پایان عملیات جستجو و نجات کوهنورد مفقود شده در دماوند

توسط

پایان عملیات جستجو و نجات کوهنورد مفقود شده در دماوند به دلیل شروع دوره جدید بارش برف در ارتفاعات دماوند، نداشتن دید کافی، خطرات متعدد حضور امدادگر در شرایط بد جوی، برودت هوا، پیشگیری از هرگونه حادثه احتمالی جدید و پنجمین روز مفقودی این کوهنورد.

به گزارش انجمن پزشکی کوهستان ایران؛ پس از مفقود شدن یک کوهنورد در محدوده روستای ناندل ساعات اولیه صبح روز دوشنبه سوم خرداد 95 دو عملیات جستجوی جداگانه آغاز شد. تیم جستجو و نجات هیات کوهنوردی استان هرمزگان مستقر در بارگاه سوم دماوند از صبح روز سوم خرداد کاوش خود را با تاکید بر محدوده آبشار یخی و تپه گوگردی آغاز کرده و ضمن کاوش منطقه و محدوده آبشار یخی به دلیل خرابی هوا و پیشگیری از حوادث بعدی در ساعت 13:30 اقدام به بازگشت بطرف بارگاه سوم کردند و هیچ گونه آثار و نشانه ای از این کوهنورد مشاهده نکردند.

در ساعت 23:45 شب (چهارم خرداد) در جلسه مشترک آقای منصورزاده با اعضای تیم امداد و نجات هلال احمر آمل و بررسی احتمالات، تصمیم به جستجو در محدوده گرده ملارد و یال و زمین چال گرفته شد که طی هماهنگی تلفنی ساعت 6:30 صبح روز بعد تیم 5 نفره هلال احمر از مسیر گزنک به ملار و از گرده ملارد اقدام صعود و کاوش کردند که تا کنون نتیجه ای نداشت.

بطور همزمان با کاوش های تیم های هلال احمر، بررسی های فنی و رهگیری اطلاعات تلفن همراه کوهنورد مفقود شده با دستور مقام قضایی در حال بررسی و پایش بود.

بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از سیگنال های موبایل کوهنورد مفقود شده و قوت گرفتن احتمال حضور کوهنورد مفقود شده در ارتفاعات بالای 5000 متری دماوند و خارج شدن وی از مسیر اصلی جبهه جنوبی بطرف جبهه شرقی متعاقبا طی مذاکره تلفنی آقای منصورزاده سرپرست تیم اعزامی جستجو و نجات استان هرمزگان با مدیرکل جمعیت هلال احمر تهران و درخواست اعزام نیروی تازه نفس و مجرب که قادر به عملیات جستجو در ارتفاعات بالای 5000 متر و با تاکید بر محدوده تپه گوگردی و جبهه شرقی و شمال شرقی و همچنین اعزام این نیروها با پرواز به بارگاه سوم دماوند جهت سرعت بخشیدن به کار، این موضوع در جلسه سازمان مطرح و طبق اطلاع دریافتی انتقال نیروی امدادی با چرخبال به بارگاه سوم دماوند منوط به تایید شرایط ایمنی پرواز و وضعیت هوایی مناسب اعلام شد.

در روز سه شنبه تاریخ 4 خردادماه طبق تماس تلفنی آقای منصورزاده با آقای محمودی اعلام شد که انجام پرواز به دلیل عدم احراز شرایط مناسب جوی منطقه دماوند ملغی گردیده است و این امر می تواند خطراتی را برای بالگرد و امدادگران داشته باشد.

طبق بررسی نقشه ها و گزارشات هواشناسی کوه دماوند ناپایداری های جوی در ارتفاعات بالای 4500 متری دماوند از ساعت 10 صبح روز سه شنبه 4 خرداد 95 روند افزایشی داشته تا جایی که از بعد از ظهر روز سه شنبه بارش برف در ارتفاعات آغاز که این بارش ها تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت و روز جمعه نیز بر اساس همین گزارشات هواشناسی بارش ها از سر گرفته خواهد شد.

با توجه به شروع دوره جدید بارش برف در ارتفاعات دماوند و تداوم این سامانه تا روز جمعه عملا امکان ادامه عملیات جستجو در ارتفاعات دماوند به دلیل نداشتن دید کافی و همچنین خطرات متعدد حضور امدادگر در شرایط بد جوی و بارش برف و برودت هوا و به جهت پیشگیری از هرگونه حادثه احتمالی جدید و با توجه به پایان پنجمین روز مفقودی این کوهنورد طبق اعلام نظر کارگروه جستجو و نجات فدراسیون کوهنوردی و نظر مشورتی دیگر مسؤلین امر، عملیات جستجو در ساعت 16:00 سه شنبه مورخ 4 خرداد 95 (روز پنجم) پایان پذیرفت.

یادآور می شود عواملی همچون متوسط برودت منهای 20 درجه در ارتفاعات طی روزهای گذشته، مشخص نبودن مختصات آخرین نقطه تماس تلفن همراه وی، بارش برف سنگین روزهای جمعه و شنبه (2 روز بعد از آخرین تماس وی)، به همراه نداشتن آب و آذوقه کافی و گذشت 5 شبانه روز از زمان مفقودی از دیگر عوامل تاثیرگذار در این تصمیم گیری بوده است.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید