دومین جشنواره دوسالانه کوه نوشته ها برگزار شد

توسط

عصر روز یکشنبه 21 آذر 1395، سالن اسوه پذیرای خیل عظیم علاقمندان به کوهنوردی بود که برای برگزاری مراسم بزرگداشت «روز جهانی کوهستان» و «دومین دوره جشنواره کوه نوشته ها» در سالن حضور پیدا کرده بودند.

مراسم راس ساعت 17:15 با تلاوت آیات قرآن و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. «سهند عقدایی» چهره آشنای کوهنوردی کشورمان اجرای مراسم را بر عهده داشت.

پس از شروع رسمی مراسم و خوشامدگویی، «سهند عقدایی» به معرفی بخش های مختلف برنامه پرداخت و به این نکته اشاره کرد که مراسم حاضر در واقع ادغام دو رویداد «بزرگداشت روز جهانی کوهستان» و «دومین دوره جشنواره کوه نوشته ها» است.

«پرویز امرایی» ریاست هیئت مدیره انجمن کوهنوردان ایران به عنوان نخستین سخنران مراسم به روی صحنه رفت و به بیان نکاتی در رابطه با فعالیت های این انجمن پرداخت. در بخش بعدی از «مهدی انصاری» برای قرائت بیانیه نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) در ایران برای حضور برروی صحنه دعوت به عمل آمد که به دلیل عدم حضور وی در سالن، صحبت وی انجام نشد. پس از آن تیزری در رابطه با بزرگداشت روز جهانی کوهستان به نمایش درآمد که توسط عوامل هیئت کوهنوردی استان تهران تهیه شده بود.

در بخش بعدی از «دکتر مهران مقصودی» دانشیار دانشگاه تهران در رشته جغرافیا برای حضور بر روی صحنه دعوت به عمل آمد. وی با ارائه توضیحاتی که با نمایش تعدادی اسلاید همراه بود به بیان نکاتی در رابطه با اهمیت نواحی کوهستانی در ایران پرداخت. بخش هایی از این توضیحات به معرفی پدیده های طبیعی در ایران می پرداخت که قابلیت ثبت جهانی را دارا می باشند. پس از این بخش فیلم کوتاهی در رابطه با بزرگداشت روز جهانی کوهستان به نمایش درآمد.

در بخش بعدی «سلام اسماعیل سرخ» به عنوان ریاست بنیاد زاگرس شناسی بر روی صحنه حاضر شد و به ایراد سخنرانی پرداخت. بخش عمده توضیحات وی به بیان نکاتی در رابطه با اهمیت کوهستان و علی الخصوص کوهستان زاگرس اختصاص داشت. پس از اتمام این بخش در ساعت 19:00 بخش دوم مراسم (دومین دوره ی جشنواره کوه نوشته ها) آغاز شد. پس از پخش تیزری کوتاه، «عباس ثابتیان» دبیر جشنواره با حضور بر روی صحنه به ارائه توضیحاتی در رابطه با تاریخجه برگزاری آن پرداخت.

پس از آن از «استاد علی اکبر شکارچی» برای ایراد سخنرانی و اجرای قطعاتی از موسیقی سنتی و محلی لرستان دعوت به عمل آمد. این بخش از قسمت های جالب برنامه بود که برای نخستین بار در مراسم های مرتبط با کوهنوردی در برنامه گنجانده شده بود.

پس از این بخش «مهدی انصاری» نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) بر روی صحنه حاضر شد و به قرائت بیانیه نماینده این سازمان در ایران که به مناسبت روز جهانی کوهستان تهیه و تنطیم شده بود پرداخت. در بخش بعدی از «داوود محمدی فر» پیشکسوت عرصه کوه نویسی و نویسنده نام آشنای کتب کوهنوردی برای ایراد سخن دعوت به عمل آمد.

بخش بعدی مراسم به تقدیر از دست اندرکاران دومین دوره جشنواره ی کوه نوشته ها اختصاص داشت. در این بخش اعلام شد که تعداد 430 عنوان کتاب کوهنوردی از طرف «محمد نوری» و «اختر شاندیز» به انجمن کوهنودان ایران اهدا شده است.

پس از این بخش به معرفی برگزیدگان جشنواره در بخش های مختلف پرداخته شد.

بخش اول: گزارش برنامه ها و مقالات کوهنوردی

در این بخش «نیما اسکندری» با گزارش های «خط الراس هفت خوان» و «خط الراس اشتر به سکه نو» عنوان برگزیده ویژه جشنواره را از آن خود کرد.

بخش دوم: گزارش ها و مقالات در حوزه محیط زیست کوهستان

در این بخش «ابوالفضل زمانی» به خاطر ارائه مقاله «یخچال های کوهستانی ایران» عنوان برگزیده ویژه جشنواره را از آن خود کرد.

بخش سوم: وب سایت های فعال در حوزه کوهنوردی

در این بخش «وب سایت خبری – تحلیلی کوه نامه» موفق شد عنوان برگزیده جشنواره را کسب کند.

بخش سوم: کتب کوهنوردی

در این بخش از نفرات ذیل تقدیر و تشکر به عمل آمد:

«دکتر ابولفضل جوادی» به خاطر کتاب «راهبری در کوهستان»
«سعید هاشمی نژاد و سارا عدالتیان آراسته» به خاطر کتاب «تکنیک های غارنوردی آلپی»
«نیما فرید مجتهدی» به خاطر کتاب «اطلس کوه های ایران»
«حسن گرامی» و «حمید شفقی» به خاطر کتاب «راهنمای سنگنوردی دیواره پل خواب»
«حسن نجاریان» به خاطر کتاب «بر فراز خورشید»
در انتهای این بخش از «دکتر فرید عباسی درفولی» به خاطر کتاب «سرما، قاتل خاموش» به عنوان برگزیده ویژه جشنواره تجلیل به عمل آمد.

عکس: مارال
گزارش: طیبه طاهری

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید