوچنکو در تلاش برای صعود به گاشربروم ۴ را تایید کرد. او گفت اعضای خانواده گولوچنکو در پی آن هستند که بدن وی را به کمپ های پایین تر بیاورند.

در صورت ادامه عملیات بازیابی جسد، این عملیات هوایی نخواهد بود. احتمالا یک تیم از طریق زمینی خود را به محلی که نیلوف جسد گولوچنکو را در چادر پیچیده است باز گردد، البته این یک گزینه خطرناک و گران قیمت محسوب می شود.

فقط سرگئی نیلوف می داند که دقیقا چه چیزی در گاشربروم ۴ رخ داد و چطور شد که او توانست به تنهایی تا بیس کمپ باز گردد. حتی تصور فرود انفرادی از مسیری بسیار دشوار با حالت روحی شوکه شده و از میان دو آبشار یخی دشوار است. زنده ماندن سرگئی نیلوف خود گواه سطح بالای این کوهنورد است.

گفتنی است؛ توده عظیم گاشربروم ها جزو رفیع ترین قلل مرتفع دنیا به شمار می روند. در واقع اگر قله برودپیک را هم جزوی از این بخش به حساب آوریم سه قله گاشربروم I با 8068 متر یازدهمین، برودپیک با 8047 متر دوازدهمین و گاشربروم II با 8035 متر سیزدهمین کوه مرتفع دنیا به شمار می روند. ضمن آنکه گاشربروم III با 7952 متر به عنوان پانزدهمین کوه مرتفع دنیا شناخته می شود و البته معروف ترین کوه این خط الراس گاشربروم IV با 7925 متر ارتفاع و دیواره درخشانش یکی از صعب العبورترین و مشهورترین قلل دنیا به شمار می رود.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید