چرا از حوادث کوهنوردی درس نمی گیریم؟

توسط

هنوز چند ماهی از مفقود شدن کوهنورد نامدار کشورمان مهدی عمیدی در مون بلان نگذشته بود که خبر مفقود شدن یک کوهنورد دیگر، بنام علی اسدی از کوهنوردان شهرستان سرعین روی خبرگزاری ها آمد. این اتفاق در قله آلبروز بلندترین قله روسیه و اروپا و پیش از آغاز سال جدید رخ داد و جامعه کوهنوردی کشورمان را متاثر نمود!

قطعا تمامی علاقه مندان کوهستان بارها و بارها در اخبار، رسانه ها، سایت های ورزشی و نشریات کوهنوردی نکات ایمنی مورد توجه را شنیده و خوانده اند که مهم ترین شان به شرح زیر می باشند:
– از کوهنوردی انفرادی اجتناب کنید.
– هدف و مقصد خود را پیش از سفر اطلاع دهید.
– از شرایط آب و هوا اطلاع حاصل نمائید.
و …

اما در همین مختصر گفتار و در دو مثال ابتدای این نوشتار از مفقودی دو کوهنورد از کشورمان در مون بلان و آلبروز گفتیم که هیچکدام به هشدارها توجه ننمودند و متاسفانه خانواده، دوستان و همنوردان خود را در انتظار غرق نمودند! مون بلان بلندترین کوه آلپ و یکی از مشکل ترین قله های دنیا از لحاظ صعود و البروز بلندترین کوه اروپا هر دو جزو قلل پر تردد و البته پرحادثه به شمار می آیند، بدیهی است صعود در فصول کم تردد پائیز و زمستان و تلاش های کم تعداد، بر تعداد حوادث آنها می افزاید.

اینک در حالی سال جدید شمسی را آغاز می کنیم که تجربه یک سال پر حادثه کوهنوردی کشورمان را تحت تاثیر خود قرار داده است. پس نیاز است از حوادث درس بگیریم و این درسها و آموزه های خود را در اختیار دیگران نیز قرار دهیم. همانگونه که در کودکی فرا گرفته ایم “عالم بی عمل مثل زنبور بی عسل می ماند” بنابراین زیبایی و ارزش دانسته هایمان زمانیست که آنها را به دیگران آموزش دهیم. شاید روزهای سبزی در پیش باشد. به امید آنروز

منبع: وبلاگ کوه قاف
برگرفته از وبلاگ استاد عزیزم آقای رضا زارعی با اندکی تصرف

1 نظر
  1. هاجر 11 سال قبل
    پاسخ

    من همیشه از این حوادث میترسیدم

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید