کوهنوردان ممنوعه در پاکستان

توسط

سایت pythom در گزارشی مفصل به مشکل منع برخی از کوهنوردان در ورود به پاکستان پرداخته و این مشکل را به استفاده برخی از کوهنوردان از شرپاها در طی سال های گذشته ربط داده است.

نویسنده با اشاره به پیچیدگی های بروکراتیک در پاکستان عنوان کرده است که برخی از کوهنوردان که هر ساله به قره قروم می آیند امسال به طور عجیبی با ممنوعیت ورود مواجه شدند. این گزارش اضافه می کند که این کوهنوردان دارای ویزای ورود و مجوز صعود نیز هستند!

پیچیدگی های بروکراتیک که به آن اشاره شد برخی تکراری اما برخی کاملا تازه هستند و علت اصلی این مشکلات نیز موقعیت استراتژیک قلل قره قرو پاکستان هستند. با اینکه هنوز دلایل رسمی چنین ممنوعیتی فاش نشده است، به برخی از کوهنوردان به صورت مخفیانه گفته شده که علت این ممنوعیت استفاده از شرپاهای نپالی در صعود تابستان گذشته بوده است.

یکی از این کوهنوردان کریس بورک است که رهبری تیم برودپیک را به عهده دارد. او می گوید با اینکه مجوز صعود داشتم و ویزا تهیه کرده بودم خیلی زود ویزای من کنسل شد. او 12 ساعت بعد از اینکه در اسلام آباد فرود آمده بود به کاتماندو بازگردانده شد. و همین طور اتفاقات مشابه که برای دیگر کوهنوردان رخ داده است.

کریس از سال 2013 و بعد از آن اتفاقات تروریستی که در جبهه دایامیر برای کوهنوردان خارجی افتاد و منجر به کشته شدن 11 کوهنورد در نانگاپاربات شد، هر ساله به پاکستان و قره قروم آمده و این در حالیست که بیشتر کوهنوردان صعودهای خود در قره قروم را لغو کرده بودند.

اگر این ممنوعیت ها به خاطر استفاده از شرپا باشد، کمکی به جذب کوهنورد به قره قروم و توسعه صنعت گردشگری در پاکستان نخواهد کرد؛ چراکه بیشتر اپراتورهای نپالی و شرپاها سهم زیادی در صعودهای پاکستان دارند و این حضور از 5 سال پیش پررنگ تر شده است. در حال حاضر نقش شرپاها از باربرهای ارتفاع به راهنمایان ارتفاع تغییر کرده و نقش باربرهای پاکستانی در صعودهای قره قروم که نقش چندین سال پیش شرپاها در نپال را دارند به شدت کاهش یافته است.

تنها راه حل این مشکل اینست که باربرهای پاکستانی که از حمایت دولت بهره ای ندارند مهارت های فنی و روانی را از شرپاهای نپالی فرا گرفته تا بتوانند دوباره بازار را در دست بگیرند و این همان کاریست که شرپاها در نپال انجام دادند و دست اپراتورهای غربی را از بازار هیمالیای نپال کوتاه کردند.

منبع: Pythom و با تشکر از: وبلاگ آلپ سولدوز

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید