ساکرنت در گزارشی درباره تیمهای راه یافته به جام جهانی 2014 برزیل، ایران را تیمی سازماندهی شده توصیف کرد و نوشت: در صورت صعود ایران به دور دوم جام جهانی این تیم و مربیاش به کتاب تاریخ فوتبال ایران راه خواهند یافت.
جام جهانی 2014 برزیل 22 روز دیگر آغاز میشود و تیمهای حاضر در این رقابتها در هشت گروه چهار تیمی برابر هم به میدان میروند. تیم ملی فوتبال ایران به عنوان یکی از تیمهای حاضر در این رقابتها باید با تیمهای آرژانتین، نیجریه و بوسنی و هرزگوین بازی کند.
ساکرنت که در روزهای گذشته شرایط بعضی از تیمهای راه یافته به بیستمین دوره جام جهانی را مورد بررسی قرار داده است، این بار به معرفی تیم ملی فوتبال ایران پرداخته که در زیر میخوانیم:
هسته تیم ملی فوتبال ایران: تیم ملی فوتبال ایران در هشت بازی خود در انتخابی جام جهانی 2014 برزیل تنها هشت گل به ثمر رساند که چهار گل آن برابر لبنان در یک دیدار بود. با این وجود کارلوس کیروش با تفاضل 6+ توانستند بازیها را به پایان برسانند و به عنوان تیم نخست مسافر برزیل شوند.
تعجب برانگیز نیست که تیمهای کارلوس کیروش، فوتبال دفاعی را به نمایش بگذارند. این سبک کیروش برای خیلی از هواداران فوتبال آشنا است. ایران تیمی سازماندهی شده، خصوصا در خط دفاع است و قدرت ضد حمله بالایی دارد. آنها روی گلزنی رضا قوچان نژاد در جام جهانی 2014 برزیل حساب ویژهای را باز کردهاند. این حربه آنها برابر تیمهای آسیایی جواب داد، اما در جام جهانی حریفان سختتری برابر ایران قرار خواهند گرفت و باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا ایران باز هم با این شیوه میتواند به موفقیت برسد یا خیر.
ایران در گروه F جام جهانی 2014 برزیل با تیمهای بزرگی همچون آرژانتین، نیجریه و بوسنی و هرزگوین همگروه است. این حریفان، تیم ملی فوتبال ایران را حریفی آسان برای خود فرض کردهاند و این باعث خواهد شد تا فشاری روی ایران برای بازی در جام جهانی نباشد. کیروش با تجربه زیاد بینالمللی خود میتواند کمک زیادی کند تا ایران در جام جهانی 2014 برزیل موفق باشد.
ترکیب احتمالی (1-3-2-4)
– دروازهبان: دانیل داوری
– مدافعان : خسرو حیدری، مهرداد پولادی، جلال حسینی و امیر حسین صادقی
– هافبکها: آندرانیک تیموریان، جواد نکونام، علیرضا جهانبخش، مسعود شجاعی، اشکان دژاگه
– مهاجم: رضا قوچان نژاد
تاریخچه ایران در جام جهانی: ایران تاکنون سه بار در جام جهانی حضور داشته و تاکنون موفق نشده از مرحله گروهی صعود کند. ایران در سه حضور قبلی خود در جام جهانی تنها یک بر کسب کرده که آن هم نیز برابر آمریکا در جام جهانی 1998 بوده ست.
چطور به برزیل رسیدند؟ ایران رقابت هیجان انگیزی برای صعود به جام جهانی 2014 برزیل داشت، طوری که کارلوس کیروش آن را به سفری از “جهنم” تشبیه کرد. مرحله اول گروهی تا حدود زیادی برای ایرانیان آسان بود، اما دور نهایی انتخابی جام جهانی بسیار فشرده دنبال شد و تا ثانیه پایانی دیدار آخر هیچ چیز مشخص نبود. شکست برابر لبنان باعث شد کیروش کمی خطر را احساس کند. شکست دیگر برابر ازبکستان باعث شد به طور اتوماتیک ایران از جمع تیمهای مدعی خارج شود. ایران در پنج بازی ابتدایی خود در این رقابتها تنها دو بار موفق به گلزنی شد که آمار جالبی برای تیم ملی فوتبال ایران محسوب نمیشود، اما شاگردان کیروش به یکباره همه چیز را تغییر دادند. با اضافه شدن رحمان احمدی به دروازه تیم ملی فوتبال ایران و گلزنیهای رضا قوچان نژاد باعث شد ایران سه پیروزی برابر تیمهای قطر، لبنان و کره جنوبی را کسب کند و به عنوان تیم نخست به جام جهانی 2014 برزیل راه یابد.
اعداد دروغ نمیگویند
– دستمزد کارلوس کیروش: دو میلیون دلار
– درآمد سرانه: 6.8 هزار دلار
– تعداد باشگاهها در فیفا: 120 باشگاه
– شرکت در انتخابیهای جام جهانی: 92 درصد
تقابلهای اصلی: دیدار اول ایران در جام جهانی برابر نیجریه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در دومین دیدار شکست مسی و یارانش کار بسیار سختی برای ایرانیان محسوب میشود، اما اگر واقع بین باشیم شاید بازی ایران و بوسنی و هرزگوین دیدار تعیین کننده برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2014 برزیل باشد؛ دیداری که هر دو تیم در آن چشم به پیروزی دارند. اگر ایران نتواند سه امتیاز بازی با بوسنی و هرزگوین را به دست آورد به احتمال بسیار زیاد هیچ امیدی برای صعود ایران به دور دوم وجود نخواهد داشت. در رسانههای ورزشی ایران صحبتهای زیادی درباره چگونگی مهار ادین ژکو به میان آمده است. این مهاجم بوسنیایی این فصل در تیم منچسترسیتی گلهای زیادی را به ثمر رسانده است.
