دسترسی به اینترنت WiFi در محدوده اورست

توسط

پروژه Everest Link توانسته اینترنتی با پهنای باند 100 تا 200 مگابیت بر ثانیه را در لینک هایی به مسافت 80 تا 90 کیلومتر پیش روی کاربران قرار دهد.

اینترنت به یکی از ابزارهای کاربردی در برقراری ارتباط میان انسان ها تبدیل شده است. دسترسی به این راهکار ارتباطی، در مناطق صعب العبور یا مکان هایی که به علت شرایط جوی و اقلیمی، از موقعیت خاصی برخوردارند اهمیت بیشتری پیدا می کند. رشته کوه هیمالیا و محدوده جغرافیایی پیرامون کوه اورست، از جمله همین مناطقی به حساب می آیند که به تازگی از پوشش اینترنتی بهره مند شده اند.

اینترنت از چنان اهمیتی در حوزه ارتباطات بهره مند شده که بشر را وادار کرده حتی دوردست ترین مناطق روی کره زمین را هم به زیرساخت های ارتباطی جهت بهره برداری از آن تجهیز کند. قله اورست شاید عجیب ترین موقعیت مکانی باشد که در آن دسترسی به اینترنت وای فای فراهم شده باشد. البته به بیان دقیق تر باید گفت دسترسی به اینترنت وای فای، حالا در کوه های نپال، از جمله اورست فراهم شده است.

شاید جذاب تر از فراهم شدن پوشش اینترنت وای فای در قله اورست، داستان شرکتی باشد که موفق شده زیرساخت های لازم را برای بهره برداری از این قابلیت ارتباطی، در این منطقه جغرافیایی راه اندازی کند. وقتی به این نکته توجه کنیم که دسترسی به قابلیت های ارتباطی در این ناحیه سردِ جهان، نقش مرگ و زندگی را ایفا می کند، بیش از پیش به اهمیت حرکت انجام شده پی خواهیم برد. در حال حاضر، با پوشش اینترنتی ایجاد شده، بیش از 1600 کوهنورد، در حالی که در اورست به کوهپیمایی مشغول هستند از دسترسی به اینترنت برخوردار شده اند. شبکه اینترنتی Everest Link که در این محدوده جغرافیایی راه اندازی شده، بیش از 200 نقطه اتصال وای فای (Wi-Fi Hot Spots) را در بیش از 40 روستا پیش روی کاربران قرار داده است. به این ترتیب، دسترسی به اینترنت برای 34 هزار بومی منطقه و 40 هزار توریست، در هر سال ممکن خواهد شد.

Tsering G. Sherpa مدیرعامل Everest Link در گفتگو با وب سایت Venturebeat مدعی شده تا پیش از سال 2000 میلادی، تنها راه ارتباطی در نپال، نوشتن نامه و حتی ارسال آن با بالگرد بوده است. در همان سال، مادر Sherpa به سرطان سینه مبتلا شد. این در حالی است که در آن زمان هیچ چاره ای به جز انتقال هوایی افراد بیمار نبود. علاوه بر این، نبود زیرساخت های ارتباطی هم مانع از برقراری ارتباط با مراکز خدماتی و درمانی می شد.

همین مشکل، جرقه ای در ذهن Sherpa ایجاد کرد تا شبکه اینترنتی را با پهنای باند 128 کیلوبیت بر ثانیه در رشته کوه های نپال راه اندازی کند. هدف از راه اندازی این شبکه، ایجاد زیرساخت های ارتباطی برای روستاهایی بود که در نقاط دوردست واقع شده بودند و هیچ راهکار ارتباطی نداشتند. همه چیز مطابق با برنامه ها پیش می رفت تا اینکه ناآرامی های سیاسی در نپال شکل گرفت. این ناآرامی ها، وقفه جدی را در امر توسعه زیرساخت های ارتباطی ایجاد کردند.

شرپا در سال 2014 میلادی، شرکت Everest Link را این بار با ماموریتی عظیم تر، مجددا راه اندازی کرد. هدف اورست لینک، راه اندازی زیرساخت های ارتباطی در هیمالیا یعنی محدوده جغرافیایی بود که در آن گاهی اوقات برای خرید یک پاکت سیگار شاید باید چیزی حدود سه روز پیاده روی کنید. از آنجایی که هوا در ارتفاعات بالا کاملا رقیق است، در برخی موارد به چیزی حدود شش ساعت زمان نیاز خواهید داشت تا یک کیلومتر مسافت را طی کنید.

شرپا در خصوص پروژه اورست لینک می گوید: «تلاش های زیادی انجام شد تا به نقطه فعلی برسیم. ما کار را با استفاده از تجهیزات وای فای ارزان قیمت آغاز کردیم و در نهایت ارتقای استانداردها را در دستورکار قرار دادیم.»

در ادامه، اورست لینک از تجهیزات شبکه شرکت Cambium Networks استفاده کرد تا شبکه وای فای با پوشش گسترده و بدون تداخل را ایجاد کند. این تجهیزات، شرایطی را فراهم می کنند تا پشتیبانی از چند اکسس پوینت مختلف از طریق یک شبکه واحد بی سیم ممکن شود.

یافتن افراد متخصص که توانایی راه اندازی این تجهیزات را داشته باشند نیز یکی دیگر از چالش های اورست لینک بود. افرادی که این مسئولیت را عهده دار می شدند پیش از هرچیز باید مهارت های زندگی و فعالیت در شرایط سخت اقلیمی را فرا می گرفتند. فراهم کردن انرژی الکتریکی مورد نیاز تجهیزات نیز تنها با استفاده از راهکارهای تجدیدپذیر ممکن بود. جا به جایی پنل های خورشیدی و تجهیزات نیز به طور کامل توسط انسان یا حیوان انجام شد.

در نهایت، قطعه آخر پازل یعنی بک هال بی سیم PTP 650 هم زیرساخت های لازم را برای پایداری هرچه بیشتر شبکه فراهم کرد.

با این تفاسیر، پروژه Everest Link حالا توانسته اینترنتی با پهنای باند 100 تا 200 مگابیت بر ثانیه را در لینک هایی به مسافت 80 تا 90 کیلومتر پیش روی کاربران قرار دهد. شرپا در این خصوص می گوید: در حال حاضر ما موفق شده ایم کمپ اصلی اورست را به قابلیت های ارتباطی تجهیز کنیم. به این منظور، در ارتفاع 5320 متری، هات اسپات وای فای به واسطه استفاده از تجهیزات cnPilot E500 راه اندازی شده است.

اورست لینک پروژه دیگری را هم به منظور راه اندازی سیستم آموزش از راه دور در برخی مدارس در دستورکار قرار داده است. این پروژه از آنجایی اهمیت دارد که تعداد معلمان محدودی در مدارس دورافتاده هیمالیا فعالیت می کنند. اینترنت پرسرعت می تواند به ارتباط بهتر و موثرتر مدارس و هتل های مستقر در این منطقه کمک کند.

برچسب ها :

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید