در بازار امروز جهان، صدها مدل ساعت وجود دارد اما شاید بتوان گفت که در میان ساعت های لوکس و گرانقیمت موجود در بازار، رولکس و امگا، مشهورترین و محبوب ترین برندها هستند و در میان ساعت های کاربردی ارزان قیمت تر که برای مصرف روزانه مناسب هستند ساعت های سیکو و سیتیزن، مشهورترین و محبوبترین هستند.
کشور سوئیس بزرگ ترین صادرات کننده ساعت در جهان می باشد. صنعت ساعت سازی سوئیس سهمی 10 درصدی در کل صادرات صنعتی این کشور دارد. گروه سواچ، رولکس و ریچمونت بزرگترین شرکت های صادرکننده ساعت سوئیس به کل دنیا هستند.
در آینده ای نه چندان دور ممکن است شرکت های بزرگی مانند گوگل، اپل و یا سامسونگ با تولید انواع ساعت های هوشمند قصد حکمرانی در بازارهای جهانی ساعت را داشته باشند اما هنوز هم در حراجی های معتبر و معروف این ساعت های کلاسیک هستند که قیمت های میلیونی را به خود اختصاص می دهند. حراجی «کریستینز» و «ساتبینز» به عنوان یکی از بزرگترین حراجی های ساعت از می سال 2012 تاکنون موفق به فروش شش ساعت کلاسیک با قیمتی بیش از 2 میلیون دلار شده است.
در ادامه به بررسی مشهورترین و محبوب ترین برندهای ساعت سازی دنیا می پردازیم. نگاهی هم داریم به “خاویار سیاه” اولین و گران ترین ساعت جهان که ساخت شرکت Hublot است.
رولکس: یکی از خصوصیت های ویژه ساعت های رولکس که آنها را از سایر ساعت های موجود در بازار متمایز می کند این است که تقریبا مثل طلا قابل فروش هستند و شما هر وقت که بخواهید می توانید آنها را بفروشید. حتی ساعت های رولکسی که 20 سال و یا بیشتر از عمر آنها می گذرد نیز هنوز خرید و فروش می شوند و هزاران دلار ارزش دارند. کمپانی رولکس یکی از پیشتازان تولید ساعت های ضدآب، ساعت های نبضی و ساعت های نظامی می باشد.
امگا: برند امگا اگرچه یکی از برندهای بسیار لوکس و مشهور جهان و به نوعی رقیب رولکس محسوب می شود اما نمی توان آن را هم سطح رولکس دانست زیرا قیمت بسیاری از مدلهای ساعت های امگا بطور قابل ملاحظه ای کمتر از ساعت های رولکس است و اگرچه برخی از مدلهای این برند هزاران دلار ارزش دارند، اما این برند حتی ساعتهای 1000 دلاری هم دارد. برند امگا بخاطر سیستم بازاریابی پیچیده ای که دارد نیز شهرت دارد.
سیکو: سیکو به عنوان یکی از پیشتاران تکنولوژی کوارتز، در سالهای 1970 به یکی از قدرتهای بزرگ در صنعت ساعت سازی جهان مبدل شد. در حالیکه اکثر کمپانی های ساعت سازی جهان تولید ساعت های مکانیکی را کاملا رها کرده بودند و فقط ساعتهای باتری دار می ساختند، کمپانی سیکو تحول بزرگی در این صنعت ایجاد کرد و با معرفی سری کینتیک، اوج هنر خود را به نمایش گذاشت. سری کینتیک، مجموعه ای از ساعت های کوارتزی بودند که با حرکت دست شارژ می شدند.
سیتی زن: شاید بتوان گفت، نزدیکترین رقیب برند سیکو، سیتی زن است. برند سیتی زن هم مانند برند سیکو، ساعت های اسپرت بسیار متنوع و مختلفی تولید می کند و بر ساخت ساعت های بسیار دقیق چندمنظوره تاکید دارد. سیتی زن بخاطر ساخت ساعت های اکو درایو که برای تامین انرژی خود از نور خورشید استفاده می کنند مشهور است. این ساعت ها اگر بطور کامل با انرژی خورشیدی شارژ شوند می توانند برای مدت چند ماه در تاریکی و بدون هیچ نوری کار کنند.
گران ترین ساعت جهان: در پایان اولین و گران ترین ساعت جهان را به شما معرفی می کنم که قیمت آن یک میلیون دلار آمریکا است و نامش خاویار سیاه می باشد. این ساعت از مارک Hublot می باشد و با شکوه ترین و گران ترین ساعت دنیا لقب گرفته است که در اوج زیبایی می درخشد. 34.5 قیراط الماس سیاه و سفید در آن به کار رفته و در ساخت اجزای آن از طلا استفاده شده است. دیگر ویژگی جالب این ساعت نداشتن شماره است.
وااای چه ساعت قشنگی… اطلاعاتی که دربارۀ برندها آوردید، کوتاه و مفید است. ممنون
کوتاه و مفید
سپاس فراوان
انجمن دانشجویان ایران در یک سال اخیر به وضعیت مقاله در ایران کمک شایانی کرده است. این انجمن هم اکنون به مرجع مقاله در ایران تبدیل شده است. از بودن در جمع صمیمی دانشجویان ایرانی لذت ببرید.