گام بلند جواد نوروزی برای صعود به قله اورست

توسط

جواد نوروزی، یکی از کوهنوردان باتجربه خراسانی است که قرار است به همراه یک تیم حرفه ای و باتجربه از کوهنوردان کشور به قله اورست صعود کند.

صعود به بلندترین قله دنیا، آرزوی تمامی کوهنوردان جهان است و طلای جهانی را در پی دارد. کوهنوردان خراسانی نیز در سال های اخیر موفق شده اند افتخارات بسیار زیادی را کسب کنند و خود را در کارنامه هفتادساله ورزش کوهنوردی در استان نمایان کنند.

کوهنوردان خراسان از دهه 50 فعالیت های برون مرزی خود را آغاز کردند و در دهه 90 نیز مرحوم مهدی عمیدی توانست به عنوان نخستین ایرانی بدون اکسیژن قله اورست را فتح کند و البته در پی چندین صعود موفق به قله های بالای هفت هزار متر موفق شد عنوان پلنگ برفی را از آنِ خود کند.

حالا نیز جواد نوروزی، یکی دیگر از کوهنوردان باتجربه خراسانی که اتفاقا او هم موفق شده است تا در کنار مرحوم عمیدی و یکی دیگر از کوهنوردان کشورمان به عنوان سومین پلنگ برفی ایران شناخته شود، قرار است این بار به همراه یک تیم حرفه ای و باتجربه از کوهنوردان کشور به قله اورست صعود کند.

هم هوایی و حرکت

تیم صعود به اورست ایران، 19 فروردین ماه وارد نپال شده و پس از پنج روز وارد روستای فریچه با ارتفاع حدود 4 هزار و 371 متر در منطقه خومبوی نپال شد. اعضای تیم، مسیر دبوچه تا این کمپ را با توجه به بارش برف و شرایط خاص مسیر، با زمان تقریبی شش ساعت طی کردند. کوهنوردان کشورمان، پنجشنبه نیز در بیس کمپ اورست مستقر شدند و پس از استراحت قرار است امروز برای صعود به کمپ دوم و البته نزدیک شدن به فتح اورست، آماده شوند.

حالا تیم صعود به اورست در یازدهمین روز از پیمایش، در محل بیس کمپ در حال هم هوایی و آماده سازی برای حرکت است. اعضای تیم اورست به سرپرستی جواد نوروزی، جلسه هماهنگی و برنامه ریزی فعالیت های آتی خود را با حضور شرپاها (حمل کنندگان بار) برگزار کردند. در این هماهنگی، ضمن تعیین مسئولیت و وظایف شرپاها، مقرر شد تا عملیات بارگذاری مستقیم به کمپ دوم انجام و چادرهای کمپ در آن مکان برپا شود و صعود اعضای تیم تا کمپ اول قله پوموری امروز انجام و حدوداً هم ارتفاع کمپ اول اورست صورت خواهد گرفت. درحال حاضر جواد نوروزی، پلنگ برفی خراسانی به همراه دیگرکوهنوردان ایرانی همچون عظیم قیچی ساز، قلی پور، حسین مقدم، ایرج معانی، حاجی پور و هادی ستارفروغ در محل بیس کمپ حضور دارند.

4 کمپ تا صعود نهایی

همه کوهنوردانی که قصد صعود به اورست را دارند، برای رسیدن به کمپ 4 که آخرین کمپ قبل از صعود به قله است، باید به صورت رفت وبرگشت سه مرتبه از کمپ 1 تا کمپ 4 را بپیمایند تا بدن بتواند به هماهنگی های لازم دست یابد. کمپ 1 دارای ارتفاع حدود شش هزار متر است، پس از آن کمپ 2 است که 6 هزار و 500 متر ارتفاع دارد و دارای یخچال های خطرناکی است و کمپ 4 نیز 8 هزار متر است که به منطقه مرگ معروف است و میزان اکسیژن در این منطقه به یک سوم حالت معمولی می رسد.

فصل صعود به اورست و هیمالیانوردی، بهار و پاییز است که اصولا 90 درصد تیم ها در فصل بهار این صعود را انجام می دهند. هر ساله در این زمان کمپ اصلی اورست تبدیل به شهری چادری می شود و از همه کشورهای جهان و نزدیک به 200 تیم در منطقه اورست مستقر می شوند و خود را برای فتح قلل هیمالیا آماده می کنند.

فرصت برای صعود به اورست، فقط 70 روز است و تنها در این مدت سه تایم دو روزه برای صعود از کمپ 4 به قله اورست دارند و غیر از این سه زمان به هیچ وجه امکان صعود وجود ندارد.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید