در زیر عناوین و خلاصه ویژگیها و امکانات دومین نسخه اصلی جوملا آمده است.
همانند نسخههای پیشین، جوملا یک سیستم یکپارچه، ساده و آسان برای مدیریت و ارسال محتوا برای تمام انواع وبسایتها را فراهم آورده است. برای پشتیبانی تغییرات طبیعی اینترنت و ظهور تکنولوژیها جدید وب، جوملا نیازمند بازسازی اساسی ساختار و امکانات هسته خود میباشد. همچنین باید تلاش و نیرویی فراوانی را صرف رویارویی با چالشهای سادهسازی رابط کاربری جاری نماید. جوملا 1.5 امکانات و ویژگیهای جدید فراوانی را داراست، که به اختصار به شرح آنها میپردازیم.
اهداف انتشار جوملا 1.5
ارتقا و بهبود بخشیدن اساسی قابلیت استفاده، قابلیت مدیریت و مقیاسپذیریای ملموس و بسیار فراتر از بنیاد و شالودهی اصلی مامبو mambo.
توسعه و گسترش قابلیت دسترسی و پشتیبانی جهانیسازی، کاراکترهای double-byte و پشتیبان نگارش از راست به چپ برای زبانهای فارسی، عبری، اردو و عربی.
توسعه و گسترش یکپارچهسازی نرمافزارهای خارجی از طریق سرویسهای وب و کنترل احراز هویت، مانند Lightweight Directory Access Protocol – LDAP که پروتوکلی است برای دستیابی آنلاین به سرویسهای دایرکتوری.
افزودن و ارتقا قابلیتهای معرفی محصول، قالب، ارسال محتوا برای پشتیبانی قابلیت دسترسی به استانداردها و ارسال محتوا به هر گیرندهای.
دستیابی به یک سیستم انعطافپذیرتر و قابل قبولتر برای کامپوننتها و امکاناتِ گسترشدهندگان.
رسیدن به سازگاری با نسخههای قبلی کامپوننتها، قالبها، ماژولها و تمامی امکانات دیگر.
امکانات (extensions) چیستند؟
کامپوننتها، زبانها، ماژولها، پلاگینها و قالبها را از این پس مجموعا با عنوان امکانات میشناسیم.
نصبکننده کجاست؟
نصبکننده بهینهشده شده را میتوانید تحت گزینه امکانات بیابید. با جوملا 1.5 شما باید یک امکان ویژه را که میخواهید نصب نمایید را انتخاب کنید. با جوملا 1.5 شما تنها امکانی را که میخواهید بارگذاری کنید را انتخاب میکنید و بر روی نصب کلیک میکنید. نصبکننده خود، تمامی کارهای دشوار را برای شما انجام میدهد.
چه اتفاقی برای تنظیمات بومی افتاده؟
این تنظمیات اکنون در تنظیمات فرادادهی فایل .xml زبان تعریف شدهاند. اگر شما با مشکلات محلی روبهرو هستید. (به عنوان مثال تاریخها به زبان شما نمایش داده نمیشوند) شما ممکن است که بخواهید محتوای این تگ بومی را ویرایش یا بررسی کنید. توجه داشته باشید که چند رشته بومی ممکن است تنظیم شوند و میزبان معمولا نخستین گزینهای که شناسایی کند را قبول میکند.
تنها یک پنجره ویرایشگر پس من چگونه “ادامه مطلب…” را ایجاد کنم؟
این امکان هماینک افزوده شده توسط افزودن یک تگ (دکمهای که در ویرایشگر موجود است) یک خط نقطهچینوار در متن ویرایش شده شما ظاهر میشود که مکان قرارگیری ادامه مطلب… را به شما نشان میدهد. یک مامبوت جدید، از باقی قضایا نگهداری میکند!
این موضوع ارزش آن را دارد که مدنظر قرار داده شود، این امکان هیچ تاثیر منفیای بر دادههایی که از سایتهای قدیمی انتقال نسخه داده شدهاند نمیگذارد. امکان جدید کاملا با دادههای قدیمی سازگار است.
مامبوتها کجا قرار دارند؟
مامبوتها در جوملا 1.5 به “پلاگینها” تغییرنام دادند. مامبوتها در مامبو معرفی شدند و امکان افزودن پلاگین را به سایت شما برای دستکاری محتوا عرضه میدارد. درجوملا پلاگینها گستره و گنجایشی فراتر از مامبوتها خواهند داشت. پلاگینها قادر به گسترش قابلیتها در سیستم خواهند بود. امکاناتی که تحت کامپوننتها موجود نمیباشند و در قدرت آنان نیز نمیباشند، تحت پلاگینها برای تکمیل قرار میگیرند.
محتوای ایستا کجاست؟
در نسخههای پیشین جوملا یک تفاوت قابل لمس و واضح میان محتوای ایستا و عادی وجود داشت. هر دو نوع محتوا هنوز هم موجودند، اما به صورت دو نوع جداگانه مدیریت نمیشوند. اگر شما میخواهید یک محتوای ایستا را ایجاد کنید، تنها باید “uncategorized” (طبقهبندی نشده، ایستا) را به عنوان بخش و مجموعه انتخاب کنید و بدین ترتیب آن محتوا به عنوان محتوای ایستا مدیریت میشود.
گسترشدهنگان چطور؟
این همان نسخهای است که گسترشدهندگان چشم به راه آن بودند. یک تلاش و کوشش سخت و فشرده برای سازماندهی و فاکتوربندی مجدد هسته جوملا به یک سیستم صحیح قابل گسترش انجام شده است. ویژگیها و امکانات جدید در این بخش بیش از آن است که بتوان آنها را فهرست کرد، اما مستنداتی در آینده در سایت افزوده خواهند شد.
سازگاری
ما تلاش فراوانی را انجام دادهایم تا این نسخه را با جوملا 1.0 برای نصب امکانات نسخه 1.0 سازگار کنیم. برای نصب امکانات نسخه 1.0 در نسخه 1.5 شما نیازمند فعال کردن پلاگین کد وارث/میراث (legacy) خواهد بود. شما آن را میتوانید در مدیریت پلاگین (به آن سیستم – میراث گفته میشود) بیابید و تنهـا باید آن را فعال کنید.