برای فرار از گرمای سوزان اواسط تابستان، می توانید مسیر نئور به سوباتان را برای سفر آخر هفته خود انتخاب و برنامه ریزی کنید. پیاده روی در این مسیر و تماشای زیبایی های بی شمار آن می تواند سفری خاطره انگیز و زیبا را برای شما رقم بزند.
سوباتان
سوباتان در فاصله 36 کیلومتری شمال غرب شهر تالش و 17 کیلومتری جنوب دریاچه نئور اردبیل در ارتفاع 1900-1970 متری از سطح دریاهای آزاد قرار دارد. این منطقه دارای جمعیت کمی است که عموما به صورت ییلاق-قشلاق و در ماه های گرم سال ساکن آن هستند. سوباتان از چشمه های خنک و آب و هوای خنکی برخوردار است و دارای زمین های سرسبز پوشیده از چمن است.
سوباتان، ییلاق لیساری ها است؛ لیسار مرکز بخش کرگان رود تالش است. برای عزیمت به سوباتان 4 مسیر وجود دارد که فاصله 18 کیلومتری دریاچه نئور تا ییلاق سوباتان، یکی از مناسب ترین مسیرهای پیاده روی تابستانی است.
دریاچه نئور
دریاچه نئور در دامنه های رنگارنگ رشته کوه باغرو در غرب لیسار و ییلاقات سوباتان قرار گرفته است. نئور واژه ای اوستایی به معنی دریاچه بوده که همین امر قدمت دریاچه را به تاریخ قبل از اسلام می رساند. این دریاچه به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری کشور، مجموعه ای از شگفتی های طبیعی را در خود جای داده است. در این دریاچه با حدود 2500 متر ارتفاع از سطح دریا و تنوع منحصربفرد زیستی، یکی از لذیذترین ماهیان جهان موسوم به قزل آلای رنگین کمانی پرورش داده می شود.
مساحت دریاچه حدود 420 هکتار و عمق متوسط آن 3 الی 8 متر است. آب دریاچه به مدت 5 ماه از سال به قطر 80 سانتی متر یخ می زند. دریاچه نئور مرتفع ترین دریاچه یخچالی بازمانده از دوران باستان است.
اطراف دریاچه و در حوضه آبریز آن پوشش گیاهی گوناگون زینت یافته که بطور عمده شامل گیاهان دارویی از جمله شبدر، بابونه، بومادران، پنج انگشت، جگن، آلاله، نعناع، کنگر و خاکشیر است. منطقه حفاظت شده نئور بخشی از منطقه حفاظت شده لیسار است که بزرگ ترین دریاچه آب شیرین دائمی منطقه را دارد. مسیر دریاچه نئور به سوباتان در تابستان یکی از مناسب ترین مسیرهای پیاده روی بشمار می رود.
دسترسی و راهنمای مسیر
برای رسیدن به این جاده خاکی در ابتدا باید عازم اردبیل شوید. در فاصله 35 کیلومتری جاده اردبیل به طرف خلخال، روستایی به نام بودآلالو وجود دارد که سه راهی ورود به جاده اصلی دریاچه نئور است. از این سه راهی به طرف شرق تا روستای عباس آباد 10 کیلومتر و از آنجا تا ساحل دریاچه نئور حدود 8 کیلومتر جاده آسفالته وجود دارد. توقف در کنار این دریاچه که در منطقه حفاظت شده نئور قرار گرفته و بخشی از منطقه حفاظت شده لیسار به شمار می رود، بسیار جذاب و دلپذیر است.
پرورش نوعی ماهی قزل آلای رنگین کمان در این دریاچه که در زمره بهترین نوع ماهیان دنیا است، هر سال عده زیادی از مردم را برای ماهیگیری و کوهنوردی و استفاده از مناظر بدیع و بی نظیر منطقه و هوای خنک و مطبوع آن به این سمت می کشاند.
پس از این توقف که مدت زمان آن بستگی به برنامه ریزی شما برای این سفر دارد، می توانید مسیر خاکی و البته ماشین رو دریاچه به سمت سوباتان را در پیش بگیرید. در این مسیر علاوه بر دیدن دشت های زیبا و انبوه از گل های زردرنگ، همه جا چادرهای برافراشته عشایر را خواهید دید.
در نهایت، سوباتان مقصد پایانی شما پس از این پیاده روی 18 کیلومتری خواهد بود؛ ییلاقی در فاصله 36 کیلومتری شمال غرب شهر تالش.
نکات قابل توجه دیگر
1. دریاچه نئور در فاصله حدود 48 کیلومتری جنوب شرق اردبیل و حدفاصل دو استان اردبیل و گیلان است.
2. از دریاچه نئور دو مسیر یکی به سمت شرق وجود دارد و دیگری به سمت جنوب و جنوب شرق. مسیر ابتدایی به ییلاق سوباتان منتهی شده و مسیر دوم به ییلاق های آق اولر و مریان.
3. کل مسیر دریاچه نئور تا ییلاق سوباتان حدود 18 کیلومتر است که منهای بخشی از ابتدای مسیر بقیه تقریبا سرپایینی است.
4. بخش های زیادی از مسیر کاملا بکر و بدون هیچ راه ارتباطی است و همچنین سرویس موبایل وجود ندارد.
5. طبق برنامه، اقامت در نقاطی است که عموما بادخیز بوده و هوای نسبتا سردی دارد. چادر و کیسه خواب مناسب به همراه داشته باشید.
6. بخش هایی از ابتدای مسیر بعد از جدا شدن از دریاچه نئور خشک است. آمادگی ذهنی برای برخورد با این مناطق خشک را داشته باشید.
7. در نقاطی از مسیر چشمه آب وجود دارد. اما همراه داشتن یک بطری آب برای هر نفر ضروری است.
8. ممکن است بخش هایی از مسیر راه ارتباطی وجود داشته باشد. اصرار بر سوار شدن به ماشین های گذری (نیسان و …) نداشته باشید. تورلیدر در صورت نیاز اقدام لازم در این زمینه را انجام خواهد داد.
اگر این سفر را به صورت گروهی و به همراه تورهایی که به سمت این مقصد طراحی می شوند انجام دهید لذت بیشتری برده و ایمن تر خواهید بود؛ چراکه مسیر تقریبا بکر بوده و همراهی یک راهنمای آشنا به مسیر از مخاطرات آن کم می کند.
این مطلب در وب سایت خبری تحلیلی گردشگری ایران (دنیای سفر) نیز منتشر شده است. لینک مطلب
خسته نباشی مهربان بسیار عالی و زیبا