این حقیقت که بوسنی و هرزگوین سومین حریف ایران در جام جهانی است میتواند به احتمال زیاد نکته مثبتی برای شاگردان کارلوس کیروش داشته باشد، چرا که ایران در صورت کسب یک امتیاز از دو بازی خود میتواند با پیروزی برابر بوسنی شانس صعود به مرحله بعد را داشته باشد. این احتمال وجود دارد که بوسنی در بازی سوم خود هیچ شانسی برای مرحله بعد نداشته باشد و این کار را برای ایران راحت خواهد کرد.
مهمترین بازیکن ایران: خیلیها هنوز امیدشان را روی رضا قوچان نژاد بسته اند. این مهاجم که در کودکی به همراه خانوادهاش از ایران به هلند مهاجرت کرد در ژانویه سال 2013 استاندارد لیژ بلژیک را به مقصد چارلتون ترک کرد تا بتواند فرصت بازی بیشتری داشته باشد. قوچان نژاد اکنون تجربه خوبی را کسب کرده و تاثیرگذاریاش در بازی بیشتر شده است. در ابتدا مشکلاتی که برای ویزا برای او به وجود آمد باعث شد تا اولین بازی ملیاش به تاخیر بیفتد، اما او ارزش این همه انتظار را داشت و توانست در یازده بازی ملی 9 گل را به ثمر برساند.
دو گل مهم سه امتیازی در راه جام جهانی 2014 برزیل را رضا قوچان نژاد برای تیم ملی فوتبال ایران به ثمر رساند. این آمار او زمانی بیشتر جلوه میکند که در نظر بگیریم ایران یکی از ضعیف ترین خط حملههای انتخابی جام جهانی در قاره آسیا را داشت. علاوه بر رضا قوچان نژاد، اشکان دژاگه هافبک فولام توانسته خود را در تیم ملی فوتبال ایران جا بیندازد. این بازیکن ایرانی این فصل یکی از بهترین بازیکنان تیم لندنی فولام بود و توانست در این فصل تجربه خوبی کسب کند. در مرکز زمین جواد نکونام؛ هافبک خطرناک ایران حضور دارد که با 33 سال سن همچنان در ترکیب ثابت تیم ملی فوتبال ایران حضور دارد.
معنای موفقیت: پر واضح است که هدف اصلی ایران این است که نمیخواهد هر سه دیدار خود در مرحله مقدماتی جام جهانی را واگذار کند اما موفقیت اصلی ایران زمانی شکل خواهد گرفت که این تیم به جمع شانزده تیم پایانی مسابقات راه پیدا کند.
اگر ایران موفق به انجام این کار شود، هیچ چیز دیگری برایشان اهمیتی نخواهد داشت. قطعا باید شاهد جشن و پایکوبی زیادی در تهران باشیم و کارلوس کیروش و شاگردانش به کتاب افتخارات تاریخ ایران راه خواهند یافت. در صورت صعود نکردن ایران به دور دوم جام جهانی نتیجه خوب برابر آرژانتین میتواند تسلی بخش ایرانیان در جام جهانی 2014 برزیل باشد. ایران تاکنون در تاریخ جام جهانی با تیمهای بزرگی بازی کرده است. تیمهای همچون هلند، آلمان، یوگسلاوی، مکزیک و پرتغال و همه این بازیها را باخته است. در صورت نتیجه گرفتن ایران برابر آرژانتین و عدم صعود ایران به مرحله بعد باز هم نوعی موفقیت برای ایران شکل گرفته است.
ایران تا کجا صعود خواهد کرد؟ صحبت کردن درباره این موضوع کار آسانی است. کار سختی است اگر تیم ملی فوتبال ایران بتواند به دور دوم جام جهانی 2014 برزیل راه پیدا کند.
نظر کارشناسی شاکا هیسلاپ: دروازهبان تیم ملی ترینیداد و توباگو در جام جهانی 2006 درباره تیم ملی فوتبال ایران میگوید: چشم انداز کامل تیم ملی فوتبال ایران در طول رقابتهای انتخابی کاملا تغییر کرد. آنها بازیها را خوب شروع نکردند، اما به یکباره با قویتر کردن خط دفاعی و پیروزیهای نزدیک یک بر صفر توانستند با فوتبالی تقریبا کسل کننده تیم صدرنشین گروه خود شوند و به جام جهانی 2014 برزیل صعود کنند.
انتظار داریم که همین شیوه بازی را در جام جهانی 2014 برزیل از تیم ملی فوتبال ایران ببینیم. ایرانیها تلاش خواهند کرد تا در خط دفاع تیم قدرتمندی باشد و امیدشان روی ضدحملات خواهد بود. جواد نکونام، کاپیتان و هافبک تیم ملی فوتبال ایران که 136 بازی برای تیمش انجام داده روی ضربات شروع مجدد مهارت بالایی دارد. این بازیکن قدرت بازیخوانی خیلی خوبی دارد و رهبر تیم ملی فوتبال ایران در رختکن محسوب میشود.
منبع: ساکرنت
با سلام .. مطلب جالبی بود. با آرزوی موفقیت برای فوتبالیست های کشورمون در بازیهای جام جهانی