سعید گودرزی کوهنورد الیگودرزی صبح روز جمعه 24 دی ماه بر اثر سقوط از قله “کول جنو” از ارتفاعات اشترانکوه بعلت صدمات مغزی جان باخت.
این حادثه در همان ساعات اولیه در شبکه های اجتماعی انعکاس پیدا کرد و پیام های تسلیتی از سوی مسئولین، ورزشکاران و مردم شهرستان برای وقوع این حادثه صادر شد. پیکر این مرحوم در روز یکشنبه 26 دی در گلزار اکبرعلی شهرستان الیگودرز به خاک سپرده شد.
اظهارات رئیس هیئت کوهنوردی لرستان در خصوص سقوط کوهنورد الیگودرزی و سپس عذرخواهی از بیان این مطالب نشان از بی اطلاعی و بی مسئولیتی متولیان ورزش استان نسبت به ورزشکاران سایر شهرستان ها دارد. این اظهارات تنها یک روز بعد از وقوع این حادثه تعجب بسیاری از ورزشکاران و مردم شهرستان را برانگیخت.
سید آرش قیاسیان؛ رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی لرستان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به سقوط این کوهنورد در اشترانکوه اظهار کرد: سه نفر برای این کار به صورت آزاد و بدون هماهنگی با هیأت اقدام کردند که این کار خارج از برنامه های ما بوده و برای کوه پیمایی به دامنه های اشترانکوه رفته اند که متأسفانه این اتفاق رخ داد. هیچ کدام از این سه نفر جزء کوهنوردهای آموزش دیده و کارآزموده نبوده و در قالب هیچ گروه کوهنوردی هم نیستند.
قیاسیان با بیان اینکه آنان فاقد تجهیزات لازم کوهنوردی بوده اند، اضافه کرد: متأسفانه مرحوم سعید گودرزی که از فرهنگیان بازنشسته بوده از فاصله 70 متری به دره برفی سقوط و بر اثر ضربه مغزی جانش را از دست داده است.
رئیس هیأت کوهنوردی لرستان یادآور شد: قله «کول جنو» اشترانکوه خیلی فنی و سخت است و فقط کوهنوردان آزموده و ماهر می توانند به این قله صعود کنند. وی خاطرنشان کرد: مرحوم گودرزی جزو بیمه شدگان هیأت کوهنوردی الیگودرز نبوده است. قیاسیان تأکید کرد: افرادی که قصد کوهنوردی دارند باید با هماهنگی هیأت های شهرستانی، فراگیری آموزش های لازم، با تجهیزات کافی و آگاهی از مکان کوه ها و قله ها اقدام کنند.
بیانیه اداره ورزش الیگودرز و چند سوال از رئیس هیأت کوهنوردی لرستان
اداره ورزش و جوانان الیگودرز در خصوص این اظهارات واکنش نشان داد طی اطلاعیه اعلام کرده است: شادروان سعید گودرزی سالیان متوالی در صعودهای ورزشی استانی و خارج از استان شرکت داشته است و باید نسبت به اظهارات رئیس هیأت کوهنوردی لرستان چندین سوال از وی پرسیده شود و به همه آن ها پاسخ دهد.
1. چرا حضور زنده یاد در مراسم بزرگداشت کوهنوردان سایر شهرستان ها در آن مقطع، قانونی و ایشان جزء کوهنورد لرستان به حساب می آمد ولی حال که جان خود را در کوهستان از دست داده از لیست کوهنوردان استان خارج می شود و او را یک کوهنورد غیرحرفه ای می خوانید؟!
2. سوال دوم چرا کوهنوردانی که از دیگر شهرها جان خود را از دست داده شما دست به قلم نشده و با رسانه ها را در جریان موضوعات قرار نداده اید؟!
3. آیا حضور مرحوم گودرزی در برنامه های امدادرسانی به کوهنوردان حادثه دیده و تلاش وی در این زمینه در گذشته غیرقانونی بوده و اگر غیرقانونی بوده چرا از حضور ایشان به دلیل مبتدی بودن جلوگیری به عمل نیامد؟!
4. زمانی که زنده یاد جهت ترمیم و تجهیز پناهگاه کول جنو به سختی همراه سایر کوهنوردان به بالا بردن مصالح ساختمانی و آهن آلات موردنیاز فعالیت می کرد، آقای قیاسیان شما کجا بودید؟
مگر غیر از این نیست که این فعالیت ها را رزومه کاری هیات کوهنوردی استان لرستان قرار داده و اعتبارات از انجام این قبیل پروژه ها از طریق فدراسیون کوهنوردی و ادارات مربوط دریافت و هیچ سهمی از آن اعتبارات نصیب هیات شهرستان الیگودرز نشده و یقینا نخواهد شد.
لذا یادآور می شود که بیمه مرحوم گودرزی در تاریخ 23 خردادماه به نام فدراسیون کوهنوردی صادر شده است و ایشان در تمام برنامه صعودهای زمستانه هیات استان از جمله قالی کوه، الوند، دماوند، شاهان کوه بختیاری با هیات استان همراه بوده است و ضمنا شادروان دارای مدرک کارآموزی کوهپیمایی است.
در پایان از رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی لرستان تقاضا داریم گروه های کوهنوردی دارای مجوز در استان لرستان را معرفی تا از این پس علاقه مندان به کوه جهت آموزش کوهنوردی به صورت حرفه ای مراجعه کنند.
عذرخواهی رئیس هیأت کوهنوردی لرستان از اظهارات خود
حسین علی شفیعی رئیس اداره ورزش و جوانان الیگودرز در گفت و گو با «هیجار» گفت: متاسفانه اظهارات رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی لرستان بر اساس گزارش های نادرست و بدون هماهنگی با اداره ورزش شهرستان بوده است. قبل از مراسم خاکسپاری، آقای قیاسیان با تماس تلفنی ضمن پشیمانی از اظهارات خود از خانواده مرحوم گودرزی عذرخواهی و در مراسم خاکسپاری این مرحوم نیز شرکت کرد.
شفیعی اضافه کرد: متاسفانه تا کنون هیچ اعتباری از سوی هیات کوهنوردی جهت فعالیت های ورزشی به اداره ورزش و جوانان الیگودرز اختصاص داده نشده ولی هرگونه صعود و فعالیت های کوهنوردان الیگودرزی به نام و کام هیئت کوهنوردی استان به حساب آمده است.
حالا باید این سوالات از مسئولین ورزش استان نیز پرسیده شود:
1. قبل از بیان هر مطلبی در این خصوص نباید اطلاعات اولیه را کسب کرده و سپس اظهارنظر کنند؟
2. در زمانی که جامعه ورزشی و مسئولین شهرستان تلاش برای ابراز همدردی با خانواده مرحوم را دارند این اظهارات نمکی بر داغ این خانواده نیست؟
3. آیا در هیئت کوهنوردی استان بانک اطلاعاتی از مدارک، بیمه، دوره های آموزشی طی شده و … از ورزشکاران وجود نداشته که چنین اظهارنظر می کنند؟
4. چرا باید رئیس کوهنوردی استان مصالبی را بیان کند و بعد از گذشت کمتر از 24 ساعت از بیان آن ها عذرخواهی و ابراز پشیمانی کند؟
منبع: هیجار