چمدان هایی که به مقصد ایران بسته شدند

توسط

تغییر نگاه جهانی به ایران دستاورد دولت روحانی در ابعاد بین المللی است. این تغییر در رویکرد بین المللی به کشورمان با رشد حضور گردشگران خارجی به راحتی ملموس و باورپذیر است.

گردشگرانی که همواره به ایران با تردید می نگریستند و جاذبه های ایران را نمی شناختند، با دیپلماسی منطقی و عقلانی دولت، تصمیم گرفتند به ایران سفر کنند. در هیچ یک از دولت های پیشین به اندازه دولت تدبیر و امید، رسانه های مطرح خارجی از مردمشان نخواسته اند که به ایران سفر کنند و جاذبه های کم نظیر سرزمینمان را ببیند.

رسانه هایی که پیش از این سیاه نمایی فضای ایران دستورکارشان بود، با چرخشی که در سایه ارتباط دوستانه و درعین حال، مقتدرانه دولت روحانی با سایر کشورها روی داد، به معرفی جاذبه های ایران و ستودن امنیت آن پرداختند.

تدبیر دولت در دیپلماسی عمومی موجب شد تا در چهار سال گذشته شاهد رشد چشمگیر چهل درصدی حضور گردشگران خارجی به کشورمان باشیم. 10 کشور برتر منطقه اروپا آلمان، فرانسه، ایتالیا، روسیه، هلند، انگلستان، سوئد، اتریش، اسپانیا و سوئیس بیشترین سهم را در گردشگری ورودی به ایران در مدت مورداشاره داشته اند.

در این میان، کشور فرانسه، با افزایش چشمگیر 104.1 درصدی حضور گردشگرانش در ایران، بیشترین سهم را در افزایش درصد ورود گردشگران اروپایی به ایران در پسابرجام داشته است. جمهوری چک و هلند نیز به ترتیب با 53.4 درصد و 43.3 درصد، در رتبه های بعدی قرار دارند.

با وجود ناامنی در کشورهای منطقه، دست یافتن به این رشد برای دولت روحانی و فعالان صنعت گردشگری موفقیتی ارزشمند محسوب می شود که توانسته امید را برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بخش گردشگری افزایش دهد.

ایرانی که در معادلات گردشگری منطقه نقش محدودی داشت، بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم در ارزیابی ها و تحلیل های مراکز معتبر بین المللی، به عنوان یک مقصد مهم معرفی شد.

افزایش پروازهای خارجی به ایران و تسهیل در ورود گردشگران خارجی موجب شد تا شاهد سرریز درامدهای ارزی غیرنفتی ای به کشور باشیم که مدت ها بود مردم و تصیم گیران کشور منتظرش بودند.

گردشگرانی که هم به اقتصاد ما رونق بخشیدند و هم سفیرانی بودند که پس از بازگشت به کشورشان، زیبایی ها و جاذبه های وسوسه انگیز ایران را برای هم وطنان خود و کل دنیا روایت کردند.

به راستی، کدام رسانه و فعالیتی می توانست به اندازه این گردشگران سیمای واقعی ایران را در ابعاد بین المللی به درستی ترسیم کند و درعین حال، رونق اقتصادی صنعت گردشگری را نیز موجب شود.

دیپلماسی فعال ایران در عرصه بین المللی، ارائه تصویر مثبت از ایران در جهان پس ازبرجام، فراهم آوردن تسهیلات صدور روادید نظیر روادید فرودگاهی، سفرهای مقامات عالی رتبه کشورهای اروپایی به ایران، تلاش برای توسعه گردشگری ایران در عرصه بین المللی،حمایت و تشویق فعالیت های بخش خصوصی، و بازاریابی و تبلیغات در سایر کشورها از جمله مؤلفه هایی هستند که دولت یازدهم با به کار بستن آن ها توانست جانی دوباره به صنعت گردشگری کشور ببخشد.

فراهم نبودن زیرساخت های لازم در صنعت گردشگری مشکلی است که پس از توجه جهانی به ایران موردتوجه دولتمردان قرار گرفته است؛ از این حیث نیز، تحرک صنعت گردشگری موجب شده تا توسعه امکانات و رفع محرومیت های مناطق مختلف کشور در برنامه ریزی ها لحاظ شود.

هرچند برای تغییر وضع موجود و رسیدن به وضع مطلوب همچنان باید با تدبیر پیش رفت و به آینده امید داشت.

عباس مهدوی – مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید