جاذبه های گردشگری هر کشوری می تواند یکی از منابع پر اهمیت درآمد آن کشور باشد. گردشگرانی که هر ساله برای بازدید از جاذبه های گردشگری سفر می کنند با خود پول می آورند و فرصت های شغلی که این امر می تواند تاثیر بسزایی در اقتصاد و حال و روز زندگی مردمان یک کشور داشته باشد.
تنوع مکان های دیدنی در دنیا بسیار زیاد است اما برخی از جاذبه های گردشگری در دنیا وجود دارند که برای دیدن آن ها نه روی زمین که باید به زیر زمین سفر کرد! جاذبه های گردشگری زیرزمینی دنیا که «فیگارو» با انتشار مطلبی در وب سایت خود به معرفی آن ها پرداخته است در همه جای دنیا پراکنده هستند. از لهستان و فرانسه و استرالیا و آمریکا تا ترکیه و چین و اسکاتلند.
در این پست با هشت مورد از زیباترین جاذبه های زیرزمینی دنیا آشنا می شوید که باعث جذب گردشگران زیادی می شوند.
کوبر پدی (جنوب استرالیا)
شهری است در 846 کیلومتری شمال «آدلاید» که در حاشیه بزرگراه «استوارت» قرار دارد. 70 درصد «اوپال» جهان در این شهر تولید می شود. «اوپال» گونه ای از سنگ های بهادار است. اکثریت 3 هزار نفری که در این منطقه زندگی می کنند به دلیل گرمای طاقت فرسای منطقه زیر زمین زندگی می کنند. در این منطقه می توان کلیسای زیرزمینی، رستوران زیرزمینی، هتل و مرکز خرید زیرزمینی نیز یافت.
معدن نمک ویلیسزکا (کراکف لهستان)
این معدن در جنوب کشور لهستان واقع شده است. از قرن سیزدهم میلادی پیدا شد و تا سال 2007 نیز از آن نمک برداشت می شد. در حال حاضر تنها بخشی از معدن که بالغ بر دو مایل است و حدود دو درصد از کل معدن را تشکیل می دهد برای بازدید عموم آزاد است. علاوه بر مجسمه های متعدد، در این معدن می توان کلیسا و دیر نیز یافت که معدنچی ها آنها را بنا کرده اند.
دخمه های پاریس (فرانسه)
دخمه های پاریس برای علاقه مندان به جاذبه های گردشگری تاریک جالب است. این دخمه ها بقایای اجساد بیش از 6 میلیون نفر را در خود جای داده است. وقتی بین سال های 1785 تا 1860 میلادی گورستان های شهر همگی پر شدند، مسئولان ناچار شدند استخوان مردگان را به این مکان منتقل کنند. حدود یک مایل از 180 مایل تونل این دخمه که عمقی 20 متری دارد برای بازدید عموم آزاد است.
کاپادوسیه (ترکیه)
«کاپادوسیه» سرزمین باستانی است در مرکز آناتولی که شامل 200 شهر زیرزمینی است که می تواند هزاران نفر را در خود جای دهند. این منطقه باستانی مدت زمان زیادی است که وجود دارد. گفته می شود قدمت این سرزمین به قرن هشتم قبل از میلاد مسیح بر می گردد. این محوطه باستانی از سال 1985 از طرف یونسکو جزو میراث فرهنگی جهان شناخته و ثبت شده است.
محوطه ماری کینگ (ادینبورگ اسکاتلند)
محوطه «ماری کینگ» منطقه ای زیرزمینی نبوده است. در واقع شلوغ ترین خیابان «ادینبورگ» بود تا اینکه در سال 1645 میلادی طاعون همه گیر شد. بر اثر این بلای مهلک، بسیاری از ساکنان این منطقه جان خود را از دست دادند و شهر قرنطینه شد. اگرچه سرانجام در سال 1753 میلادی قرنطینه برداشته شد اما ساکنان این منطقه به زیر شهر نقل مکان کرده بودند.
منطقه زیرزمینی سیاتل (سیاتل واشنگتن)
وقتی آتش سوزی بزرگ سیاتل در سال 1889 میلادی خانه های چوبی شهر را ویران کرد، مسئولان شهرداری تصمیم بزرگی گرفتند. آن ها ساختمان های شهر را با سنگ و آجر ساختند و شیب خیابان های جدید را بالاتر از خیابان های قبلی قرار دادند. این گونه بود که شهر جدید 3 تا 10 متر بالاتر از شهر قدیمی بنا شد. این روزها بخش کوچکی از منطقه زیرزمینی سیاتل برای بازدید عموم آزاد است.
تونل های سیل گیر (توکیو ژاپن)
نامش چندان مهم نیست، اما هر مهندسی که چنین طرحی را پیاده کرده کاری بس بزرگ و باشکوه انجام داده است. ساخت این تونل ها از سال 1992 میلادی آغاز شده است. تونل ها 50 متر عمق دارند و طول آن ها 6 کیلومتر است که روز به روز بر آن افزوده نیز می شود. در این تونل ها پمپ ها و منابعی نصب شده اند که وظیفه دارند «توکیو» را در فصل باران های سیل آسا خشک و دور از خطر نگه دارند!
شهر غارها (ناتینگهام انگلستان)
ورودی شبکه غارهای ناتینگهام در مرکز خرید Broadmarsh واقع شده است. این غارها به عنوان محل سکونت مردمان منطقه از قرن یازدهم میلادی تا سال 1845 استفاده می شده است تا اینکه قانونی تصویب شد که اقامت در غارها و سرداب ها را ممنوع اعلام کرد. باستان شناسان هنوز هم در حال بررسی وضعیت شگفت انگیز ساخت این غارها هستند.