انگور خشک شده که همه به نام کشمش می شناسند، قرن ها پیش به وجود آمده است.
کشمش در ایران و مصر در 2000 سال قبل از میلاد، تولید شده بود. کشمش در روم به عنوان جایزه برای افرادی که محلهای عبادت را تزیین میکردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده میشد. کشاورزان در سراسر ایران از گونههای مختلف انگور و با روش های گوناگون انواع زیادی کشمش تولید میکنند که در آشپزی، آجیل و نیز تهیه عرق کاربرد دارد. از نظر مرغوبیت کشمش ملایر بهترین نوع کشکش میباشد.
کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه B است از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری میکند، بدن را تقویت میکند، دهان را خوشبو میکند و مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون میدارد.
کشمش سبز قلمی: برای تهیه کشمش سبز از امولسیون سرد استفاده میشود. که مخلوطی از درصدهای معین کربنات پتاسیم و روغن کشمش (روغن استرالیایی) میباشد. مقدار یک لیتر روغن با 2.5 کیلوگرم کربنات پتاسیم در 100 لیتر آب مخلوط مینمایند. انگور را بعد از برداشت تمیز کرده و درون محلول فرو میبرند (مدت 20 تا 30 ثانیه بسته به نوع انگور) و سپس آنه را روی رشتههای سیم مفتولی داخل بارگاه بهداشتی آویزان مینمایند تا خشک شود. به این روش کشمش سبز تولید میشود و چنانچه بخواهیم میتوان از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده نمود. در این روش پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش میزنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچههایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار میشود.
کشمش زرد (دودی): تمام مراحل تهیه این نوع کشمش مثل کشمش سبز قلمی است که در این روش از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده مینمایند. به این ترتیب که پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش میزنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچههایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار میشود
کشمش تیفی: برای تهیه کشمش تیفی از ارقام مختلف انگور از جمله رقم سبزه مال، رزقی و … استفاده میشود کشمش تیفی همچون کشمش آفتابی در محلول تیز آب فرو میبرندو تنها تفاوت آن با کشمش آفتابی این است که به جای پهن کردن در آفتاب آن را در سایه و روی بند خشک میکنند.
کشمش آفتابی: برای تهیه این نوع کشمش از رقم پیکانی و رسمی استفاده میگردد برای این منظور انگور را پس از برداشت در محلول تیز آب فرو برده و سپس آنرا در محلی تمیز و در معرض تابش نور مستقیم نور خورشید پهن میکنند.
کشمش مویز: برای تهیه مویزر بیشتر از رقم رزقی استفاده میشود. برای این منظور انگور را پس از برداشت در محلی تمیز و عاری از هرگونه آلودگی پهن کرده و پس از خشک شدن انرا جمع آوری کرده و در سبدهای بزرگ نگهداری مینمایند.
1. کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.
2. کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.
3. کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
4. منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
5. کشمش باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند. کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.
6. کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
7. کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد. 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1 میلی گرم آهن دارد، در حالی که 100 گرم گوشت گاو بین 4.2 میلی گرم آهن دارد.
8. کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.
9. فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.
10. کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
11. آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.
12. کشمش از سرطان جلوگیری می کند.
13. کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
14. اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد (LDL) کاهش می یابد.
15. کشمش موجب کاهش استرس می گردد.
16. این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.
17. کشمش برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، 6.5 عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
18. تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.
19. کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.
20. کشمش مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
21. کشمش باعث تقویت اعصاب می شود.
22. کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می کند.
23. با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید.
24. کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.
25. کشمش، دهان را خوشبو می کند.
26. کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.
27. منتظرید کشمش دیگه چه کاری انجام بده؟ می خواین بیاد ایمیل هاتون رو هم چک کنه و گزارش بده؟
کشمش کاشمر: شهرستان کاشمر با داشتن 3 هزار و 200 هکتار تاکستان به جهت تولید انگور لطیف و کشمش بی نظیرش، شربت خانه خراسان نام گرفته است. این محصول به لحاظ لطافت، شیرینی، زود رسی و عاری بودن از آلودگی های خاکی و تماس نداشتن خوشه با خاک منحصر به فرد است به طوری که انگور کاشمر به خاطر عدم استفاده از سموم شیمیایی در مراحل کاشت و داشت، فاقد هرگونه بقایای سموم است.
25 درصد انگور کاشمر به مصرف تازه خوری می رسد و 75 درصد دیگر به کشمش تبدیل می شود. کشمش تولیدی کاشمر که به دو صورت سبز و طلایی فرآوری می شود با عنوان کشمش سبز قلمی کاشمر شهره آفاق است که مورد تقاضای کشورهای بسیاری قرار گرفته است. کشمش کاشمر با بسته بندی های 3 کیلویی تحت عنوان کشمش سبز قلمی کاشمر در سطح کشور شناخته شده و از شهرت جهانی نیز برخوردار است. کیفیت بالا، رنگ و طعم، وضعیت کشمش کاشمر را در سطح بالایی قرار داده به طوری که این محصول جایگاه واقعی خودش را در سطح ملی و صادرات پیدا کرده است.
کشمش ملایر: یکی از شهرستان های استان همدان ملایر نام دارد. این استان دارای باغات بسیاری از انگور است و بیشترین نوع انگور همان انگور کشمشی است. کشمش ملایر در بین هم استانی ها شهره عام و خاص است. در دو نوع کشمش قرمز و سبز وجود دارد. کشمش سبز در تیزاب زده شده و در سایه خشک می شود. اما کشمش قرمز در آفتاب و بر روی خاک خشک می شود. کشمش سبز بیشتر به عنوان تنقلات استفاده می شود ولی کشمش قرمز برای غذاها مانند آب دوغ و کشمش پلو استفاده می شود.
عالی بود … مثل همیشه
مثل همیشه اطلاعاتت مفیده بزرگوار
ممنون از زحماتتون. اطلاعات خیلی مفیدی دادین باز هم ممنونم
سلام
خیلی ممنون از توضیحات زیبا کامل وب سایت شما
موفق باشید