آموزش سئو: دلایل کندی ایندکس شدن سایت توسط گوگل

توسط

در این مطلب که از سری مطالب آموزش سئو در وبلاگ منتشر می شود به دلایل کندی ایندکس شدن سایت توسط گوگل و دیر ایندکس شدن مطالب سایت می پردازم. در حالت عادی گوگل در هر روز بیش از یک بیلیون صفحه را ایندکس می کند و برخی از صفحات از دید گوگل بات پنهان می مانند یا در اولویت قرار نمی گیرند. در این مقاله به مشکلاتی که باعث کند ایندکس شدن سایت یا پنهان ماندن تغییرات صفحات سایت می شود نیز خواهم پرداخت.

مشکلات مهم و اساسی کندی ایندکس شدن صفحات سایت عبارتند از:

استفاده نادرست از نقشه سایت گوگل: نقشه سایت گوگل با هدف معرفی تغییرات صفحات سایت تعریف می شود و یک فایل پویا است. به این معنا که هر زمان که محتوای یک صفحه یا صفحات سایت تغییر کند نقشه سایت مدنظر نیز باید تغییر کند. بسیاری از مدیران سایت ها یک فایل استاتیک و ثابت را به عنوان نقشه سایت خود به گوگل معرفی می کنند و همین موضوع باعث ایندکس نشدن صفحات و یا کندی ایندکس آنها می شود. اگر نقشه سایت شما پویا باشد سرعت ایندکس شدن صفحات آن توسط گوگل افزایش می یابد.

 عدم استفاده از نقشه سایت گوگل: در صورتی که سایت شما نقشه سایت نداشته باشد گوگل خودش تصمیم می گیرد که با چه سرعتی صفحات سایت شما را بررسی کند. در صورتی که میزان بروزرسانی سایت شما اندک باشد و همچنین نقشه سایت را تعریف نکرده باشید سرعت ایندکس مطالب سایت شما به شدت کاهش پیدا می کند. البته این نکته هم لازم به یادآوری است که استفاده از نقشه سایت گوگل همیشه هم ضروری نیست و برای سایت های خیلی بزرگ که مطالب زیادی دارند در برخی مواقع پیشنهاد می شود که به جای استفاده از نقشه سایت اجازه بدهند تا گوگل خودش مطالب آنها را پیدا کند. مثلا سایت های خبری که روزانه ده ها مطلب و خبر در آنها منتشر می شود.

وجود لینکهای داخلی و خارجی نامناسب: در صورتی که صفحات شما از داخل سایت و خارج از آن لینک نشده باشند گوگل به راحتی آن صفحه را پیدا نمی کند و نمی تواند تغییرات آن را بیابد. اگر اصول سئو را خوب دریافته باشید حتما این جمله یادتان می آید که: “موتورهای جستجو متن را می خوانند و لینک را دنبال می کنند”. بنابراین وجود لینک های با کیفیت و خوب مهم و تعیین کننده است.

سرعت لود شدن (بارگذاری) سایت: اگر سرعت لود شدن صفحات سایت شما کم یا کند باشد، گوگل به جای ایندکس کردن صفحات سایت شما به سراغ سایت های دیگر می رود و اطلاعات آنها را ایندکس می کند. امکان دارد این سایت های دیگر، رقبای شما باشند بنابراین اگر این مشکل را رفع نکنید از ایشان عقب خواهید افتاد.

سرعت بروزرسانی سایت و اطلاعات آن: خزنده گوگل سرعت خود را با سرعت بروزرسانی اطلاعات توسط شما وفق می دهد، به عنوان مثال اگر شما روزی یک مطلب در سایت بگذارید خزنده گوگل نیز روزی یکبار به سایت شما سر خواهد زد و اگر روزی 100 مطلب در سایت بگذارید خزنده گوگل سرعت خود را افزایش خواهد داد تا بتواند مطالب جدید شما را ایندکس کند. بنابراین فرکانس ایندکس شدن مطالب شما به فرکانس بروزرسانی مطالب شما وابسته است. خزنده گوگل تشنه ایندکس کردن محتوا است و یک موتور جستجو هرچه دیتابیس بزرگی داشته باشد قوی تر و مهم تر از سایر موتورهای جستجو می شود. پس می بینیم که موتورهای جستجو هم رقابت تنکاتنگی با هم دارند و میزان موفقیت شان به ایندکش کردن محتوای بیشتر وابسته است.

نامناسب بودن طراحی سایت: در صورتی که ساختار سایت به گونه ای باشد که گوگل نتواند لینک های داخلی سایت شما را پیدا کند و یا در پیدا کردن محتوای سایت شما دچار مشکل شود، در ایندکس شدن سایت شما مشکل اساسی ایجاد خواهد شد. مثلا یک متن نوشتاری راحت تر از یک فایل فلش ایندکس می شود.

قطع شدن یا Down بودن سایت: در صورتی که سایت شما قطع شود و یا سرور شما با مشکل مواجه شود گوگل در اولین مرحله ایندکس کردن مطالب را متوقف می کند، سپس یک روز بعد به سایت شما مراجعه می کند تا ببیند که مشکل برطرف شده یا خیر، در صورتی که مشکل برطرف نشده باشد گوگل سایت شما را از نتایج حذف خواهد کرد و خزنده گوگل صفحات شما را ایندکس نمی کند تا زمانی که مجددا سایت به حالت عادی برگردد، پس از این زمان مدتی طول خواهد کشید که مجددا سرعت ایندکس صفحات شما به حالت قبل برگردد. پس هیچگاه اجازه ندهید سایت شما Down باشد و هرچه سریعتر مشکل اش را برطرف کنید.

موارد فوق دلایل اصلی کند شدن سرعت ایندکس شدن صفحات شما از طرف گوگل و سایر موتورهای جستجو هستند که باید به آنها توجه کنید تا سایت شما با مشکل مواجه نشود.

1 نظر
  1. علیرضا 8 سال قبل
    پاسخ

    تشکر از مطلب مفیدتون

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید