کوهنوردی از جمله رشته های ورزشی در خراسان رضوی به شمار می رود که علاقه مندان خاص خود را دارد. رشته ای ورزشی که اگر در سطح جامعه گسترش پیدا کند، می تواند مردم را درگیر ورزش و بحث همگانی آن کند.
بر همین اساس قرار است باشگاه های کوهنوردی محلات نیز در مساجد مشهد راه اندازی شود تا به این صورت مردم بتوانند راحت تر برای انجام کوهپیمایی به این ورزش مفرح دستیابی داشته باشند.
رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی نیز در نشست خبری این هیئت اظهار کرد: از سال گذشته در بخش همگانی با همکاری شهرداری مشهد اتفاقات خوبی افتاده و به فراگیر شدن این رشته توجه ویژه ای شده است که در این راستا در فصل بهار برای آموزش کوهپیمایی در محلات هماهنگی هایی صورت گرفته است.
احمد زحمتکش افزود: بر اساس این طرح قرار است تا باشگاه های کوهنوردی محلات را در مساجد مناطق مختلف شهر مشهد راه اندازی کنیم و یک مربی نیز برای هر باشگاه اختصاص دهیم تا پس از آن گروه های کوهنوردی محلات بتوانند به راحتی به این ورزش دسترسی داشته باشند و به این صورت ورزش همگانی را هم گسترش دهیم. وی با بیان اینکه در بخش همگانی کارگروه محیط زیست تشکیل شده است، گفت: کوهپیمایی تنها موضوع مدنظر این هیئت نبوده و به موضوعاتی چون آموزش پایه و بحث های زیست محیطی توجه شده است.
وی همچنین با اشاره به مشکلات ورزش کاران در صعودهای ورزشی، تصریح کرد: مشکل ما در بدنه صعودهای ورزشی، نداشتن سالن اختصاصی در استان است؛ چراکه از نه سال پیش ساخت سالن 15 خرداد آغاز شده که در این مدت 60 درصد پیشرفت داشته و 700 میلیون تومان برای آن هزینه شده و بودجه های اختصاص یافته به آن در این مدت برای ساخت آن کافی نبوده است که امیدواریم در سال آینده با مساعدت معاون استاندار، این سالن افتتاح شود.
رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی گفت: پیش بینی اداره کل ورزش و جوانان استان برای تکمیل سالن سنگ نوردی مبلغی حدود 800 میلیون تومان است. رئیس هیئت کوهنوردی خراسان رضوی با اشاره به وجود سالن های اختصاصی سنگ نوردی در اختیار سازمان های خصوصی و دولتی، گفت: در مشهد چند سالن دارای دیواره سنگ نوردی وجود دارد؛ اما سالن هایی هستند که چند منظوره اند. بهترین سالن مشهد در اختیار اداره کار است یا اینکه دیواره های استاندارد در اختیار اداره مخابرات است؛ اما متاسفانه با وجود هزینه های بسیار زیاد، عملا هیچ استفاده ای از این دیواره ها نمی شود و در زمان های خالی و مفید، سالن به بخش خصوصی و رشته های دیگر اجاره داده می شود.
رئیس هیئت کوهنوردی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در بحث صعودها هم باشگاه های خصوصی فعالیت می کنند و هم هیئت های شهرستانی برنامه ریزی هایی انجام می دهند. در سال 95 دو تیم از نیشابور و مشهد به قلل منطقه پامیر صعود کردند، هیئت استان نیز دارای تیم منتخب است که آن را سامان دهی می کند.
وی ادامه داد: اردوهای هیمالیانوردی چند ماه پیش به پایان رسید و اوایل سال 96 اعضای تیم ها براساس انتخاب قله و امکانات انتخاب خواهند شد. این صعود استانی تعریف شده است و عموما هزینه های آن بر عهده افراد شرکت کننده است، اما اگر در توان هیئت نیز باشد، کمک هایی صورت خواهد گرفت. آخرین تیمی که از مشهد به قله پوبدا رفت، با هزینه شخصی بود و با اینکه وعده هایی از سوی مسئولین داده شده بود، محقق نشد.