دنیای مدرن و نسل نو مسافران

توسط

یک مسافر با کوله پشتی، کسی است که دنیا را به اتکای کوله پشتی اش زیر پا می گذارد و افتخار می کند که مهارت سفری آسوده و بی حاشیه را دارد. اما اگر کسی بخواهد دنیا را با توجه به خواسته های سخت گیرانه خود بگردد چه باید بکند؟

امروزه انوع سبک های گردشگری تعریف شده و انواع گردشگر نیز بسته به نوع نیاز و هدف ونحوه رفتار وجود دارد. با این حال با توجه به نبود زیرساخت های گردشگری در برخی کشورها امروزه برخی کشورها بیشتر از آن که بر کیفیت خدمات گردشگری و زیرساخت های خود تمرکز کنند بر جذب گردشگران از گروه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سنی تمرکز می کنند.

اگر چه تمرکز صرف بر هر یک از این دو سوی وزنه اقدامی ناموفق است اما در کشورهای موفق گردشگری امروزه بر هر دو سوی این موازنه توجه دارند و بسته به امکانات و محدودیت های موجود در هر منطقه یا مقصدی برای هر دسته به فراخور حال برنامه ریزی کرده و بستر مناسب را فراهم می کنند.

شما احتمالا تعریف خاص خود را از اصطلاح “مسافر کوله پشتی بر دوش” دارید. ممکن است این تعریف دقیقا معرف شما باشد. یک مسافر با کوله پشتی کسی است که دنیا را به اتکای کوله پشتی اش زیر پا می گذارد و افتخار می کند که مهارت سفری آسوده و بی حاشیه را دارد. او مجبور نیست مرتب لباس عوض کند و یا دوش بگیرد و خود را بدون این که درگیر جزییات کند، با ارزان ترین و در دسترس ترین لوازم و امکانات حمل و نقل و اقامتگاهی از جایی به جایی دیگر می رساند.

اما اگر شما خواستار سفر و تجربه ای معتبر از جهان واقعی به گونه ای مستقل باشید و در عین حال فردی وابسته به عادت های روزمره و معتاد به درجاتی از راحتی و رفاه زندگی مالوف خود باشید تکلیف تان چیست؟ به عبارت دیگر اگر به زندگی راحت روزمره خود عادت کرده باشید اما بخواهید دنیا را هم تجربه کنید و درعین حال فردی سخت گیر هم نباشید، چه باید بکنید؟

حال اگر شما بخواهید که دنیا را تجربه کنید اما در عین حال نخواهید که در سفر بدون برنامه دقیق حرکت کنید و یا همراه با خیل مسافران کوله بر دوش در خوابگاه عمومی مثلا با 17 مسافر غریبه دیگر اقامت و استراحت کنید. اگر  شما از جمله افرادی هستید که ترجیح می دهید در یک اتاق مرتب و تمیز یک نفره و ترجیحا زیبا اقامت کنید. اگر دوست دارید از میان مقصدهای مختلف با هواپیما پرواز کنید به جای این که پشت یک وانت و در کنار یک گله بز خود را از جایی به جایی دیگر برسانید، اگر شما از جمله افرادی هستید که می خواهید حین سفر نیز ارتباط مداوم خود را با خانواده و دوستان حفظ کنید و در ماجراهای خود به روز باشید. در این صورت یک واژه دیگر برای این روش از سفر وجود دارد: “FlashPacking”! واژه و سبکی از سفر که امروزه به طور فزآینده ای رو به گسترش و محبوبیت دارد.

“FlashPacking” چیست؟

“فلش پکینگ” یا “FlashPacking” راهی عالی و جذاب برای سفر به دور دنیاست در عین حال که به سبک زندگی و روش سفر مسافران کوله بر دوش بسیار نزدیکی دارد اما با سطح بالایی از راحتی و رفاه و سرعت همراه است. به طور کلی فلش پکرها همان مسافران کوله بر پشت اما کمی مسن تر؛ پولدارتر و در ضمن علاقه مند به همراه داشتن لوازم نوین تکنولوژیک هستند. بنا براین یافتن واژه  معادل آن در زبان پارسی شاید چندان آسان نباشد.

فلش پکرها عمدتا مسافرانی هستند که از نظر سنی در اواخر دهه 20 سالگی  وآغاز 30 سالگی خود هستند و از نظر مالی نیز نسبت به مسافران کوله بر دوش، پول و درآمد بیشتری برای خرج کردن دارند. با این حال این صرفا یک معیار کلی است و هیچ محدودیت سنی خاصی برای این نوع از مسافران وجود ندارد. شما هم می توانید در سن 20 یا 50 سالگی  یک فلش پکر باشید.

این دسته از مسافران می توانند راحتی بیشتری را در مدت سفر برای خود تدارک ببینند. به عنوان مثال مسافر فلش پکر ترجیح می دهد که با هواپیما سفر کند تا این که از یک اتوبوس بالا بپرد و یا در مسیر جاده بایستد و با دست جهت مسیر خود را به خودروهای در حال عبور نشان دهد و رایگان به مقصد بعدی خود برسد. این تصمیم از آن روست که به هر حال یک مسافر فلش پکر اغلب شغلی و به اصطلاح کار و زندگی خاصی دارد که او را از سفرهای طولانی تراز دو ماه باز می دارد. بنابراین او ناگزیر است تا برنامه سیر و سفر خود را مختصر و فشرده کند. روشن است که انتخاب وسایل حمل و نقل آسان ترین راه برای صرفه جویی زمانی در سفراست.

تفاوت یا نکته دیگری که فلش پکرها را از دیگر مسافران جدا می کند آن است که آنان به دلیل محدودیت زمان و برای صرفه جویی در وقت، اغلب با تورهای محلی یا فعالیت های از قبل تعیین شده سفر می کنند در حالی که مسافران آزاد کوله بر دوش، اغلب با بودجه های محدود برای غذا و حمل و نقل، امکان چندانی برای انتخاب سفر با وسایل گران یا تورهای محلی را ندارند. اگرچه امروزه برخی موسسات تورگردانی طیف متنوعی از انواع تورهای محلی را به سراسر جهان با طیف متنوعی از قیمت ها، مدت سفر و سطح فعالیت ها عرضه می کنند.

به هر روی فلش پکرها همچنین برای غذا خوردن، غذاهای ارزان دست فروشان را به یک کاسه نودل در هتل ها ترجیح می دهند. آنان همچنین مسافرانی هستند که بیش از سایر گردشگران، از وسایل الکترونیک و فناوری های ارتباطی روز استفاده می کنند و عمدتا وسایلی چون لپ تاپ ها و گوشی های هوشمند و دوربین های دیجیتالی وانواع لوازم مرتبط را با خود حمل می کنند. در واقع “فلش پکرها”، امروزه  افرادی مابین گردشگران سنتی طالب اقامت در هتل های لوکس و دیدار از مکان های معروف گردشگری و مسافران دوره گرد کوله بر دوش هستند. در اساس و از نظر هدف سفر، فلش پکرها همچنان همان کوله بر دوش ها هستند که مشتاق تجربه مستقیم و واقعی در مقاصد سفر و لمس جنبه های متفاوت و نادیدنی و تجربه ناشناخته ها و ارتباط مستقیم با مردم محلی هستند. اما تفاوت آن ها صرفا در این است که آن ها به همان دلایلی که اشاره شد، در سفرهای خود اندکی سریع تر یا به اصطلاح فلش مور (Flash Mor) هستند.

آیا فلش پکرها همان کوله بر دوش های مدرن هستند؟

امروزه سفر با هواپیما اغلب ارزان تر از سفر با ترن شده است بعلاوه این که سبب صرفه جویی در وقت نیز هست. این به این معناست که شما فرصت و پول بیشتری برای دیدار از مقصدهای بیشتر خواهید داشت. بیشتر مسافران یا گردشگران کوله بر دوش و فلش پکرها در این که به جای نشستن هفت ساعت در ترن، هر چه زودتر و سریع تر به مقصد مورد نظر خود برسند، اتفاق نظر دارند. علاوه بر این مسافران امروز حتی مسافران کوله بر دوش بسیار جوان تر که تازه از پشت میز دبیرستان خارج شده اند، نیز بیش از مسافران گذشته پول دارند. تنها یا اصلی ترین تفاوت آن ها توان سفر با دوربین ها و گوشی های هوشمند و ابزارهای نوین تکنولوژیک است. شاید چند سال دیگر اساس مسافران کوله بر دوش سنتی به عنوان نسلی از مسافران در حال انقراض تلقی شوند.

به هر روی فلش پکرها قرار است که در بازار و نقشه گردشگری حضور گسترده تری داشته باشند و اگر شما یک مسافر به سبک فلش پکر هستید شما تقریبا به نوعی ماجراجوی کوله بر دوش هستید.

سفر شما – انتخاب شما

به هر روی اگر شما صرف نظر از هرچیز از آن دسته مسافران کوله بر دوش آسان گیری هستید که همچنان افتخار می کنید که در مدت سفر حمام کردن و دوش گرفتن چندان هم الزامی نیست و از افرادی هستید که به آسانی و درهر جایی به خواب می روید و یا فکر می کنید نیازی نیست حتما در موقع حمام گرفتن دمپایی داشته باشید، و اگر شما از جمله مسافران فلش پکر باشید که ترجیح می دهید که مسیرتان را با “گوگل مپ” روی گوشی آیفون و یا روی نقشه های کاغذی قدیمی تا شده پیدا کنید، در هر حال جزو هر دسته که باشید، در یک چیز اشتراک دارید: میل به تجربه جهان واقعی و کسب آگاهی به روشی معتبر و مستقیم به نحوی که در طول مسیر سفرآزادی و استقلال عمل و تصمیم گیری شما همچنان محفوظ باشد!

امروزه پیام کلیدی برخی آژانس های مسافرتی با رویکردهای نوین و در سازگاری با نیازهای نسل نو، به این دسته از گردشگران این است: شما هم می توانید جهان را به روشی مطمئن و واقعی تجربه کنید حتی اگر شما پول زیاد در جیب نداشته باشید و در عین حال سطحی از رفاه را نیز در سفرهای ماجراجویانه خود ترجیح بدهید.

به هر حال  امروزه با شناخت این دسته از مسافران موسسات مسافرتی و گردشگری هستند که خود را با نیازهای نسل نو هماهنگ کرده و با انعطاف و خلاقیت تورهای مسافرتی متنوعی با برنامه های متفاوتی از اشکال و برنامه های متداول مسافرتی به گردشگران با بودجه و هدف های مختلف طراحی و ارائه می کنند.

منبع: دنیای سفر

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید