صعود به قله سن بران، اشترانکوه

توسط

اُشْتُران کوه، رشته کوهی در شرق استان لرستان و یکی از بلندترین رشته کوه های زاگرس است. اشترانکوه از غرب به شهرستان دورود، از شمال به شهرستان ازنا و از شرق و جنوب به شهرستان الیگودرز محدود می شود.

بلندترین قله این رشته کوه به نام سن بران 4150 متر بلندا دارد و مرتفع ترین نقطه استان لرستان است. این رشته کوه سرچشمه یکی از سرشاخه های رود دز به نام ماربره است که در دوره کوهزایی جدید ایجاد شده  است. این کوه از جمله کوه های جوان است که در حدود 30 میلیون سال پیش ایجاد شده است.

منطقه حفاظت شده اشترانکوه از نظر تقسیمات کشوری در استان لرستان و حوزه استحفاظی شهرستان های دورود، ازنا و الیگودرز قرار گرفته است ولی مدیریت آن در شهرستان دورود مستقر است. منطقه اشترانکوه از سال 1346 منطقه حفاظتی اعلام شده و عنوان معادل آن در طبقه بندی IUCN منطقه حفاظت شده طبقه IV است.

قله های بلند و پر برف، دره های ژرف و طولانی، رودهای دائمی، پوشش گیاهی و جانوری بسیار متنوع، روستاهای کوهپایه ای از جمله ویژگی های اشترانکوه است که به سبب بلندی در شعاع 100 کیلومتری به خوبی پیدا است.

نام اشترانکوه به سبب وجود قله های 8 گانه که هر کدام نزدیک به 4000 متر هستند و مانند کاروانی از شتر به ردیف قرار گرفته، به شترکوه و یا اشترانکوه معروف شده اند. قله های مهم آن از شمال باختری به جنوب خاوری: چال میشان، گل گل، گل گهر، سن بران، کوله لایو، میرزایی، فیالسون، لگه، سراب شاه تخت، سوزنی مهرجمال، پیاره دره تخت، پیاره کمندان، ازنادر و کوله جنو.

دریاچه گهر محصور شده در بین رشته کوه های اشترانکوه که از سمت شمال به قله ازنادر، کول، شاکول، دره دائی، قله سن بران از شمال غرب به کوه گزرسون و پریزکوه بزرگ از شمال شرق به پریزکوه کوچک از جنوب به ارتفاعات اسینه و در جنوب غربی به کوه گولک و از شرق به قله همایلون و مالره محدود می شود.

در همین رابطه بخوانید:

  1. اشترانکوه هیمالیای ایران
  2. دریاچه گهر، نگین اشترانکوه
  3. شمارش معکوس مرگ محیط زیست و حیات وحش دریاچه گهر

 

1 نظر
  1. آذر 8 سال قبل
    پاسخ

    عالی دستتون درد نکنه

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید