غارنوردان توانستند به عمق بیش از 1000 متری غار جوجار دست یابند.
در پی برگزاری اکسپدیشن بین المللی غارنوردی در کرمانشاه، غارنوردان توانستند به عمق بیش از 1000 متری غار جوجار دست یابند. با این حساب، ایران بیست و یکمین کشوری است که غاری با عمق بیش از 1000 متر دارد.
سال گذشته و در پی برگزاری چهارمین اکسپدیشن، عمق غار جوجار به منهای 806 متر رسیده بود و بعد از 43 سال که غار پراو، عمیق ترین غار ایران شناخته می شد، توانست برگ جدیدی را در تاریخ غارنوردی کشور بازگشاید.
امسال نیز اکسپدیشن جوجار با حضور 35 نفر از ایران و سه کشور دیگر برگزار شد. بر طبق برنامه ریزی های انجام شده و در چند مرحله، عملیات اکتشاف در غار جوجار ادامه یافت. در اعماق پایین تر جوجار، غارنوردان با سرمای زیاد و حجم زیادی از آب و جریان های آبی مواجه شدند و شرایط ویژه ای را تجربه می کردند.
آخرین خبرها حاکی از آن است که غارنوردان به عمق بالای 1000 متر دست یافته اند. عمق دقیق غار به زودی و بعد از طی شدن مراحل دقیق نقشه برداری اعلام خواهد شد.
لازم به ذکر است که جوجار هنوز مسدود نشده است و ادامه ی اکتشاف در عمیق ترین غار ایران، به سال آینده موکول شده است.
ارسال خبر: علیرضا بلاغی سرپرست تیم
غار جوجار در فلات شمالی «پراو» در قسمت شمال غرب قله «شآودالان» در استان کرمانشاه قرار گرفته است. در پیرامون این غار محوطه زیبا و چشمه سارهای گوارا و دایمی وجود دارد که محل تفریح کوهنوردان است.
در گذشته دهانه غار جوجار به صورت هولناکی با قطر زیاد رو به آسمان قرار گرفته و با شیب نسبتا تندی از سوی شرق به پایین کشیده شده و از جهت های دیگر با سوراخ ها و حفره های عمود به دهانه اصلی غار ختم شده بود. اکنون دهانه غار با شیب ملایم و پلکانی با سنگ های صاف و صیقلی و رسوباتی که از شستن خاک بیرون به درون غار ایجاد شده تا حدود 50 متر قابل دسترسی برای عموم است.
غار «جوجار» با ساختاری متفاوت از بسیاری غارهای عمودی موجود در کشور در بیشتر قسمت های خود نیاز به استفاده از تکنیک های کار با طناب داشته و حتی در قسمت هایی نیاز به صعود از معابر یخی را دارد.
در انتهای بسیاری از فرودها، با حوضچه های مملو از آب سرد مواجه می شویم که عبور ایمن از آنها تنها با بهره گیری از طناب و تکنیک های تراورس میسر است.
این غار شگفت انگیز استان کرمانشاه همواره مورد توجه غارنوردان داخلی و خارجی برای غارنوردی بوده است.
وجود غارهای شگفت انگیز در استان کرمانشاه به عنوان بخشی از جاذبه های طبیعی این استان می تواند به توسعه گردشگری دیار سنگ و آب کمک دوچندان کند.
گفتنی است، غار پرآو قبل از کشف غار جوجار عمیق ترین غار کشور بود، ولی پس از کشف غار جوجار، پرآو جای خود را به جوجار داد تا این غار به عنوان عمیق ترین غار کشور شناخته شود.
غار پرآو با عمق 750 متر برای اولین بار در سفر تحقیقاتی یک گروه غارنورد انگلیسی در سال 1350 خورشیدی کشف شد. غار پَراو در ارتفاعات کوه پراو و در میان کوه طاق بستان و کوه بیستون قرار دارد. یکی از ویژگی های منحصر به فرد غار پرآو وجود دهانه آن در ارتفاع 3050 متری از سطح دریا است که این بالاترین سطح در بین تمام غارهای دنیا است.