نشان پلنگ برفی در دستان کوهنوردان خراسان

توسط

سرپرست تیم کوهنوردی صعود برون مرزی پوبدا گفت: پس از سال ها تلاش مداوم و خستگی ناپذیر موفق شدیم قله پوبدا یکی از دشوارترین قلل منطقه پامیر را فتح کنیم و دو خراسانی نشان پلنگ برفی را کسب کردند.

حسین امانی در باره صعود تیمی از خراسان به قله های بالای 7000 متر گفت: در کشور شوروی سابق 5 قله بالای 7000 متر وجود دارند که در کشورهای قرقیزستان، تاجیکستان و قزاقستان واقع شده اند، بلندترین قله این کشور کمونیزم با ارتفاع 7495 متر بوده، قله پوبدا با 4439 متر در منطقه پامیر قرقیزستان، قله لنین با ارتفاع 7135 متر، قله کورژن وسکایا با ارتفاع 7105 متر و قله خانتانگری با ارتفاع 7010 متر، قلل برنامه ریزی شده ما برای صعود بودند.

وی درباره اعزام تیم کوهنوردی خراسان رضوی برای صعود به پنج قله شوروی سابق عنوان کرد: ما از سال گذشته برنامه اعزام تیمی از خراسان به صورت ملی با هماهنگی هیات کوهنوردی استان، اداره کل ورزش و جوانان و فدراسیون انجام داده بودیم که نهایتا موفق شدیم مجوز فعالیت بر روی این قله ها را از شورای برون مرزی وزارت ورزش بگیریم و به این قلل صعود کنیم.

امانی با بیان اینکه این سفر برای صعود به قله پوبدا 35 روز به طول انجامید، بیان کرد: 28 تیرماه از مشهد آغاز این برنامه بود و طی 35 روز تلاش که 25 روز آن شاهد بارش سنگین بیش از 8 متر برف بودیم، موفق شدیم از بین 160 کوهنورد حاضر از کشورهای مختلف دنیا مانند آلمان، اسپانیا و روسیه در نهایت 9 نفر این قله را فتح کنند که از این تعداد 3 نفر خراسانی بودند و دو کوهنورد خراسانی، مرتضی غلامپور و جواد نوروزی توانستند به مدال پلنگ برفی دست پیدا کنند.

سرپرست سابق تیم ملی امید کوهنوردی، در خصوص کوهنوردان خراسانی حاضر در تیم ایران گفت: در تیم کوهنوردی، هفت خراسانی و یک تهرانی حضور داشتند که از این میان مجید زحمتکش از شهرستان خلیل آباد، علی قاسم زاده از طرقبه و شاندیز، نوروزی، آخوندی، غلامپور و امانی نیز از مشهد و پرویز محمودی از تهران در تیم حضور داشتند.

وی درباره تلاش خراسانی ها برای فتح این قلل در گذشته خاطرنشان کرد: چند سالی بود که کوهنوردان خراسانی برای صعود این قلل تلاش می کردند، اما اولین تلاش خراسانی ها در سال 1384 بود که توانستند به قله خانتانگری و پوبدا صعود کنند، اما به دلیل مشکلات ویزا نتوانستد این مسیر را ادامه دهند. قله کمونیزم (سامانی) به دلیل سختی ها، شکاف ها و خطرات ریزش بهمن هایی که در مسیر خود دارد از نظر دنیای کوهنوردی به عنوان یکی از سخت ترین مسیرها شناخته شده و قله ای فنی به حساب می آید که خوشبختانه با همت کوهنوردان خراسانی موفق شدیم به خوبی این قله را صعود کنیم.

وی درباره سختی های مسیر صعود به پنج قله شوروی سابق گفت: سختی های بسیار زیادی طی مسیر وجود داشت از جمله تغذیه، فشارهای روحی و روانی و خطرات مسیر که در تیم ما تنها یک نفر در برگشت از ارتفاع 7000 متری دچار مشکل ریوی شد که خوشبختانه به لطف خدا و همت کوهنوردان توانستیم این قهرمان را به ارتفاع 4000 متری برسانیم و با درخواست امداد هوایی این کوهنورد را به بیمارستان منتقل کنیم.

جواد نوروزی و مرتضی غلامپور پلنگ های برفی جدید ایران از مشهد
جواد نوروزی و مرتضی غلامپور پلنگ های برفی جدید ایران از مشهد

سرپرست تیم کوهنوردی در خصوص فتح پنج قله شوروی سابق توسط مهدی عمیدی اظهار کرد: طی سال های گذشته فقط مرحوم مهدی عمیدی از خراسان رضوی توانسته بود این پنج قله را فتح کند و به نشان پلنگ برفی دست پیدا کند.

امانی در خصوص کسب نشان پلنگ برفی توسط جواد نوروزی و مرتضی غلامپور دو کوهنورد خراسانی افزود: لقب پلنگ برفی به کوهنوردی اعطا می شود که بتواند پنج قله بالای 7000 متر که در کشور سابق اتحادیه جماهیر شوروی یا روسیه و کشورهای مشترک المنافع فعلی وجود دارد را صعود کند. پیش از این در ایران، تنها مرحوم مهدی اعتمادی فر و مرحوم مهدی عمیدی توانسته بودند این عنوان را از آن خود کنند که پس از این صعود بزرگ آقایان نوروزی، غلامپور و مهدی قلی پور از تبریز به جمع دارندگان نشان پلنگ برفی پیوستند.

وی درباره هزینه اعزام این تیم برای صعود به این قلل گفت: تمامی هزینه تیم شخصی بود و هیچ دستگاه دولتی حمایتی از لحاظ مالی انجام نداده است و تنها جایی که قول حمایت داده است تربیت بدنی شهرداری و شورای شهر است.

سرپرست تیم کوهنوردی درباره ارزش این کار عنوان کرد: کاری که ما انجام می دهیم با ریسک بسیار بالا و پرخطر است، مهم ترین موضوعی که به خطر می افتد جان کوهنوردان است، امیدوارم نگاه مسئولین به ما بهتر و بیشتر شود و از این قهرمانان که جان خود را در دست می گیرند و برای کشور خود افتخارآفرینی می کنند، حمایت شود.

وی در پایان یادآور شد: جواد نوروزی این صعود را به یادبود هیمالیانورد با اخلاق، زنده یاد مهدی عمیدی انجام داده است.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید