به عصر انفجار ابر فرودگاهها خوش آمدید. در این مطلب قصد داریم در خصوص شلوغترین فرودگاههای دنیا صحبت کنیم. این لیست فرودگاههایی را شامل میشود که ساخت آنها تکمیل شدهاند و یا در حال احداث میباشند. فرودگاههای مورد نظرقرار است پیشگامان نسل جدید فرودگاهها باشند.
این فرودگاهها بیشتر در مناطق آزاد تجاری قرار گرفتهاند و ابعاد بعضی از آنها با شهری که در آن قرار دارند برابری میکند. در بیشتر موارد از این فرودگاهها به عنوان فرودگاه دوم و حتی سوم یک شهر استفاده میشود. این فرودگاهها منادی توسعه شهری هستند و برنامهریزان صنعت حمل و نقل باید به دنبال راه حلهای جدیدی باشند.
آخر هفته در حالیکه از فرودگاه محلی خود قصد مسافرت کاری و یا تفریحی دارید برای مدتی به فرودگاه یک یا دو بانده شهر خود فکر کنید و در نظر داشته باشید که اولین فرودگاه نه بانده دنیا در چین در حال ساخت است.
فرودگاه بینالمللی آل مکتوم
برای ساخت این فرودگاه که به نام فرودگاه مرکزی دوبی نیز شناخته میشود، ۳۲ میلیارد دلار هزینه شده است و همانطور که قبلا اشاره شد اولین پرواز تجاری ماه اکتبر در این فرودگاه به زمین نشست. قرار نیست که تا سال ۲۰۲۷ پروژه ساخت و گسترش این فرودگاه پایان یابد و در نهایت انتظار میرود که ۱۶۰ میلیون مسافر را در سال جابجا کند و به شلوغترین فرودگاه دنیا تبدیل شود.
البته بعضیها انتقال این تعداد مسافر را تا سال ۲۰۲۷ از طریق فرودگاه آل مکتوم زیر سؤال بردهاند اما این فرودگاه طراحی شده است تا جایگزین فرودگاه بینالمللی دبی شود و در حال حاضر جزو شلوغترین فرودگاههای دنیا به حساب میرود. تا زمانی که نیاز مسافران کاهش پیدا نکند میتوان گفت که دلیلی برای گسترش این فرودگاه وجود خواهد داشت.
فرودگاه بینالمللی دکسینگ پکن
پکن از سال ۱۹۹۰ در تلاش است تا میزان پروازهای هوایی خود را بیشتر کند، این فرودگاه که در ۳۰ مایلی دکسینگ واقع شده است در آینده به سومین فرودگاه بزرگ دنیا تبدیل خواهد شد. مکان این فرودگاه در مناطق محلی واقع شده و انتظار میرود این پروژه یازده میلیارد دلاری تا سال ۲۰۱۸ پایان یابد.
بر اساس اطلاعات گاردین فرودگاه دکسینگ به هر نقطهای از دنیا (حدود ۱۲۰ تا ۲۰۰ مکان) پرواز خواهد داشت این فرودگاه با نه باند پرواز، سه برابر از فرودگاه دنور بزرگتر خواهد بود. در نهایت فاصله شهر تا فرودگاه توسط مترو پرسرعت در ۳۰ دقیقه طی خواهد شد.
فرودگاه بینالمللی حماد
این فرودگاه طراحی شده است تا جایگزین فرودگاه فعلی دوحه شود اما ساخت فرودگاه به دلایل امنیتی به تأخیر افتاده و تا سال ۲۰۱۴ افتتاح خواهد شد. فرودگاه حماد در پایان برنامه ساخت و ساز خود توانایی حمل و نقل ۹۳ میلیون مسافر را در هر سال خواهد داشت.
بر اساس گزارشات سایت Airport Technology ابعاد این فرودگاه ۹۰۰۰ هکتاری برابر با دو سوم کل شهر دوحه است و سقف فرودگاه به صورت خمیده و دارای فضای سبز بسیار بزرگ با امکان آبیاری خودکار است.
فرودگاه جدید حماد به همراه فرودگاه دوبی و ابوظبی از جمله فرودگاههایی هستند که به دلیل ازدیاد مسافرتهای هوایی در چند ساله اخیر ساخته خواهند شد.
فرودگاه ابوظبی
این فرودگاه عظیم به بزرگترین ساختمان امارات متحده عربی تبدیل خواهد شد. در برنامه بلند مدت این فرودگاه تعداد سالانه مسافرین از ۱۲ میلیون نفر به عددی مابین ۲۰ تا ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید.
در حال حاضر دوازده هزار نفر کارگر مشغول کار بر روی ساخت این فرودگاه هستند و مسئولین قصد دارند مسافران بیشتری را از فرودگاههای رقیب به این فرودگاه بکشانند.
ترمینال بینالمللی بائوآن ۳
این فرودگاه نقش اساسی در منطقه پرل ریور بازی میکند. مسافران واقع در شهرهای شنزن و منطقه هنگکنگ میتوانند از طریق گذرگاه آبی به این فرودگاه دسترسی داشته باشند.
طراحی این فرودگاه توسط طراح ایتالیایی Massimiliano Fuksas انجام شده و بخش اعظم طرح گسترش این فرودگاه را باند جدیدی شامل میشود که بر روی ۱۰۸ هزار فوت زمین ساخته شده بر روی رودخانه ریور دلتا کشیده شده است.
فرودگاه بینالمللی اینچئون
عمر این فرودگاه به نسبت به فرودگاههایی که ذکر شد کمتر است. بزرگترین فرودگاه کره جنوبی در سال ۲۰۰۱ افتتاح شد و این در حالی است که مرکز حمل و نقل سامو در سال ۲۰۰۸ افتتاح گردید.
البته این دو پروژه کاملاً به یکدیگر مربوط هستند و علیرغم سیستم بینظیر حمل و نقل چمدانهای مسافرین، این فرودگاه به خاطر داشتن موزه فرهنگ کره، سینما و کازینو به خود میبالد. به معنای دیگر میتوان گفت که این فرودگاه یک شهر کوچک است که این امر هدف اصلی تمامی فرودگاههایی است که در مناطق تجاری آزاد ساخته شدهاند.
به دلیل مسافرت زیاد بیماران از طریق این فرودگاه، یک بیمارستان نیز در مجاورت فرودگاه ساخته شده است. از نظر تئوری شما میتوانید به این فرودگاه مسافرت کنید، در همان جا خرید انجام دهید، از موزه دیدن کنید، غذاهای مختلف را امتحان کرده و در صورت بروز بیماری در بیمارستان بستری شوید، اصلاً نیازی برای ترک این فرودگاه وجود ندارد.
حالا با داشتن این اطلاعات میتوانید در خصوص مسافرتهای خارجی خود تصمیمات بهتری اتخاذ نمایید! سفر خوش!
منبع: فارنت
جالب بود..ممنونم