رخدادهای چند سال اخیر وضعیت کوه های نپال را خارج از کنترل مقامات گردشگری این کشور نشان داده است.
رخدادهای گردشگری نپال پس از وقوع حادثه سقوط بهمن سال 2014 و مرگ 16 شرپا به سمتی پیش رفته که به مرور کنترل وزارت گردشگری نپال بر حضور و فعالیت گردشگران به سمت خودمختاری پیش می رود!
جنگ شرپاها با دو کوهنورد سوییسی و ایتالیایی (سیمون مورو و اولی اشتک) در بهار 2013 به بهانه ریختن یخ بر سر شرپاها، صعود کوهنورد چینی وانگ جینگ با بالگرد به کمپ دوم در سال 2014، صعود بدون مجوز کوهنورد آمریکایی به 31 قله نپال و صعود سه کوهنورد اسپانیایی از مسیر نو به دو قله 6000 متری این کشور و البته جنجال رسانه ای بر سر صعودهای قله ماناسلو در پاییز 2016 از جمله مواردی است که موجب شده تا وزارت گردشگری نپال به اوج بی ثباتی در تصمیم گیری بر سر مسایل مربوط به صعود قلل این کشور برسد.
به موارد فوق بیافزایید:
1. عکس فتوشاپ شده دو کوهنورد زن و مرد هندی در که ادعای صعود اورست در بهار گذشته را داشتند و حتی احکام صعود خود را نیز از وزارت گردشگری این کشور دریافت کرده بودند!
2. عدم حضور افسران رابط دولت نپال در کنار تیم های اعزامی!
3. سودجویی آژانس های گردشگری در غفلت مقامات دولتی!
4. اختلاف شرپاها با مقامات دولتی و همراهی کوهنوردان برای درآمد بیشتر در برنامه های فاقد مجوز!
5. اختلافات اتحادیه کوهنوردی نپال با وزارت گردشگری بر سر اعطای مجوز قلل زیر 6600 متر!
موارد بالا را می توان از علل این بی ثباتی دانست. بدیهی است رویکرد دولت نپال به درآمد بیشتر از ورود گردشگران و کوهنوردان موجب خواهد شد تا طی سال های آینده بر این بی ثباتی افزوده شود. در این صورت آینده تاریکی در انتظار گردشگری کوهستان نپال خواهد بود.
منبع: کوه قاف