کوچ سرفینگ چیست؟

توسط

سایت کوچ سرفینگ بر اساس “Hosting” و “Surfing” به معنای «اقامت یک مسافر در منزل یک شخص بومی به عنوان مهمان و به طور رایگان» است.

کاوچ سرفینگ یا کوچ سرفینگ (به انگلیسی: CouchSurfing) به معنای کاناپه گردی یک سایت گردشگری است که به صورت یک شبکه اجتماعی و یکی از معروف ترین پرتال های گردشگری در اینترنت است که در زمینه «مهمان نوازی و اقامت رایگان» فعالیت می کند و چند سالی هست که بین ایرانیان به محبوبیت قابل توجهی دست یافته است.

خلاقیت و نوآوری این شبکه، در عرصه گردشگری مجازی (e-tourism) است و از جنبه کسب و کار نیز، یکی از نمونه های موفق کارآفرینی دیجیتالی (Entrepreneurship) است و در زمینه ایجاد و تقویت دوستی و تبادل فرهنگ و تجربه و کم کردن هزینه ها و آسان شدن مسافرت فعالیت می کند. کوچ سرفینگ، در واقع هیچ یک از خدمات بالا را خودش ارائه نمی دهد، بلکه با پشتیبانی دائمی از سایت و ارائه خدمات مجازی، فقط زمینه آشنایی کاربران با یکدیگر را فراهم می کند.

این شبکه بر اساس “Hosting” و “Surfing” به معنای «اقامت یک مسافر در منزل یک شخص بومی به عنوان مهمان و به طور رایگان» بوده و در زمانی که یک کوچ سرف بخواهد شهری به شهر دیگری برود، از طریق اینترنت با میزبان تماس خواهد گرفت و در صورت اعلام آمادگی میزبان، این سفر را انجام خواهد داد.

صرفه جوئی در هزینه سفر

خدمات میزبانی در این گونه سفرها رایگان است اما این بدان معنا نیست که میزبان باید برای مسافر پول خرج کند، در این سیستم، میزبان نباید برای فراهم کردن محل اقامت از میهمان درخواست پول کند، همچنین، میهمان نیز حق ندارد خرجی به گردن میزبان بگذارد و نباید از سیستم سوء استفاده کند، البته تقبل هزینه به صورت داوطلبانه مجاز است.

از بین افراد تنها ۸ درصد از سوی این سایت تأیید شده اند و حدود ۶ درصد هم از نظر اخلاقی ضمانت شده اند. اما بقیه اعضا (بیش از ۸۰ درصد اعضا) تأیید یا از نظر اخلاقی ضمانت نشده اند. شاید این موضوع کمی نگران کننده به نظر برسد چون فردی که به عنوان سفیر وارد این سایت می شود در واقع اعلام آمادگی می کند که میزبان دیگر سفیران باشد یا آن ها را در خانه خود بپذیرد. اما طرفداران کوچ سرفینگ بر این عقیده اند که «از سال ۲۰۰۴ تا اوت ۲۰۱۱ که بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ دیدار و میزبانی انجام شده و حتی یک مورد تخلف نیز گزارش نشده است.» در میزبانی سایت، به میزبانان توصیه شده که در قبول مهمان یا میزبان باید به رفرنس ها و فیدبک هایی که مهمانان و میزبانان قبلی به آن فرد داده اند توجه کرد تا با آگاهی و اطلاعات بیشتری اقدام شود.

کوچ سرف ها چه کسانی هستند؟

کوچ سرف ها برای استفاده از خدمات این شبکه، موظف به رعایت موارد خاصی هستند. افراد (کوچ سرف ها) با عضویت در این سایت و مشخص کردن محل سکونت خود، اعلام آمادگی می کنند که به عنوان میزبان یا راهنما، امکانات و محل اسکان رایگانی را برای یک یا چند نفر در منزل شان برای مدت معینی آماده کنند. همه خدمات مجازی این سایت، به استثناء تبلیغات، رایگان است.

علاوه بر این، اعضا، در هر شهری، جلساتی با عنوان «CouchSurfing Gathering» یا «Couchsurfing Collectives» برای دور هم جمع شدن اعضای محلی و Surfer ها ترتیب می دهند که هم برای آشنایی بیشتر اعضای محلی با همه و همچنین برای گسترش روحیه کوچ سرفینگ است. بین سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ تعدادی از این گردهمایی ها در مونترآل، وین، نیوزیلند، روتردام، کاستاریکا، سامرا، آلاسکا، استانبول و تایلند برگزار شد.

سایت کوچ سرفینگ تعداد کاربران فعال خود را ۱۵ میلیون نفر، با احتساب ۴۰۰ هزار نفر میزبان فعال اعلام کرده است. در سال ۲۰۱۲، این شرکت اپلیکیشن تلفن همراه خود را برای سیستم های عامل آی اواس و اندروید رونمایی کرد.

مدیریت کوچ سرفینگ

از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ دنیل هافر و پس از او تونی اسپینوزا تا پایان سال ۲۰۱۳ مدیرعامل شرکت بوده و این سمت از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ به جنیفر بیلچک رسید. از اوت ۲۰۱۶ پاتریک داگن به عنوان مدیر اجرایی و بین المللی و مدیر مالی سایت، و از اکتبر ۲۰۱۷ پس از استعفای کیسی فنتون، ویلیام فرانچسکو مدیر عملیات سایت شد. هیئت مدیره شرکت شامل بنیانگذار (دنیل هافر) و رئیس (ویلیام فرانچسکو) کیسی فنتون و همچنین سرمایه گذاران سرمایه درمانی مت کلر از معیار، Todor Tashev از شرکت فناوری امیدیار و جاناتان تئو از سرمایه دودویی است.

فیلترینگ کوچ سرفینگ در ایران

سایت کوچ سرفینگ، در ایران، توسط کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دارای محتوای با مضمون مصادیق محتوای مجرمانه تشخیص داده و فیلتر شد.

وضعیت کوچ سرفینگ در کشورهای مختلف جهان

وب سایت رسمی: https://www.couchsurfing.com

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید