جان دادن یک کوهنورد در قله دماوند بر اثر هیپوترمی

توسط

رئیس جمعیت هلال احمر آمل با اشاره به جان دادن یک کوهنورد در قله دماوند بر اثر پدیده هیپوترمی و تماس طولانی مدت با هوای سرد، گفت: سه مصدوم کوهنورد در قله دماوند نجات یافتند.

جمشید نیک زاد امروز در گفت و گو با خبرگزاری فارس، اظهار کرد: با توجه به سرمای هوا، بارش برف و کولاک در ارتفاعات، صعود کوهنوردان به قلل مرتفعی همانند دماوند خطرات زیادی را به همراه دارد.

وی افزود: طی روزهای پایانی هفته گذشته دو حادثه کوهنوردی در ارتفاعات قله دماوند باعث جان باختن یک کوهنورد به همراه مجروح شدن سه کوهنورد دیگر شد.

رئیس جمعیت هلال احمر آمل بیان کرد: در پی تماس تلفنی از فدراسیون کوهنوردی به مرکز 112 خبری مبنی بر هیپوترمی یک کوهنورد ایرانی به نام محسن برزگر مخابره شد.

این مسئول یادآور شد: هیپوترمی کاهش خطرناک دمای بدن است که معمولا در اثر تماس طولانی مدت با هوای سرد ایجاد می شود و به صورت اتفاقی روی داده و در آن دمای پائین تر از دمای طبیعی بدن حاکم می شود.

نیک زاد با اعلام اینکه این مسئله در ارتفاع 5 هزار و 200 متری قله آبشار یخی اتفاق افتاد، تصریح کرد: این کوهنورد در حال برگشت از قله دماوند بود که در منطقه آبشار یخی دچار هیپوترمی شدید شد البته با توجه به درخواست کمک تیم امداد و نجات و آماده سازی تجهیزات و موقعیت سنجی، پس از تحقیقات لازم، تصمیم به درخواست بالگرد امداد و نجات گرفته شد.

حادثه کوهنوردی در دماوند – هشتم بهمن 94

وی ادامه داد: با توجه به انجام عملیات احیای قلبی و ریوی توسط همنوردان، این کوهنورد جان داده و پیکرش از بارگاه سوم قله دماوند به پایگاه فدارسیون در پلور منتقل شد.

رئیس جمعیت هلال احمر آمل افزود: در حادثه ای دیگر به وسیله تماس تلفنی برای نجات کوهنوردی به نام مسلم حسین پور در فاصله 400 متری بارگاه سوم درخواست کمک شد که این فرد درگیر بوران و برف شدید شد.

این مسئول بیان کرد: بلافاصله پس از اطلاع رسانی به وسیله تماس تلفنی نجاتگران در قالب یک تیم جست و جو نجات به سمت منطقه گوسفندسرا قله دماوند اعزام شدند.

نیک زاد با اشاره به شرایط بد جوی، افزود: امدادگران به کمک کوهنوردانی از خراسان مصدوم را نجات دادند و با درخواست از مرکز EOC بالگرد جمعیت هلال احمر برای انتقال در بارگاه سوم مصدوم اعزام شد.

وی با اشاره به نجات دو مصدوم دیگر این حادثه در ارتفاع 5 هزار و 400 متری، بیان کرد: حامد حاجی زاده و میثم رودکی از دیگر مصدومان بودند که به بیمارستان میلاد تهران انتقال داده شدند.

نیک زاد با اشاره به عملیات 19 ساعته برای این دو حادثه کوهنوردی، گفت: این عملیات با تلاش 10 نجاتگر، یک دستگاه آمبولانس و یک دستگاه خودروی کمک دار انجام شد که کوهنورد متوفی پس از تحویل به پاسگاه رینه لاریجان، به سردخانه سازمان آرامستان شهرداری آمل منتقل شد.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید