50 سال با اتحادیه جهانی راهنمایان کوهستان

توسط

مجمع عمومی سالیانه  اتحادیه جهانی راهنمایان کوهستان با موضوع پنجاهمین سالگرد تاسیس این اتحادیه هفته گذشته در Valais کشور سوئیس برگزار شد.

هدف از تاسیس اتحادیه جهانی راهنمایان کوهستان (International Federation of Mountain Guides Associations) که به اختصار IFMGA خوانده می شود، همگرایی راهنمایانی است که شغل، حرفه و ممر درآمدشان کوهنوردی حرفه ای است.

این اتحادیه در سال 1965 در زرمات سوئیس با حضور نمایندگان انجمن های راهنماهای کوه از ایتالیا، فرانسه، اتریش و سوئیس شکل گرفت و یک سال بعد اساسنامه این اتحادیه ثبت شد. امروز بالغ بر 26 کشور از 3 قاره اروپا، آسیا و آمریکا (آمریکای شمالی و جنوبی) عضو این اتحادیه هستند.

تنظیم قوانین راهنمایان کوه ضمن ترویج آموزش های حرفه ای یکسان و ایجاد اشتغال در خارج از مرزهای هر کشور از جمله اهداف این اتحادیه است.

پنجاهمین سالگرد اتحادیه جهانی راهنمایان کوهستان

دوره آموزشی راهنمایان کوهستان از 4 بخش اصلی تشکیل می شود.

1. آشنایی با طبیعت و صنعت توریسم

آشنایی با اکوتوریسم، آشنایی با گیاهان ایران، آشنایی با پرندگان ایران، آشنایی با خزندگان ایران، آشنایی با پستانداران ایران، ژئوتوریسم و پدیده شناسی فلات ایران، اقوام و عشایر ایرانی، آشنایی با روحیات ملل، کمک های اولیه و مدیریت بحران در سفر، زبان تخصصی توریسم، شناخت صنعت گردشگری، فنون و مهارت تورگردانی، هدایت و سرپرستی گروه

2. مهارت های عمومی کوهنوردی

آشنایی مقدماتی با علم هواشناسی، پزشکی مقدماتی کوهستانی، جهت یابی، نقشه خوانی و کار با قطب نما، کار با GPS، کارآموزی کوهپیمایی، کارآموزی مقدماتی سنگ نوردی، کارآموزی مقدماتی برف و یخ، کوهنوردی در مناطق زمستانه (بهمن شناسی)، مبانی محیط زیست

3. مهارت های پیشرفته کوهنوردی

کارآموزی پیشرفته سنگ نوردی، کارآموزی پیشرفته برف و یخ، مبانی جستجو و نجات در کوهستان

4. دفترچه ثبت و ارزیابی فعالیت کارآموز

بدون شک با پشت سر گذاشتن دوره های آموزشی، یک فرد را نمی توان راهنمایی مجرب قلمداد کرد و تنها در سایه کسب تجربه است که یک راهنما می تواند به توانایی و قابلیت هدایت یک تیم طبیعت گردی یا کوهنوردی نائل آید. برای رسیدن به این منظور، دفترچه ثبت و ارزیابی فعالیت در اختیار  کارآموزان دوره راهنمای کوهستان قرار می گیرد. میزان فعالیت های ثبت شده در این دفترچه یکی از فاکتورهایی است که مشخص می کند آیا یک فرد قابلیت و تجربه لازم برای دریافت کارت راهنمای کوهستان را دارد یا نه.

– سرفصل های آموزشی راهنمایان این اتحادیه در کشورهای عضو یکسان منظور شده است.
– اتحادیه جهانی راهنمایان کوهستان ارتباط تنگاتنگی با اتحادیه جهانی کوهنوردی دارد.
– ورود به این اتحادیه در جذب گردشگر کوهستان نقش زیادی دارد.

منابع: کوه قاف + آوای ارسباران

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید