این مراسم در سالن اجتماعات کاخ نیاوران تهران برگزار شد. در ابتدای مراسم و پس از پخش آیاتی از قرآن برنامه شروع شد و سپس سرود ملی ایران پخش شد که همه حضار با حالت ایستاده و زمزمه همزمان سرود ملی، پخش آن را همراهی کردند. مجری برنامه خوش آمدگویی اولیه رو انجام داد و با تشکر از مسوولان کاخ نیاوران، صحبت هایش را با معرفی مهمانان ادامه داد.
استارت آپ ویکند با ایراد سخنرانی موسویان (معاون وزیر در حوزه رسانه های دیجیتال) شروع شد. موسویان با ارائه آماری از گردشگری اظهار کرد: فاصله ایران که جاذبه های گردشگری فراوانی دارد با کشورهای دیگر در حوزه گردشگری زیاد است. وی با اشاره به اینکه ما در جامعه ای شبکه ای زندگی می کنیم به ارائه مفاهیمی چون IOT و IPv6 پرداخت و گفت: اینترفیس هایی که هر روز با آنها کار می کنیم ساده و ساده تر می شوند.
وی در ادامه صحبت هایش اظهار داشت: در کنار هوش مباحث دیگری چون روانشناسی و جامعه شناسی و … نیز باید رشد کنند. وی با اشاره به اینکه دنیای مجازی به غلط دنیای مجازی خوانده می شود تصریح کرد: هر آنچه که قابل تصور باشد، واقعی است. ویرچوالیتی همان واقعیت است.
موسویان بالاخره بحث را به گردشگری کشاند و به نقش فناوری اطلاعات در گردشگری پرداخت و گفت: زیرساخت مناسب، گردشگری را به صنعتی اصلی و مهم تبدیل خواهد کرد و سواد دیجیتالی میزان تولید ناخالص ملی را افزایش خواهد داد. دوران داشتن برتری به دلیل تسلط به مهارتهای فناوری پایان یافته است چرا که گوشی های هوشمند در اختیار همگان است و هر کسی به راحتی می تواند از آنها استفاده کند. موسویان هم چنین به بیان تفاوت سفر مجازی و واقعی پرداخت و به معرفی شبکه ملی فرهنگ پرداخت و از 350 خانه فرهنگ دیجیتال نام برد. این شبکه در اختیار ایده ها است و آماده پذیرش ایده ها! هر چند هنوز نهایی نشده است.
سخنان موسویان در حالی پایان یافت که باد شدیدی در فضای کاخ نیاوران، در حال وزیدن بود و اغلب افرادی را که در بیرون بودند را به داخل سالن کشاند. در همین حال اقبال واحدی، مجری صبح به خیر ایران پشت تریبون رفت. او شاد و پر انرژی حضار را به سلام کردن با صدای بلند کرد و بعد از چندبار بالاخره موفق شد. اقبال واحدی به بیان دیدگاهی طنز در حوزه گردشگری پرداخت. در گردشگری هم پول است و هم حال!
سخنران بعدی آقای سلجوقی بود که در ابتدای صحبت هایش به اهمیت و تعریف کارآفرین پرداخت و گفت: کارآفرین در شناسایی مشکل خوب عمل می کند و برای مشکل شناسایی شده، راهکار می یابد. کار آفرین خطرپذیر است و با مردم عادی فرق دارد. اما کارآفرین دیوانه نیست به همین جهت برای کار خود برنامه دارد. 93 درصد اشتغال دنیا در بخش خدمات است. سلجوقی: آمار جالبی از بازگشت سرمایه ارایه می دهد. میانگین نرخ بازگشت سرمایه در R&D سه هزار درصد است. امروز هر کاری بدون R&D به شکست می رسد. سلجوقی سلطان کرم ایران است سلطانی کرم، برند خسرو سلجوقی است. کرم ایشان برای تولید کود ورمی کمپوست است. حضار به شعار “مدفوع خریداریم” ایشان خندیدند.
در ادامه مراسم مربیان و برگزارکنندگان به روی سن رفتند. لطفا برای مربیان بیشتر دست بزنید. آقای جهانگیری به سرخط رفت و از مربیان خواست دوباره خود را معرفی کنند با جزییات سابقه کاری … معرفی ها تمام شد و مربیان به صندلی خود برگشتند در ادامه از از اسپانسرها قدردانی شد.
در ادامه آقای اندرسون، نمایند استارت آپ ویکند جهانی صحبت هایش رو شروع کرد. اندرسون همه را مجبور به سرپا ایستادن کرد. این پایان هفته برای شما حضار است. او چند سوال را از حضار می پرسد و به دنبال کارآفرینان جدی است. دست ها بالا. جمع آوری ایده ها شروع شد بجنبید. زمان محدود است.
هورا. بالاخره آدرس لایو دنیای سفر را در تریبون معرفی کردند.
اندرسون با کمک آقازاده در حال تشریح مراحل کارند. نکته مهم: اگر ایده شما جزو ایده های منتخب نبود، ادامه بدید و به تیم دیگری که ایده دیگری دارد، بپیوندید. افراد در حال یادداشت ایده های خود هستند. کمی بعدتر ایده ها به رای گذاشته می شوند و در گام بعدی ایده های منتخب باید بتوانند تیمی تشکیل دهند. حضار: در یارگیری دقت کنید. اگر ایده شما منتخب نشده در گروه های دیگر عضو شوید. برای یادگیری لزوما نباید صاحب ایده باشید. اگر ایده شما انتخاب نشده، دلسرد نشید. به دنبال رویای های خود باشید. پافشاری کنید.
در ادامه ارائه دهنده ایده ها به صف شدند و البته سالن کمی شلوغ شد. صاحبان ایده ها شصت ثانبه برای دفاع از ایده خود داشتند. در این 60 ثانیه باید مشکلی که قرار است حل کنند را خوب توضیح می دادند و مشخص می کردند که به دنبال چه فردی برای تیم خود هستند. ایده های تکراری هم پذیرفته نمی شدند. تنها و تنها باید یک ایده ارایه گردد.
بسیار عالی. خسته نباشین