آشنایی با قله ابن سینا یا قله لنین

توسط

قله ابن سینا یا قله لنین با 7134 متر ارتفاع در مرز کشورهای تاجیکستان و قرقیزستان قرار دارد و دومین قله مرتفع هر دو این کشورهاست. این قله در سال 1781 کشف شد و ابتدا به یاد کنستانتین فن کاوفمن فاتح ترکستان به نام کوه کافمن معروف شد، اما از سال 1928 مقامات شوروی آن را به نام قله لنین نامگذاری کردند.

تاجیکستان در سال 2006 آن را قله ابوعلی ابن سینا (به سیریلیک: қуллаи Абӯалӣ ибни Сино) نامگذاری کرد اما در قرقیزستان همچنان از نام قله لنین استفاده می شود.

مسیر صعود به قله لنین – Route Up Lenin Peak

قله لنین یکی از قللی است که با صعود آن و 4 قله دیگر یک کوهنورد موفق به دریافت نشان پلنگ برفی می شود. لقب پلنگ برفی به کوهنوردی اعطاء می شود که پنج قله بالای هفت هزار متر کشور سابق اتحاد جماهیر شوروی یا روسیه و کشورهای مشترک المنافع فعلی را صعود کند.

زنده یاد مهدی عمیدی بر فراز قله لنین

داستان پیدایش پلنگ برفی به سال 1956 باز می گردد، زمانی که Ratzik آنرا پیشنهاد داد. در واقع پلنگ برفی عنوانی است که به فاتحان 5 قله مرتفع و بالای 7000 متر پامیر و تیان شان داده می شود که عبارتند از:

1. اسماعیل سامانی (کمونیست)، ارتفاع 7495 متر (پامیر) تاجیکستان
2. پوبدا (پیروزی یا جنگیش چوگوس)، ارتفاع 7439 متر (تیان شان) قرقیزستان
3. ابن سینا (لنین)، ارتفاع 7134 متر (پامیر) قرقیزستان و تاجیکستان
4. کور‍ژنفسکایا، ارتفاع 7105 متر (پامیر) تاجیکستان
5. خان تنگری، ارتفاع 7010 متر (تیان شان) قرقیزستان و قزاقستان

برای آشنایی بیشتر شما با این قله هفت هزار متری، پی دی اف معرفی قله لنین را آماده کرده ام که می توانید این PDF را از این لینک دریافت کنید.

منابع: پلنگ برفی ، ویکی پدیا ، سرزمین خورشید

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید