کرسی جهانی غارنوردی لَنگِ 30 میلیون تومان!

توسط

کرسی ایران در اتحادیه جهانی غارنوردی ممکن است تنها به دلیل نبود 30 میلیون تومان بودجه برای اعزام نماینده ایران در اتحادیه جهانی غارنوردی به کنگره جهانی این اتحادیه در شهر سیدنی استرالیا، از دست برود.

این خبر را سعید هاشمی نژاد، نماینده ایران در اتحادیه جهانی غارنوردی و مسئول سابق ارتباطات بین الملل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان که مسئولیت کارگروه غارنوردی استان خراسان جنوبی را نیز بر عهده داشته است، اعلام کرد.

اتحادیه جهانی غارنوردی متشکل از 60 کشور است و ایران نیز توانسته در سال 2013 با رأی 39 کشور از 41 کشور حاضر در کنگره این اتحادیه در جمهوری چک، صاحب یک کرسی در اتحادیه جهانی غارشناسی شود. پیش تر اعضای انجمن غار و غارشناسی ایرانیان توانسته بودند در سال 2009 و پیش از عضویت در این اتحادیه به منظور معرفی غارهای ایران به غارنوردان جهان، زبان فارسی را به دیکشنری 12 زبانه اتحادیه جهانی غارنوردی به همت سعید هاشمی نژاد و همسرش که او نیز از اعضای انجمن غار و غارشناسی ایرانیان است، وارد کنند.

سعید هاشمی نژاد، نماینده ایران در اتحادیه جهانی غارنوردی می گوید: از سال 2009 تاکنون تمام فعالیت های جهانی ایران در حوزه غار و غارشناسی و حتی غارنوردی با هزینه شخصی انجام و تمام هزینه ها از جیب اعضا پرداخت شد. حتی در سفر به کنگره جمهوری چک نیز 20 میلیون تومان هزینه سفر شد که همه هزینه ها به صورت شخصی توسط اعضا پرداخت شد.

نماینده ایران در اتحادیه جهانی غارنوردی با تأکید بر لزوم حفظ جایگاه و کرسی ایران در اتحادیه جهانی غارنوردی و حضور فعال در کنگره سال2017 استرالیا می گوید: زحماتی که برای این کار کشیده شده نباید از دست برود، چون غارنوردی ایران با عضویت در این اتحادیه دچار تغییر و تحول بزرگ شد و غارنوردهای ایرانی توانستند با تکنیک های روز غارنوردی دنیا و اهمیت حفاظت از غارها فراتر از آنچه در تصور ما پیش از عضویت در اتحادیه جهانی بود، آشنا شوند و پی به اهمیت زیست محیطی غارها و حفاظت از آنها ببرند.

به گفته وی، حضور نماینده ایران در این اتحادیه از آن جهت اهمیت دارد که باید نماینده ای از ایران در کنگره جهانی غارنوردی دیدگاه های منفی نسبت به ایران را از بین ببرد و بتواند پس از 4 سال عضویت در این اتحادیه جهانی باز هم در اجلاس غارنوردان جهان حضور داشته باشد.

به گفته سعید هاشمی نژاد، حداقل هزینه پرواز به استرالیا بین 5 تا 6 میلیون تومان است و هزینه ثبت نام در کنگره نیز 500 دلار برای هر کشور است. حداقل هزینه ها با درنظر گرفتن هزینه اقامت برای 8روز حضور در این کنگره برای هر شب حدود 80 دلار است.

سال 2013 که ایران در کنگره جهانی غارنوردی در جمهوری چک توانست رأی بالای عضویت در این اتحادیه را به دست آورد، تنها یک مقاله در مورد غارنوردی در ایران ارائه کرد و چند نقشه غار از مجموعه غارهای ایران نیز به گفته سعید هاشمی نژاد به این کنگره ارائه شد. پیش تر نیز انجمن غار و غارشناسی ایرانیان به عنوان یک انجمن مردم نهاد برای عضویت ایران در این اتحادیه زمینه آشنایی غارنوردهای خارجی با غارهای ایران را آماده کرده بود. جالب آنکه هزینه عضویت ایران در اتحادیه جهانی غارنوردی از سوی هیچ یک از نهادهای متولی غار در ایران ازجمله فدراسیون کوهنوردی و حتی کارگروه غارشناسی کشور که ریاست آن بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است، پرداخت نشده و در 4 سال اخیر هر سال انجمن غار و غارشناسی ایرانیان که یک سازمان غیردولتی است، هزینه 100 یورویی حفظ جایگاه کشور در اتحادیه جهانی غارنوردی را پرداخت کرده است.

حفظ جایگاه ایران در اتحادیه جهانی غارنوردی از آن جهت اهمیت دارد که اعضای این اتحادیه پیگیر ثبت سال 2020 به عنوان سال جهانی غارها و کارست در یونسکو هستند و ایران نیز نظر مثبت خود را در این خصوص با تکیه بر کرسی جهانی خود اعلام کرده است. در صورت موافقت یونسکو با اعلام سال جهانی غار کشورهای عضو اتحادیه جهانی غارشناسی ملزم به حفاظت از غارهای جهان و افزایش آگاهی عمومی نسبت به ارزش زیست محیطی غارها و لزوم حفاظت از آنها به همراه فعالیت های غارنوردی متضمن حفاظت از غارها را در کشورهای جامعه خود دارند. مردادماه سال 96 در سیدنی استرالیا نیز ایران باید پیشنهادهای خود را برای اصلاح منشور سازمانی اتحادیه جهانی غارنوردی اعلام کند که درصورت کنسل شدن این سفر به دلیل نبود بودجه 30میلیون تومانی برای اعزام نماینده ایران به کنگره جهانی این اتحادیه، شانس فعالیت ایران در اتحادیه جهانی از دست می رود.

منابع: همشهری آنلاین / عکس از آرمین طبیعی

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید