طراح و خالق تندیس «مهدی عمیدی، فاتح قله اورست»: مردم مشهد با دیدن تندیس مهدی عمیدی احساس غرور می کنند.
امیرمهدی وثوق فارغ التحصیل از دانشکده هنر که خود یکی از ورزشکاران رشته کوهنوردی است، در خصوص تصمیمش برای ساخت تندیسی از مهدی عمیدی فاتح قله اورست، اظهار کرد: عمیدی متولد 8 آبان ماه 1358 در مشهد بود، هیمالیانوردی مستقل و اولین ایرانی است که توانسته قله اورست را بدون استفاده از کپسول اکسیژن فتح کند.
وی افزود: این کوهنورد شهیر مشهدی فعالیت خود را از 19 سالگی در ارتفاعات استان خراسان آغاز کرد و موفق به صعود به قله هایی نظیر اسپانتیک، خان تنگری، ماناسلو، اورست، لهوتسه، پوبدا و کی 2 «تا ارتفاع 8200 متری» شد.
وثوق با بیان اینکه مهدی عمیدی یکی از 5 کوهنوردی است که لقب “پلنگ برفی” را به خود اختصاص داده است، گفت: در 22 مهر ماه 91 عمیدی برای صعود قلل “مون بلان”، عازم فرانسه شد که در نهایت در این منطقه مفقود شد و با گذشت چند هفته بی خبری از این کوهنورد ژاندارمری منطقه “شامونیکس” فرانسه ناپدید شدن این فاتح مشهدی قلل مرتفع جهان را اعلام کرد و تاکنون اثری از وی پیدا نشده است.
وی تصریح کرد: مهدی عمیدی برای جامعه کوهنوردی مشهد و ایران افتخاری بزرگ بود که نامش همواره در این ورزش خواهد درخشید.
طراح تندیس فاتح مشهدی قله اورست، در ارتباط با ساختار تندیس ساخته شده نیز بیان کرد: این اثر با ارتفاع 3 و نیم متر از یکی از فیگورهای این کوهنورد مشهدی بعد از فتح قله اورست ساخته شده است که جنس آن فایبرگلاس است و در مدت 5 ماه ساخته شده است.
وی در ارتباط با انتخاب ارتفاعات آب و برق مشهد برای جانمایی این اثر نیز خاطرنشان کرد: مهدی عمیدی کوهنوردی بزرگ بود که در تمامی ابعاد شخصیتی و ورزشی درخشان بود، به همین منظور کوه های آب و برق را به عنوان یکی از نقاط پرتردد و دیدنی شهر مشهد انتخاب کردیم تا مردم بیشتر با این اسطوره کوهنوردی شهرشان آشنا شوند و احساس غرور کنند.
وثوق افزود: به طور قطع این مجسمه ها و تندیس ها تأثیر مطلوبی بر بینش هنری مردم و آشنایی آن ها با شخصیت های مختلف دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مشهد ظرفیت و پتانسیل بالایی در زمینه ساخت آثار هنری و تندیس های مختلف از شخصیت های متنوع دارد و اکنون با وجود فعالیت بهار فیروزه ای به عنوان یک حرکت هنری در این شهر می توان گفت که استقبال از بهار امسال متفاوت و دلنشین خواهد بود.