امروزه به علت از بین رفتن عجایب هفت گانه دنیای باستان به جز اهرام ثلاثه مصر و با پیشرفت روزافزون علم و فناوری در عرصه های مختلف از جمله معماری و مهندسی سلیقه و طبع مردم در انتخاب عجایب هفت گانه تغییر کرده است.
در سال 2007 میلادی عده ای از کارشناسان و باستان شناسان سازمان های جهانی تصمیم گرفتند، فهرست هفت اعجوبه دنیا را تغییر داده و با انتخاب بناهای جدید با معیارها و شاخصه های متفاوت چهره ای جدید از باورنکردنی ترین ساخته های بشری برای نسل های آینده فراهم آورند.
برنارد وبر، فیلمساز مشهور سوئیسی، به همراه گروه متخصص خود سفری طولانی را در پیش گرفتند و در سال 2001 با تهیه فهرستی از بناهای تاریخی که قدمت آنها به 2000 سال پیش می رسید کار خود را شروع کردند. آن ها توانستند فهرستی از 200 بنای تاریخی جهان را که آثار و بقایای آن ها همچنان باقی مانده اند تهیه کنند که در سال 2005 تعداد این بناها به 77 مورد رسید.
طرح برنارد وبر در انتخاب عجایب هفت گانه جهان با آنچه فیلون فیلسوف مشهور اهل بیزانس در دو هزار سال پیش انجام داده بود، متفاوت بود چرا که آزادی و حق انتخاب برای همه مردم در آن وجود داشت. در یک نظرسنجی اینترنتی فهرست 77 موردی وبر به 20 مورد اصلی تغییر پیدا کرد. شرط معرفی عجایب این مسابقه آن است که این بناها تا سال 2000 میلادی ساخته شده باشند و در حال حاضر هم موجود باشند.
این طرح برای به روز رسانی عجایب هفتگانه جهان باستان و به منظور تعیین میزان رواج و محبوبیت این عجایب و انتخاب برترین ها تدارک دیده شد. در نهایت عجایب جدید در تاریخ 7 ژوئیه سال 2007 در لیسبون اعلام شدند.
1. چیچن ایتزا در مکزیک
2. مجسمه مسیح در برزیل
3. کولوسئوم در ایتالیا
4. دیوار بزرگ چین در چین
5. ماچوپیچو در پرو
6. شهر باستانی پترا در اردن
7. تاج محل در هند
برگزار کنندگان این نظرسنجی ادعا کردند که بیش از 100 میلیون رای از طریق اینترنت و یا تلفن دریافت شد. این در حالی بود که هیچ مانعی برای جلوگیری از دادن چند رای در نظرسنجی در نظر گرفته نشده بود و روزنامهٔ لوس آنجلس تایمز آن را «قطعا غیرعلمی» خواند. به گفته جان زاگبی، موسس و مدیرعامل شرکت یوتیکا (Utica)، این نظرسنجی “بزرگ ترین نظرسنجی” ثبت شده است.
یک خبرگزاری اسپانیا 20 اثر معماری برتر این مسابقه را که براساس معرفی و آرای اینترنتی شهروندان جهان انتخاب شدند بدین صورت اعلام کرد: آکروپلیس شهر آتن، اهرام ثلاثه مصر، ورزشگاه باستانی شهر رم، برج ایفل در شهر پاریس، دیوار چین، ماچوپیچو در پرو و معبد پترا در اردن هفت اثری هستند که بیش ترین رای را برای انتخاب به عنوان عجایب هفت گانه جهان به دست آورده اند.
پس از آن ها مجسمه های جزیره پاسکوا در شیلی، استو نهنگ در انگلیس، تاج محل در هند، معبد آنگکور در کامبوج، قصر الحمرا در اسپانیا، مسجد ایاصوفیه در ترکیه و معبد کیومیزو در ژاپن دومین گروهی را تشکیل می دادند که در رای گیری انتخاب عجایب هفت گانه جهان رده های هشتم تا چهاردهم را در اختیار گرفتند.
کاخ کرملین در روسیه، کاخ نئوشوایتستن در آلمان، مجسمه آزادی در آمریکا، مجسمه حضرت مسیح در برزیل، کاخ اوپرا در استرالیا و تیمبوکتو در مالی هم در این فهرست در رده پانزدهم تا بیستم جای گرفتند.
معرفی آثار از طریق پست الکترونیکی رایگان بود، اما رای دادن به آن از طریق اینترنت مشروط به پرداخت دو دلار برای شرکت در مسابقه و یا اعلام نظر از طریق یک خط تلفن پولی بود که تماس با آن موجب می شد مبلغ یاد شده به حساب شرکت برگزارکننده مسابقه واریز شود.
ایرانیان به دلیل عدم آگاهی به موقع یا وجود برخی مشکلات و هزینه ها نتوانستند نامزدهای خود را به این مسابقه معرفی کنند و در نتیجه اکنون آثار معماری باستانی معروف ایران همچون تخت جمشید و تخت سلیمان در این فهرست قرار ندارند.